شرکت «Rio Tinto» اخیرا طی بیانیهای اعلام کرد که در نظر دارد حدود ۲٫۵ میلیارد دلار سرمایه به منظور توسعه پروژه لیتیوم «Rincon» تحت مدیریت خود در آرژانتین اختصاص دهد. اقدام شرکت مذکور درست همزمان با اجرای تعهدات رئیس جمهور آرژانتین مبنی بر کاهش سختگیریهای قانونی در اقتصاد این کشور در راستای جذب سرمایهگذاران خارجی انجام شده است. با سرمایهگذاری انجام شده از سوی شرکت «Rio Tinto» و در نظر گرفتن افزایش تقاضا برای لیتیوم در آینده، شرکت مذکور به یکی از بازیگران اصلی در صنعت این فلز حیاتی تبدیل خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از وبسایت خبری «CarbonCredits»، قرار است پروژه لیتیوم «Rincon» واقع در آرژانتین به یکی از بزرگترین و پیشروترین پروژههای لیتیوم در جهان تبدیل شود. این پروژه در منطقه «lithium triangle» قرار داشته که بیش از نیمی از ذخایر لیتیوم جهان را در خود جای داده است.
با توسعه پروژه «Rincon»، ظرفیت تولید سالانه کربنات لیتیوم گرید باتری از سه هزار تن فعلی، به ۶۰ هزار تن افزایش خواهد یافت. ساخت تاسیسات جدید در پروژه مذکور، مشروط به صدور مجوزها از اواسط سال ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد و فرایند تولید در آن برای سال ۲۰۲۸ برنامهریزی شده است. پیشبینی میشود که ظرفیت بهرهبرداری کامل از این پروژه سه سال به طول بینجامد.
شرکت «Rio Tinto» هدف از توسعه پروژه مذکور را افزایش حجم تقاضا برای لیتیوم در سالهای آینده عنوان کرده است. این شرکت اعلام کرده است که با وجود کاهش اخیر قیمت لیتیوم به دلیل وضعیت مازاد عرضه و کاهش تقاضا برای خودروهای الکتریکی، از عملیاتی کردن پروژههای خود دست بر نخواهد داشت.
قیمت محموله دریایی اکسید کبالت لیتیوم به پایینترین مقدار خود در سه سال گذشته رسید
جیکوب استاشولم، مدیرعامل شرکت «Rio Tinto» با بیان اینکه چشمانداز بلندمدت تقاضا برای لیتیوم به دلیل گذار جهانی به سمت انرژیهای تجدیدپذیر همچنان صعودی خواهد بود، افزود: با تکیه بر سیاستگذاریهای اقتصادی حمایتی ارائه شده از سوی دولت آرژانتین، بهکارگیری نیروی کار ماهر توسط شرکت «Rio Tinto» و ذخایر عظیم آرژانتین، شرکت نامبرده به یکی از برترین تولیدکنندگان لیتیوم در جهان تبدیل خواهد شد.
استفاده از فناوریهای نوآورانه در توسعه پروژه «Rincon»
در استخراج لیتیوم از پروژه مذکور، از فناوری استخراج مستقیم لیتیوم (DLE) که نسبت به روشهای دیگر سازگاری بسیار بیشتری با محیط زیست دارد، استفاده خواهد شد. برخلاف روشهای مرسوم دیگر در استخراج لیتیوم که مصرف آب در آنها بالاست، استفاده از روش «DLE» باعث صرفهجویی در آب و کاهش پسماندها میشود. همچنین در روش مذکور کربنات لیتیوم باکیفیتتری نسبت به روشهای مرسوم دیگر به دست میآید. در حال حاضر از روش «DLE» در ۱۳ پروژه تولید لیتیوم استفاده میشود که با ارزیابیهای انجام شده، انتظار میرود حجم تولید کلی در این پروژهها در پایان سال ۲۰۲۴ به ۱۲۴ هزار تن برسد.
طبق گزارشهای منتشر شده، سهم استفاده از روش «DLE» در استخراج لیتیوم تا سال ۲۰۳۵ در سطح جهانی به ۱۴ درصد یعنی حدود ۴۷۰ هزار تن کربنات لیتیوم معادل (LCE) خواهد رسید. گزارش منتشر شده از اهمیت روبهرشد لیتیوم در بخش باتری و خودروهای الکتریکی حکایت دارد.
سهم پیشبینی شده برای روش (DLE) در استخراج لیتیوم در سطح جهانی
طبق ارزیابی کان پکر، فعال در بانک سرمایهگذاری جهانی «RBC Capital Markets»، اگرچه استفاده از روش (DLE) در استخراج لیتیوم نسبت به سایر روشهای موجود مزایای بسیار بیشتری به همراه دارد اما به دلیل ماهیت هنوز اثبات نشده آن، استفاده از این روش خطراتی را نیز به همراه خواهد داشت. از جمله مهمترین معایب استفاده از این روش، میتوان به افزایش هزینههای تولید، ایجاد تاخیر در افزایش ظرفیت تولید و چالشهای مرتبط با فناوریهای به کار رفته در آن اشاره کرد. با وجود این چالشها، شرکت «Rio Tinto» همچنان به توانایی خود در اجرای تعهدات ارائه شده در زمینه افزایش ظرفیت تولید و تامین نیاز مشتریان اطمینان دارد.
