اخیرا نشستی به نام مجمع سرمایهگذاری عربستان و فرانسه در روز سهشنبه سوم دسامبر ۲۰۲۴ در شهر ریاض برگزار شد. در این نشست، تفاهمنامهها و موافقتنامههای متعددی در خصوص سرمایهگذاری در جهت دستیابی به اهداف تدوین شده در سند اقتصادی دو کشور به امضا رسید که نقطه عطف مهمی در روابط دوجانبه عربستان و فرانسه محسوب میشود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روزنامه «Arab News»، نشست «مجمع سرمایهگذاری عربستان و فرانسه» همزمان با سفر رسمی امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه برگزار شد. در این نشست، شماری از مقامات، سیاستگذاران و مدیران برخی از شرکتهای تجاری هر دو کشور حضور داشتند تا در خصوص ایجاد همسویی و دستیابی به اهداف تدوین شده در سند اقتصادی دو کشور با یکدیگر به بحث و تبادل نظر بپردازند.
خالد الفالح، وزیر سرمایهگذاری عربستان سعودی در سخنرانی خود در افتتاحیه این مجمع، ضمن استقبال از حضور مقامات، سیاستگذاران و سرمایهگذاران فرانسوی، بر ایجاد روابط مستحکم میان عربستان و فرانسه تاکید و ابراز امیدواری کرد که رابطه مستحکمی میان دو کشور در جهت توسعه بخشهای مختلف ایجاد شود.
وی در ادامه سخنرانی خود ضمن تاکید بر مشارکت اقتصادی پایدار، گسترش بخشهای تحت پوشش این همکاریها و حضور شرکتهای فرانسوی در عربستان سعودی، از حمایت زودهنگام فرانسه از پیشنهاد عربستان برای میزبانی رویداد «EXPO 2030» قدردانی کرد.
از جمله قراردادهای امضا شده در این نشست میتوان به همکاری شرکت نفتی فرانسوی «TotalEnergies» و «Al Jumeih Energy and Water» برای راهاندازی نیروگاه خورشیدی «Rabigh 2» اشاره کرد. یکی دیگر از قراردادهای مهم در این نشست میان صندوق سرمایهگذاری دولتی عربستان، شرکت سرمایهگذاری بخش بازیافت عربستان (SIRC) و شرکت فرانسوی «Veolia» منعقد شد که با هدف مدیریت پسماند و بهکارگیری روشهای نوین در بازیافت زبالهها در عربستان به امضا رسید.
مکرون در سخنان خود در این مجمع، به فرصتهای همکاری ایجاد شده میان دو کشور در زمینه انرژیهای پاک، فناوری، فرهنگی و هوش مصنوعی اشاره کرد و از ایجاد همافزایی میان سند چشمانداز عربستانسعودی ۲۰۳۰ و سند چشمانداز فرانسه ۲۰۳۰ ابراز رضایت کرد.
لازم به ذکر است که یک روز پیش از برگزاری مجمع مذکور امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان یک تفاهمنامه استراتژیک با هدف تقویت همکاری میان دو کشور در حوزه دفاعی، انرژی و هوش مصنوعی امضا کردند.
در رابطه با همین مسئله، دولت فرانسه اخیرا طی بیانیهای اعلام کرد که هدف از امضای قراردادها و تفاهمنامهها میان عربستان و فرانسه، افزایش همکاری و دستیابی به دستاوردهای قابلتوجه در همه زمینهها به ویژه بخش اقتصادی بوده است.
الفالح در ادامه اظهار داشت: نشست مجمع سرمایهگذاری عربستان و فرانسه با در نظر گرفتن سابقه طولانی همکاری هیئتهای حاضر در رویدادهای مهمی مانند «VivaTech» در پاریس و کنفرانس «LEAP» عربستان سعودی برگزار شده است.
وی خاطرنشان کرد: عربستان سعودی، سریعترین رشد اقتصادی در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در سال ۲۰۲۳ را تجربه کرده و موفق شده است سه میلیارد یورو از طریق فرانسه سرمایه جذب کند.
وزیر سرمایهگذاری عربستان سعودی با بیان اینکه فرانسه، دومین کشور سرمایهگذار خارجی در عربستان محسوب میشود، افزود: عربستان سعودی در روند سرمایهگذاری کلی مبتنی بر سند چشمانداز ۲۰۳۰، جلوتر از هدفگذاریهای تدوین شده بوده و فرانسه نقش مهمی در دستیابی به اهداف تعیین شده داشته است.
