تولید برق با سوخت زباله، یکی از وابستهترین بخشهای تولید برق در قاره آسیا به شمار میآید.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از خبرگزاری رویترز، بر اساس دادههای شرکت «Ember»، تایوان در حال حاضر تقریبا ۹۸ درصد از منابع انرژی خود را از طریق واردات و بیش از ۸۰ درصد از برق مورد نیاز خود را از سوختهای فسیلی تامین میکند که حدود ۴۳ درصد آن مربوط به زغالسنگ و ۳۹ درصد از آن مربوط به گاز طبیعی است.
تنها حدود ۱۶ درصد از منابع برق تایوان از طریق انرژیهای پاک تامین میشود که نصف میانگین کل آسیا و بسیار کمتر از رقبای منطقهای خود مانند چین، کرهجنوبی، ژاپن و هند است.
با این حال، تایوان در راستای گذار به انرژیهای تجدیدپذیر سیاستگذاریهایی را انجام داده است که از جمله مهمترین آنها میتوان به تخصیص حدود ۳۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری برای رسیدن به برایند انتشار صفر تا سال ۲۰۵۰ اشاره کرد. این هدفگذاری به تایوان در مسیر گذار به انرژیهای تجدیدپذیر کمک شایانی خواهد کرد.
رشد استفاده از انرژی باد به منظور تولید برق
در حال حاضر انرژی خورشیدی با تولید ۱۰٫۶۹ تراوات ساعت برق، در مقایسه با مقدار ۳٫۵۳ تراوات ساعت تولید برق از طریق انرژی بادی، بزرگترین منبع تولید انرژیهای تجدیدپذیر در تایوان محسوب میشود.
دادههای ارائه شده توسط شرکت «Ember» نشان میدهد که در سال ۲۰۲۲، حدود ۲۳۹ تراوات ساعت برق از طریق سوختهای فسیلی در تایوان تولید شد.
تمرکز اصلی این کشور از نظر توسعه انرژیهای پاک در آینده، بر تولید برق از طریق انرژی بادی و به ویژه در نیروگاههای فراساحلی به دلیل کمبود فضای مناسب در خشکی و سرعت باد شدید در این مناطق است.
بر اساس دادههای جمعآوری شده توسط شرکت Global Energy Monitor (GEM)، این کشور بیش از ۶۶ هزار مگاوات ظرفیت نصب توربینهای بادی به منظور تولید انرژی در دست توسعه دارد که چهارمین ظرفیت در آسیا و نهمین ظرفیت در سطح جهان محسوب میشود.
علاوهبراین، دادههای این شرکت نشان میدهد که تایوان، بیش از یک هزار مگاوات ظرفیت تولید برق از طریق انرژی خورشیدی در دست توسعه دارد.
ایجاد ظرفیت جدید تولید انرژی پاک به تایوان کمک میکند تا به هدفگذاری خود یعنی تولید ۲۰ درصد برق از طریق انرژیهای تجدیدپذیر قبل از سال ۲۰۳۰ دست یابد؛ هرچند که تنش های ژئوپلیتیکی این کشور با همسایه خود یعنی چین در سراسر تنگه تایوان ممکن است بر تصمیم توسعهدهندگان انرژی بادی در تایوان تاثیر بگذارد.
گفتنی است تایوان، یکی از فعالترین قطبهای توسعه نیروگاههای بادی فراساحلی در آسیا به شمار میآید اما نگرانیها در مورد بدتر شدن روابط بین تایوان و چین، برخی از شرکتها از جمله بزرگترین تولیدکننده برق ژاپن یعنی «JERA» را مجبور به فروش سهام خود در پروژه توسعه نیروگاههای بادی فراساحلی در تایوان کرده است.
پیامدهای منطقهای
علیرغم نگرانی برخی از توسعهدهندگان انرژی بادی در تایوان، پیشرفت کلی در اجرای پروژههای انرژیهای بادی در این کشور ادامه دارد. اخیرا شرکت ژاپنی «Mitsui & Co»، سرمایهگذاریهای جدیدی در این بخش در تایوان انجام داده است.
ادامه توسعه ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر تایوان، هم بر بخش تولید برق در این کشور و هم بر بازارهای جهانی صادرات سوختهای فسیلی تاثیرگذار خواهد بود.
افزایش استفاده از انرژیهای پاک، به تولیدکنندگان برق در تایوان کمک میکند تا استفاده از سوختهای فسیلی را کاهش دهند و این مسئله به نوبه خود موجب کاهش میزان انتشار گازهای گلخانهای در این بخش از کشور که به طور متوسط حدود ۱۶۰ میلیون تن دیاکسید کربن و دیگر گازهای گلخانهای است، خواهد شد.
تاثیر کاهش در حجم تقاضای تایوان برای واردات سوختهای فسیلی و در کل جریان تجارت بینالمللی این سوختها از اهمیتی یکسان برخوردار است.
بر اساس دادههای دریافتی از شرکت «Kpler»، تایوان در سال ۲۰۲۲ بیش از ۳۰۸ میلیون بشکه نفت خام و نزدیک به ۵۵ میلیون تن زغالسنگ حرارتی وارد کرد.
این حجم واردات احتمالا طی سالهای آینده کاهش خواهد یافت؛ چراکه ظرفیتهای جدید تولید انرژیهای تجدیدپذیر بیشتری به مرحله بهرهبرداری میرسد و بخش زیادی از اقتصاد تایوان، مبتنی بر فرایند الکتریکیسازی خواهد شد.
به نظر میرسد بزرگترین صنعت نیمههادی جهان در این کشور با تکیه بر انرژیهای تجدیدپذیر، ۱۰۰ درصد از انرژی مورد نیاز خود را تا سال ۲۰۴۰ از این طریق تامین خواهد کرد.
بخش خودروی تایوان نیز به سرعت در حال گذار به فرایند الکتریکیسازی است. حجم فروش خودروهای الکتریکی (EVs) در سال ۲۰۲۲ در این کشور، بیش از دو برابر افزایش یافت و به نظر میرسد این روند صعودی با شیب بیشتری در سال ۲۰۲۳ ادامه پیدا خواهد کرد.
همزمان با روند افزایشی ظرفیت تامین انرژی سبز در تایوان، رشد سریع حجم تقاضا برای برق پاک از سوی مشاغل و متقاضیان خودرو، منجر به ایجاد تغییراتی در روند تولید برق تایوان میشود.
انتهای پیام//