سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۱:۱۳ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۵:۵۶ /چهارشنبه/۱۸ بهمن ۱۴۰۲

سرمایه‌گذاری برای ایجاد زنجیره ارزش زغال‌‎سنگ در استان خراسان جنوبی

مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچک‌مقیاس گفت: هدف ما به عنوان طرح احیای معادن این است که بتوانیم سرمایه‌گذاران را به معدن‌کاران نزدیک کنیم تا منجر به احیای معادن تعطیل و یا رونق هرچه بیشتر سایر معادن شود.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، عباس جرجانی در نشستی با حضور معاون اقتصادی استاندار خراسان جنوبی و یک سرمایه‌گذار واحد سیلیکون متال، بیان کرد: با توجه به اینکه سرمایه‌گذار نیاز به سیلیس و زغال‌سنگ با مشخصات خاص دارد، تلاش داریم تا معادن با مشخصات مورد نظر را به سرمایه‌گذار معرفی کنیم.

وی افزود: تاکید سرمایه‌گذار در این نشست بر ایجاد یک کارخانه سیلیکون متال در استان خراسان جنوبی در صورت تامین سیلیس و زغال‌سنگ مورد نیاز است که بدون شک در اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی تاثیرگذار خواهد بود.

مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچک‌مقیاس تصریح کرد: هدف ما به عنوان طرح احیای معادن از برگزاری این گونه جلسات این است که سرمایه‌گذاران را به معدن‌کاران نزدیک کنیم تا بتوانیم واحدهایی را که تعطیل شده‌اند و یا واحد فرآوری برای محصولات آن‌ها ایجاد نشده و بازار فروش مناسبی ندارند را در کنار یکدیگر قرار دهیم.

جرجانی ادامه داد: این جلسه با توجه به اینکه تعدادی از معادن سیلیس در استان خراسان جنوبی در کنار معادن تعطیل شده زغال‌سنگ قرار دارند و یا به لحاظ نبود بازار، ارزش افزوده خوبی را در استان ایجاد نمی‌کردند، برگزار و در نهایت مقرر شد که سرمایه‌گذار سیلیکون متال بازدیدی از استان و محدوده‌های سیلیسی و زغال‌سنگی داشته باشد.

وی عنوان کرد: در این بازدیدها سرمایه‌گذار نمونه‌هایی از معادن برای تست کاربردی جمع‌آوری خواهد کرد و در صورتی که مشخصات زغال و مشخصات سیلیس مطابقت داشته باشد، نسبت به ایجاد واحد صنعتی و یا خرید از زغال‌سنگ از استان اقدام و یا واحدی را بر اساس مشخصاتی که لازم دارد از جمله خاکستر پایین‌تر و مواد فرار بالاتر بتواند در استان ایجاد کند.

جواد اشرفی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی نیز پس از برگزاری این نشست اظهار داشت: در استان خراسان جنوبی در حوزه معادن، فرصت‌های خوب و بی‌نظیری داریم که در سنوات قبل برای افزایش بهره‌وری یا راندمان تولید چندان مورد توجه نبوده و به همین دلیل زیرساخت‌های اولیه مناسب فراهم نشده است.

وی تاکید کرد: به طور قطع خراسان جنوبی رتبه اول معادن زغال‌سنگ را در کشور و در سطح خاورمیانه دارد و شهر طبس از منطقه خراسان جنوبی، حائز بالاترین رتبه در کل کشور است. استفاده‌ای که تاکنون از زغال‌سنگ داشته‌ایم، حسب نیاز بازار و برای کارخانجات و صنایع فولادی و کک‌سازی بوده اما آنچه که امروزه مورد نیاز و مطابق فرمایشات مقام معظم رهبری است، استفاده از تکنولوژی‌های جدید و توانایی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان برای استفاده حداکثری از ذخایر معدنی است.

اشرفی تصریح کرد: سرمایه‌گذاری‌هایی از جنس سیلیکون متال و پنل‌های خورشیدی با توجه به معادن غنی سیلیس در سطح استان می‌تواند بسیار کارگشا باشد. زغال‌سنگ ماده معدنی است که قابلیت ایجاد زنجیره‌های ارزش و حلقه‌های تکمیلی متعددی دارد که در فرآوری‌های زغال‌سنگ تبدیل به کنسانتره یا دانه‌بندی و یا کک‌شو می‌شود و به عنوان خوراک در کارخانجات صنایع فولادی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معاون اقتصادی استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از شاخه‌های فرآوری زغال‌سنگ که در حوزه دانش‌بنیان‌ها قرار می‌گیرد، استفاده از آن در حوزه سیلیکون متال و یا تولید پنل‌های خورشیدی است که استان خراسان جنوبی به صورت کامل ظرفیت آن را دارد.

