چین حجمهای بیسابقهای از مس غیرنوردی و فرآوردههای مسی بر مبنایی سالیانه را در ۲۰۲۰ وارد کرد؛ در حالی که صادرات سالانه آلومینیوم آن در سال گذشته به پایینترین سطح از ۲۰۱۷ به بعد سقوط کرد.
به گزارش «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت ملی صنایع مس ایران، دادههای گمرک چین نشان داد که واردات مس غیرنوردی و فرآوردههای مسی این کشور در سال ۲۰۲۰ به ۶٫۶۸ میلیون تن رسید که حدود ۳۳ درصد بیشتر از رقم واردات سال ۲۰۱۹ بود. علت این افزایش که فاصله صعودی معنیداری نسبت به سالهای پیش دارد تلاش این کشور در جهت بازیافت سریع خود از همهگیری کووید ۱۹ بود. با وجود این، واردات دسامبر برای سومین ماه متوالی به ۵۱۲ هزار و ۳۳۲ تن تنزل یافت، چون تقاضای بخشهای ساختمانی و تولیدی به قدر کافی نبود تا بسته شدن دریچه آربیتراژ، که باز بودن آن باعث واردات بیسابقه به چین به عنوان بزرگترین مصرفکننده مس جهان شده بود، را جبران کند. رقم ماه دسامبر ۸٫۷درصــد از رقــم ۵۶۱هزار و ۳۱۰٫۷ تنی ماه نوامبر پایینتر و کمتریــن رقـــم ماهانه از ماه مه به بعد بود.
هی تیانیو، تحلیلگر تقاضای مس چین در سی آر یو، اظهار داشت: واردات دسامبر دور از انتظار نبود، من فکر میکنم روند کاهش نسبت به مبنای بالا در ماه ژانویه نیز ادامه یابد.
وی افزود: واردات بیسابقه ۲۰۲۰ چین به علت ذخیرهسازی دولت و همچنین بازیابی سریع از همهگیری کووید ۱۹ بود که یک دریچه آربیتراژ را بین قیمتهای بورسهای لندن و شانگهای باز کرد.
این تحلیلگر بیان کرد: کووید ۱۹ همچنین بعضی از سفارشات خارجی لوازم خانگی و محصولات پزشکی را متوجه چین کرد، که باعث رشد سریع واردات شد.
دریچه آربیتراژ بین قیمتهای شانگهای و لنـــدن کــــه واردات را در میانـــه ۲۰۲۰ بسیـــار مطلوب کرده بود بستــه شـــد و این از رغبــت جابهجایی این فلز کاست. اداره کل گمرک چین همچنین گفت که واردات کنسانتره مس در ماه دسامبر برابر با ۱٫۸۹ میلیون تن بود، که ۳ درصد نسبت به رقم ۱٫۸۳۱ میلیون تنی ماه نوامبر افزایش داشت، اما پایینتر از رقم ۱٫۹۲۸ میلیون تنی دسامبر ۲۰۱۹ بود. بر مبنای کل سال ۲۰۲۰، واردات کنسانتره با رقم ۲۱٫۷۷ تنی، در بحبوحه تنگنای عرضه معدنی به علت محدودیتهای مرتبط با همهگیری کووید ۱۹ حتی با وجود تداوم گسترش ظرفیت ذوب مس چین، نتوانست رکورد جدیدی را به جا بگذارد. در این میان، بنابر دادههای گمرک چیـــن، صـــادرات آلومینیـــوم غیـــرنـــوردی و فرآوردههای آلومینیومی در ماه دسامبر به ۴۵۶هزار و ۱۳۰ تن، بالاترین سطح ماهیانه از مـــارس به بعـــد، رسیـــد. این رقم همچنین ۷٫۶درصد از رقم ۴۲۴ هزار و ۲۵٫۳ تنی ماه نوامبر بیشتر، اما ۴٫۶ درصد از دسامبر ۲۰۱۹ کمتر بود. صادرات آلومینیوم در کل سال ۲۰۲۰ با رقم ۴٫۸۶ میلیون تن پایینتر از رقم سال ۲۰۱۹، و پایینترین رقم سالیانه از ۲۰۱۷ به بعد بود، که علت آن به کاهش تقاضای جهانی برای آلومینیوم چین در اثر تاثیرات اقتصادی منفی کووید ۱۹ در سراسر جهان باز میگردد.