سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۳:۱۸ /پنج شنبه/۲۲ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۹:۴۰ /چهارشنبه/۲۱ آذر ۱۴۰۳

طبق گزارش‌های ارائه شده،

رکود حجم سرمایه‌گذاری ترکیه در عربستان سعودی شکسته می‌شود

بر اساس گزارش هیئت بازرگانی ترکیه و عربستان زیر نظر مجمع روابط اقتصادی خارجی (DEIK)، تاکنون بیش از 200 شرکت ترکیه‌‎ای در عربستان سعودی سرمایه‌گذاری کرده‌اند. طبق گزارش مذکور و بر اساس سند چشم‌انداز اقتصادی سال 2030 عربستان، میزان سرمایه‌گذاری شرکت‌های ترکیه‌ای در این کشور احتمالا تا سال مذکور به 20 میلیارد دلار خواهد رسید.

بر اساس گزارش هیئت بازرگانی ترکیه و عربستان زیر نظر مجمع روابط اقتصادی خارجی (DEIK)، تاکنون بیش از ۲۰۰ شرکت ترکیه‌‎ای در عربستان سعودی سرمایه‌گذاری کرده‌اند. طبق گزارش مذکور و بر اساس سند چشم‌انداز اقتصادی سال ۲۰۳۰ عربستان، میزان سرمایه‌گذاری شرکت‌های ترکیه‌ای در این کشور احتمالا تا سال مذکور به ۲۰ میلیارد دلار خواهد رسید.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به‌ نقل از پایگاه خبری «Turkiye Today»، طبق داده‌های ارائه شده از سوی انجمن پیمانکاران ترکیه، شرکت‌های ترکیه‌ای بیشترین تعداد سرمایه‌گذاری را در پروژه‌های بین‌المللی در عربستان سعودی طی ۹ ماهه سال ۲۰۲۴ انجام داده‌اند و ارزش این سرمایه‌گذاری‌ها در مجموع ۲٫۳ میلیارد دلار برآورد شده است. از جمله شرکت‌های ترکیه‌ای که در عربستان در بازه زمانی مذکور سرمایه‌گذاری کرده‌اند، می‌توان به شرکت‌هایی نظیر «Limak» و شرکت «TAV» اشاره کرد.

هاسیم سونگو، رئیس هیئت بازرگانی ترکیه و عربستان در مصاحبه با رسانه دویچه وله آلمان بیان کرد: شرکت‌های ترکیه‌ای در پروژه‌های بزرگ، به‌ویژه در بخش‌های زیرساختی و ساخت‌و‌ساز عربستان سرمایه‌گذاری‌های زیادی را انجام داده‌اند؛ به نحوی که این سرمایه‌گذاری‌ها بر بازار کار ترکیه و عربستان تاثیر مثبت گذاشته است.

وی با تاکید بر اهمیت استراتژیک همکاری‌های میان این دو کشور در بخش انرژی، افزود: با استفاده از تجربه عربستان سعودی در بخش نفت و گاز و تمایل این کشور به سمت پیاده‌سازی انرژی‌های تجدیدپذیر، همراه با تخصص ترکیه در این زمینه، پروژه‌های انرژی خورشیدی و بادی به مرحله اجرا خواهد رسید. انتظار می‌رود با اجرای پروژه‌های مشترک میان ترکیه و عربستان، وضعیت بخش انرژی به ویژه انرژی‌های تجدیدپذیر در این دو کشور به نقطه مد نظر برسد.

ساخت بزرگ‌ترین پل در عربستان سعودی به ترکیه‌ای‌ها واگذار شد

شرکت «IC Ictas Insaat»، یکی از شرکت‌های تابعه هلدینگ «IC Holding» در مناقصه‌ای که در عربستان برگزار شد، توانست امتیاز ساخت بزرگ‌ترین پروژه پل‌سازی در این کشور به اسم «Wadi Laban» را به نام خود ثبت کند.

ایلکر اوکسوز، عضو هیئت اجرایی شرکت «IC Ictas Insaat» که به دلیل اجرای پروژه‌هایی مانند نیروگاه هسته‌ای «Akkuyu»، پل سلطان سلیم یاووز و بزرگراه مرمره شمالی در ترکیه شناخته شده است، مطرح کرد: این شرکت ساخت ترمینال در فرودگاه بین‌المللی ملک خالد در ریاض را با سرمایه‌گذاری حدود ۱٫۵ میلیارد دلاری به پایان رسانده است.