رشد ظرفیت تولید لیتیوم در آرژانتین؛ چالش سیاستگذاریها در برابر فرصتها
سرمایهگذاری شرکت «Rio Tinto» در پروژه «Rincon»، نشان از پتانسیل بالای آرژانتین به عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ در جهان دارد. گفتنی است آرژانتین چهارمین تولیدکننده بزرگ لیتیوم در جهان به شمار میآید و جایگاه بزرگترین ذخایر لیتیوم استخراج نشده در جهان به این کشور تعلق دارد. طبق پیشبینیهای انجام شده، ظرفیت تولید لیتیوم در آرژانتین ممکن است از ۴۳ هزار و ۷۱۹ تن در سال ۲۰۲۳، به بیش از ۲۶۱ هزار تن در سال ۲۰۲۷ برسد.
انتظار میرود با راهاندازی پروژههای جدید لیتیوم در آرژانتین، ظرفیت تولید در این کشور در سال ۲۰۲۸ نسبت به شیلی به عنوان دومین تولیدکننده برتر این فلز کمیاب در جهان پیشی گرفته و ۱۳٫۱ درصد از سهم تولید جهانی لیتیوم را به خود اختصاص دهد که نسبت به سهم ۴٫۴ درصدی گزارش شده در سال ۲۰۲۳، افزایش قابلتوجهی را نشان میدهد.
حجم ذخایر لیتیوم آرژانتین از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۳
با توجه به اصلاحات اقتصادی انجام شده زیر نظر رئیس جمهور فعلی آرژانتین، شرایط مناسبی برای حضور سرمایهگذاران خارجی در این کشور فراهم شده است. از نقاط قوت اصلاحات انجام شده، میتوان به طرح «RIGI» به عنوان یک چارچوب قانونی برای جذب سرمایهگذاران خارجی که مزایای مالیاتی، ثبات ارز و توسعه تجاری را برای آرژانتین به ارمغان خواهد آورد، اشاره کرد.
استاشولم با توصیف پروژه «Rincon» به عنوان یکی از نقاط قوت طرح «RIGI»، بر انعطافپذیری بالای طرح مذکور برای جذب و حمایت از سرمایهگذاران خارجی تاکید کرد و گفت: طرح مذکور پروژههایی مانند پروژه «Rincon» را در برابر نوسانات و تغییرات سیاستهای آینده آرژانتین مصون نگه میدارد.
وی تصریح کرد: تصمیم شرکت «Rio Tinto» مبنی بر توسعه پروژه «Rincon»، نشاندهنده اعتماد این شرکت به ذخایر لیتیوم آرژانتین، توانایی نیروی کار و سیاستهای حمایتی دولت این کشور به رهبری خاویر میلئی است.
اقدام جسورانه شرکت «Rio Tinto» به سود صنعت باتری تمام خواهد شد
سرمایهگذاری شرکت «Rio Tinto» در پروژه «Rincon»، بخشی از استراتژی توسعهطلبانه این شرکت برای تبدیل داراییهای لیتیوم به یکی از منابع اصلی درآمد خود است. شرکت مذکور در اقدامی دیگر، اخیرا اقدام به خرید سهام شرکت «Arcadium Lithium» به ارزش ۶٫۷ میلیارد دلار کرد که نشان از تعهد شرکت نامبرده برای تبدیل شدن به یک بازیگر پیشرو در بازار جهانی لیتیوم دارد.
همچنین، شرکت «Rio Tinto» در حال بررسی احتمال به دست گرفتن مدیریت برخی از معادن لیتیوم در شیلی از جمله پروژه «Maricunga» متعلق به شرکت «Codelco» است.به علاوه، شرکت معدنی مذکور قصد دارد بزرگترین معدن لیتیوم اروپا در صربستان را راهاندازی کند.
استاشولم علیرغم چالشهای ناشی از نوسان قیمت لیتیوم، به تعهد شرکت «Rio Tinto» نسبت به توسعه پروژههای در دست راهاندازی شرکت «Arcadium Lithium» به عنوان زیرمجموعه خود و راهاندازی به موقع پروژه «Rincon» مطابق با زمانبندی تعیین شده اطمینان دارد.
علاوه بر لیتیوم، شرکت «Rio Tinto» تمایل دارد حضور فعالتری در بخش مس از طریق مدیریت برخی از پروژههای مس آرژانتین داشته باشد. در همین راستا، این شرکت با سرمایهگذاری بر روی فناوری جدید خود با نام «Nuton»، توانسته است در توسعه پروژه مس «Los Azules» حضور فعالی داشته باشد.
وی با ابراز تمایل نسبت به تداوم سرمایهگذاری شرکت «Rio Tinto» در ذخایر مس خود در آرژانتین، بر اهمیت اجرای تعهدات فعلی قبل از اقدام برای پیگیری فرصتهای جدید تاکید کرد و یادآور شد: سرمایهگذاری ۲٫۵ میلیارد دلاری شرکت «Rio Tinto» در پروژه لیتیوم «Rincon»، یک نقطه عطف در تاریخ این شرکت در راستای ایجاد داراییهای جدید با هدف تقویت جایگاه خود در صنعت باتری در مقیاس جهانی محسوب میشود.
سرمایهگذاری انجام شده نه تنها جایگاه شرکت «Rio Tinto» در صنعت لیتیوم را ارتقا میبخشد بلکه منجر به تبدیل شدن آرژانتین به یک بازیگر کلیدی جدید در بخش انرژی و معدن خواهد شد.
مدیرعامل شرکت «Rio Tinto» در پایان خاطرنشان کرد: این شرکت با توسعه پروژه لیتیوم «Rincon» به کمک فناوریهای پیشرفته مانند روش «DLE»، متعهد ماندن در بهکارگیری شیوههای تولید پایدار و بهرهبرداری از فضای مناسب ایجاد شده به جهت سرمایهگذاری در ذخایر معدنی آرژانتین، میتواند نقشی محوری در گذار به انرژیهای تجدیدپذیر ایفا کند.
انتهای پیام//