الفالح ابراز کرد: ارزش قراردادهای به امضا رسیده میان عربستان و فرانسه در سال ۲۰۲۳، از ۱۰ میلیارد یورو فراتر رفت و با حدود سه میلیارد یورو سرمایهگذاریای که فرانسه در عربستان در سال ۲۰۲۳ انجام داد، حجم سرمایهگذاری انباشته و مستقیم خارجی این کشور در عربستان سعودی به ۱۷ میلیارد یورو رسیده است.
به گفته وی، نزدیک به ۵۰۰ شرکت فرانسوی در عربستان سعودی حضور دارند و حدود ۳۰ شرکت از میان این ۵۰۰ شرکت، دفاتر مرکزی خود را که برای دستیابی به بازار خاورمیانه هدفگذاری شده است، در شهر ریاض راهاندازی کردهاند.
وزیر سرمایهگذاری عربستان سعودی در ادامه عنوان کرد: صفحه جدیدی از روابط میان عربستان و فرانسه باز شده است که در آن، حجم همکاری میان این دو کشور افزایش قابلتوجهی پیدا خواهد کرد و این تقویت همکاریها با امضای قراردادها و تفاهمنامههای استراتژیک به اوج خود خواهد رسید.
الفالح یادآور شد: انرژی سبز، یکی از موضوعات اصلی این مجمع بود و در همین راستا تفاهمنامههایی در خصوص راهاندازی پروژههای مبتنی بر انرژیهای تجدیدپذیر و حمایت از نقش این انرژیها در توسعه اقتصادی به امضا رسید.
وی تصریح کرد: شرکتهای فرانسوی، نقش مهمی در توسعه عربستان سعودی از ساخت متروی ریاض گرفته تا راهاندازی سیستمهای تراموا نوآورانه در شهر العلا ایفا کردهاند.
لازم به ذکر است انجمن مذکور که در روز سهشنبه سوم دسامبر ۲۰۲۴ برگزار شد، میزبان ۶ میزگرد با حضور ۵۰ سخنران اصلی بود و البته صدها نشست دوجانبه در این مجمع برگزار شد.
همچنین نماینده شرکت فرانسوی «Sanofi» که در این نشست حضور داشت، از امضای توافقنامههایی در راستای توسعه مراقبتهای بهداشتی در عربستان سعودی خبر داد.
مارک فراچی، نماینده وزیر صنعت فرانسه بر اهمیت برگزاری این مجمع در تقویت روابط میان دو کشور در بحبوحه تحولات بیسابقه در عربستان سعودی تاکید کرد.
وی در حین سخنرانی خود در این مجمع بیان کرد: عربستان سعودی دستخوش یکی از بزرگترین تغییرات در بخشهای مختلف است و فرانسه به عنوان یک سرمایهگذار بزرگ از توسعه همهجانبه در عربستان حمایت خواهد کرد.
فراچی خاطرنشان کرد: سند چشمانداز عربستان ۲۰۳۰ و سند چشمانداز فرانسه ۲۰۳۰ طرحهای تحولآفرینی بوده که به منظور مقابله با چالشهای فعلی و آینده و ایجاد رشد پایدار و توسعه فراگیر در همه زمینهها طراحی شدهاند.
وی تاکید کرد: اهداف تعیین شده در سند چشمانداز عربستان ۲۰۳۰ و سند چشمانداز فرانسه ۲۰۳۰ در بخش اجرای برایند انتشار کربن صفر و ایجاد تحول در بخش انرژی سبز در یک راستا قرار دارند.
به گفته نماینده وزیر صنعت فرانسه، برگزاری این مجمع فرصتی ایدهآل برای عربستان و فرانسه در رابطه با توسعه همکاریهای میان دو کشور نامبرده علیالخصوص در بخش اقتصادی فراهم کرده است.
شاهزاده فیصل بن عبدالعزیز بن عیاف، شهردار ریاض که در این مجمع حضور داشت، در سخنرانی خود مطرح کرد: روابط میان عربستان سعودی و فرانسه اتفاق جدیدی نیست و به سدهها قبل بر میگردد.
وی ادامه داد: ریاض به عنوان پایتخت عربستان، نقشی محوری در دستیابی به اهداف تدوین شده در سند چشمانداز عربستان ۲۰۳۰ ایفا میکند.
شهردار ریاض با بیان اینکه این شهر دستخوش تحول بیسابقهای در توسعه بخش اقتصادی شده است، به ساخت پارک «ملک سلمان» با هدف تبدیل شدن به بزرگترین پارک شهری در جهان و ارائه طرح «New Murrabbaa» به عنوان بزرگترین طرح توسعه شهری در جهان اشاره کرد.
انتهای پیام//