وی تاکید کرد: پس از اتمام پروژه مذکور، با شرکت در مناقصه‌ای دیگر در عربستان سعودی موفق شدیم امتیاز ساخت یک پل در این کشور به طول ۷۶۳ متر، ارتفاع ۱۶۷ متر و عرض ۳۶ متر را به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار که قرار است در طول ۳۶ ماه ساخت آن به اتمام برسد، از آن خود کنیم.

اوکسوز خاطرنشان کرد: شرکت «IC Ictas Insaat» قصد دارد در مناقصه ساخت مجتمع اسکی برای المپیک زمستانی ۲۰۲۹ در عربستان سعودی شرکت کند. از سوی دیگر، هلدینگ «Limak» به عنوان دیگر شرکت بزرگ ترکیه‌ای نیز مدیریت ساخت سه پروژه گردشگری در عربستان را به ارزش ۱٫۵ میلیارد دلار به عهده گرفته است.

محصولات ساخت ترکیه در عربستان با استقبل زیادی مواجه شده‌اند

بر اساس داده‌های منتشر شده توسط اداره آمار ترکیه، ارزش محموله‌های وارداتی کالاهای ساخت ترکیه به عربستان سعودی در بازه زمانی ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۴ به رکورد ۲٫۹ میلیارد دلار رسید. داده‌های مذکور نشان می‌دهد ماشین‌آلات، فرش و مبلمان در بخش صادرات از مبدا ترکیه به عربستان پیشتاز هستند؛ در حالی که پلاستیک و مواد شیمیایی آلی در صدر فهرست واردات به ترکیه قرار دارند.

بولنت ایمن، معاون انجمن صادرکنندگان مبلمان و صنایع کاغذی ترکیه به رشد سریع تجارت این کشور با عربستان سعودی اشاره کرد و گفت: هشت شرکت ترکیه‌ای، بیش از ۲۹۰ نشست دوجانبه با ۷۰ شرکت عربستانی در جریان پروژه «URGE» برگزار کردند که با موضوع مبلمان و لوازم جانبی استان ختای ترکیه در شهر ریاض عربستان طی روزهای چهارم تا هفتم نوامبر ۲۰۲۴ انجام شد.

وی با اشاره به اینکه ترکیه ماهانه حجم صادرات خود به عربستان سعودی را حدود ۸۰ درصد افزایش می‌دهد، خاطرنشان کرد: تمایل زیادی به استفاده از محصولات ترکیه‌ای در عربستان سعودی وجود دارد.

ایمن با بیان اینکه بازار عربستان سعودی، فرصت‌های قابل‌توجهی را برای بخش مبلمان ترکیه مانند بسیاری از صنایع دیگر فراهم کرده است، خاطرنشان کرد: عربستان سعودی با واردات بیش از چهار میلیارد دلار مبلمان، بزرگ‌ترین خریدار عمده این محصولات در سطح جهان از ترکیه به شمار می‌رود.

وی یادآور شد: ترکیه سومین تامین‌کننده بزرگ کالاهای عربستان سعودی پس از چین و ایتالیا است و انتظار می‌رود این روند افزایش صادرات به کشور نامبرده همچنان ادامه پیدا کند.

 ترکیه برای سرمایه‌گذاری در عربستان به یک طرح راهبردی و مدون نیاز دارد

ایوپ وورال آیدین، مشاور مرکز خصوصی‌سازی و مشارکت بخش عمومی و خصوصی ترکیه (NCP) که در سال ۲۰۱۷ در عربستان سعودی تاسیس شد، بیان کرد: روند روبه‌رشد تجارت و سرمایه‌گذاری میان دو کشور مذکور همچنان ادامه خواهد داشت.

وی تصریح کرد: ترکیه برای در اختیار گرفتن سهم بیشتری از بازار عربستان سعودی که در حال حاضر فضا برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی در آن فراهم شده است، به یک طرح راهبردی نیاز دارد.

آیدین ضمن تاکید بر اینکه عربستان سعودی هنوز ضمانت‌نامه‌های بانک‌های ترکیه را نمی‌پذیرد، مطرح کرد: بازار عربستان، یک بازار به شدت رقابتی بوده که به تسخیر شرکت‌های آمریکایی، چینی و فرانسوی درآمده است. اگرچه فرصت‌های بسیار زیادی برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی در عربستان فراهم شده است. با این حال، اگر شرکت‌های ترکیه‌ای و مقامات دولتی بر اساس یک طرح راهبردی با یکدیگر همکاری کنند، نتیجه بهتری حاصل خواهد شد.