وی یادآور شد: علاوه بر در اختیار داشتن معادن سیلیس و زغال‌سنگ، امکان صادرات محصولات تولید شده از مسیر چابهار با نرخ کرایه بسیار پایین‌تر نسبت به سایر روش‌های حمل‌ونقلی که در حال حاضر وجود دارد، در استان خراسان جنوبی میسر است. در عین حال امکان واردات مواد معدنی بکر و دست نخورده از افغانستان نیز در این استان میسر است و این یک اقدام سرمایه‌گذاری دانش‌بنیان بوده که در سطح استان قابل عملیاتی شدن است. از این طریق در آینده نزدیک، شاهد تکمیل بخشی از زنجیره ارزش در حوزه زغال‌سنگ در سطح استان خواهیم بود.

اشرفی اضافه کرد: با توجه به اینکه در استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان و به طور کلی شرق کشور پتانسیل و ظرفیت تولید برق خورشیدی و استفاده از انرژی پاک را داریم، در زمینه فناوری‌های های‌‌تک نیز با استفاده از ماده معدنی سیلیس می‌توانیم چرخه تولید پنل‌های خورشیدی را راه‌اندازی کنیم.

معاون اقتصادی استاندار خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بخش عمده پنل‌های خورشیدی مورد استفاده در کشور وارداتی است و تولید بسیار محدودی در داخل کشور در این زمینه داریم، می‌توانیم با استفاده از امکانات موجود در خراسان جنوبی چرخه تولید بسیار مناسبی راه‌اندازی کنیم. قطعا عملیاتی شدن این پروژه، تاثیر بسزایی در رونق اقتصادی استان، ایجاد ثروت و اشتغال‌زایی و افزایش درآمد سرانه خواهد داشت.

انتهای پیام//

امیرعلی طاهرزاده، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۸:۳۳ /شنبه/۸ خرداد ۱۴۰۰

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی

۱۵:۰۵ /شنبه/۳۰ تیر ۱۳۹۷

علی اصغر پورمند مدیرعامل هلدینگ میدکو

۱۳:۵۵ /جمعه/۲۵ اسفند ۱۳۹۶

داود رئیسی طی یادداشتی اختصاصی در «فلزات‌آنلاین» در خصوص سرمایه‌گذاری در بخش معدن، نوشت:

۶:۰۴ /شنبه/۹ اردیبهشت ۱۴۰۲

داوود رئیسی، مدیرعامل شرکت معادن و صنایع معدنی کارند صدر جهان در یادداشتی در «فلزات انلاین» نوشت:

۸:۵۶ /جمعه/۸ مهر ۱۴۰۱

به نگاه جدیدی برای توسعه بخش معدن نیازمندیم؛

۱۰:۳۴ /یکشنبه/۸ اسفند ۱۴۰۰

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در آستانه روز ملی صنعت و معدن؛

۱۱:۵۹ /شنبه/۹ تیر ۱۳۹۷

ارسال اولین محموله کنسانتره روی معدن «Century» پس از بازگشایی مجدد به چین

۱:۴۲ /سه شنبه/۱۰ مهر ۱۳۹۷

ظرفیت تولید روی دنیا تا سال آتی میلادی بیش از یک میلیون تن افزایش خواهد یافت،

۶:۱۸ /چهارشنبه/۱۵ فروردین ۱۳۹۷

جهان وارد فاز جدیدی از زنجیره‌های تامین فلزات حیاتی شده است

۷:۱۹ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

اتفاق نظر فعالان بخش معدن؛

۹:۰۷ /شنبه/۳۰ آذر ۱۳۹۸
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/1

237679

فلزات آنلاین

1403/11/1

665606

فلزات آنلاین

1403/11/1

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/1

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/1

24598

فلزات آنلاین

1403/11/1

14031

فلزات آنلاین

1403/11/1

41198

فلزات آنلاین

1403/11/1

48908

فلزات آنلاین

1403/11/1

44236

فلزات آنلاین

1403/11/1

42676

فلزات آنلاین

1403/11/1

30908

فلزات آنلاین

1403/11/1

30523

فلزات آنلاین

1403/11/1

29443

فلزات آنلاین

1403/11/1

38984

فلزات آنلاین

1403/11/1

37329

فلزات آنلاین

1403/11/1

60860

فلزات آنلاین

1403/11/1

28415

فلزات آنلاین

1403/11/1

43327

فلزات آنلاین

1403/11/1

48261

فلزات آنلاین

1403/11/1

5247800