مدیرعامل شرکت آذرنبش تبریز گفت: ۹۰ درصد از نبشی تولید شده در ساختمانسازی بهکار میرود و ۱۰ درصد باقیمانده نیز در صنایع کمپرسورسازی، الکتروموتورها و پمپسازها برای شاسی مورد استفاده قرار میگیرد. نبشی مورد استفاده در ساختمان عمدتا در تقسیمات ساختمانها و پنجرهها بهویژه مناطق زلزلهخیز مصرف میشود.
غلامرضا سروی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» در خصوص وضعیت تولید و ظرفیت این شرکت، اظهار داشت: ظرفیت تولید شرکت آذرنبش تبریز در حال حاضر ۱۰۰ هزار تن در سال است و میتواند نبشیهای ۳، ۴، ۵ و ۶ را تولید کند. در حال حاضر تولید روزانه این شرکت به ۱۰۰ تا ۱۵۰ تن میرسد و با توجه به بهسازی و تغییر خطوط تولید، میزان اشتغال از ۴۵ نفر به ۶۰ نفر رسیده است. احتمالا در شهریورماه میزان اشتغال به ۱۰۰ نفر میرسد و کارخانه دو شیفت کار خواهد کرد.
وی افزود: ظرفیت تولید روزانه شرکت آذرنبش ۳۰۰ تن است و در حال حاضر یکسوم ظرفیت، تولید میکنیم. زیرا مهمترین مشکل صنایع تولیدکننده، نبود سرمایه در گردش بوده و میزان آن تنها کفاف ۳۰ درصد از ظرفیت را میدهد. بنابراین نمیتوان به اندازه مورد نیاز، تولید را انجام داد.
مدیرعامل شرکت آذرنبش در خصوص مشکلات کنونی، اظهار کرد: حل معضل سرمایه در گردش منجر به افزایش تولید و در پی آن اشتغال خواهد شد. چاره این موضوع نیز در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت بهعنوان متولی صنعت کشور بوده و آن، ارائه تسهیلات به شرکتهای تولیدکننده است. چرا که از ابتدای سال ۹۸ صادرات را آغاز کردهایم و ۵۰ درصد از محصولات آذرنبش صادر میشود.
سروی با بیان اینکه تمایل داریم صادرات شرکت توسعه یابد، خاطرنشان کرد: در حوزه تامین ارز و درآمد برای کشور وظیفه داریم جوابگوی صنعت کشور باشیم. از طریق صادرات میتوانیم هم اشتغالزایی را افزایش دهیم و ارز مورد نیاز را به کشور برگردانیم و در رونق تولید سهیم باشیم. زیرا در حال جنگ اقتصادی هستیم.
وی در خصوص بازار داخلی نیز گفت: متاسفانه در سالهای اخیر بازار داخلی از کشش لازم برخوردار نبود و نتوانستیم به نصف ظرفیت تولید خودمان برسیم. از آنجا که نیاز به سرمایه در گردش داریم، محصول نباید بیش از ۲ تا ۳ روز در انبار کارخانه باقی بماند. ضمن اینکه باید برای تولید ابتدا یک ماه مواد اولیه کافی داشته باشیم. این در حالی است که هیچ گاه بیش از ۳ تا ۴ روز نتوانستیم مواد اولیه تهیه کنیم.
مدیرعامل شرکت آذرنبش با اشاره به اینکه طی سال ۹۸ بیشترین میزان صادرات به عراق انجام شد، تصریح کرد: اگر بتوانیم تولید را افزایش دهیم، کشورهای آذربایجان، ترکیه، ارمنستان و … خواهان محصولات ما هستند، زیرا بهای محصولات فولادی ایران در بازارهای جهانی بسیار پایین و تقاضای برای آن بسیار بالا است.