این مقام مسئول در همین راستا به امضای قرارداد سرمایه‌گذاری چین به ارزش ۵۰ میلیارد دلاری با عربستان سعودی اشاره کرد و افزود: ترکیه نیز باید اقدامات مشابهی را انجام دهد.

طبق آمارهای ارائه شده، حجم صادرات کالا از ترکیه به عربستان سعودی در سال ۲۰۲۱ در پی ایجاد بحران دیپلماتیک میان این دو کشور تقریبا متوقف شد و به تنها ۲۶۵ هزار دلار کاهش یافت. در سال ۲۰۲۲، روابط تجاری میان دو کشور دوباره احیا شد؛ به نحوی که در پایان سال مذکور، حجم صادرات ترکیه به عربستان سعودی با ۴۵۰ درصد افزایش، به ۱٫۵ میلیارد دلار رسید و تا سال ۲۰۲۳ این رقم به ۲٫۶ میلیارد دلار افزایش یافت. از آن زمان تاکنون، شرکت‌های ترکیه‌ای سرمایه‌گذاری‌هایی را در بخش زیرساختی و ساخت‌وساز به ارزش حدود ۱۰ میلیارد دلار در عربستان انجام داده‌اند.

بر اساس سند چشم‌انداز سال ۲۰۳۰ عربستان سعودی که با هدف جذب سرمایه‌گذاری یک تریلیون دلاری ارائه شده، قرار است سالانه حدود ۱۰۰ میلیون گردشگر به این کشور جذب شود. انتظار می‌رود با افزایش تقاضا برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های زیربنایی و ساخت‌وساز در ۱۲ شهر عربستان، کیفیت زندگی و رشد اقتصادی در این کشور روند رو‌به‌رشد چشمگیری را تجربه کند.

انتهای پیام//

وزیر امور اقتصاد و دارایی خبر داد:

۱۵:۰۳ /شنبه/۷ مهر ۱۴۰۳

در راستای توسعه روابط فی‌مابین دو کشور،

۱۴:۰۴ /دوشنبه/۲۲ مرداد ۱۴۰۳

برخلاف وجود ریسک‌های ژئوپلیتیکی،

۱۱:۰۴ /سه شنبه/۲ مرداد ۱۴۰۳

وزیر امور اقتصادی و دارایی عنوان کرد:

۶:۵۹ /یکشنبه/۱۰ تیر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت توسعه مدیریت سرمایه خوارزمی مطرح کرد:

۸:۵۸ /سه شنبه/۸ خرداد ۱۴۰۳

ناصر سبحانی، مدیرعامل شرکت بین‌المللی توسعه صنایع و معادن غدیر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۷:۵۹ /شنبه/۲۹ آذر ۱۳۹۹

جعفر سرقینی، معاون امور معادن و صنایع‌معدنی وزارت صمت

۳:۵۳ /سه شنبه/۱۰ مهر ۱۳۹۷

سیدمحمد اتابک، مدیرعامل هلدینگ کاوه پارس:

۱۵:۲۵ /پنجشنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷
به زودی یادداشت‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/21

224500

فلزات آنلاین

1403/09/21

602348

فلزات آنلاین

1403/09/21

817274

فلزات آنلاین

1403/09/21

2905301

فلزات آنلاین

1403/09/21

25592

فلزات آنلاین

1403/09/21

13681

فلزات آنلاین

1403/09/21

41227

فلزات آنلاین

1403/09/21

49911

فلزات آنلاین

1403/09/21

42663

فلزات آنلاین

1403/09/21

41493

فلزات آنلاین

1403/09/21

27552

فلزات آنلاین

1403/09/21

29722

فلزات آنلاین

1403/09/21

28130

فلزات آنلاین

1403/09/21

36895

فلزات آنلاین

1403/09/21

34679

فلزات آنلاین

1403/09/21

56150

فلزات آنلاین

1403/09/21

27302

فلزات آنلاین

1403/09/21

41290

فلزات آنلاین

1403/09/21

45156

فلزات آنلاین

1403/09/21

4757900