سهامداران شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با تشکیل مجمع فوقالعاده، رای به افزایش سرمایه این شرکت از ۵۵ هزار میلیارد ریال به ۱۱۹ هزار و ۱۸۶ میلیارد ریال دادند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، مجمع عمومی فوقالعاده شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به منظور استماع گزارش هیئت مدیره و حسابرس در خصوص افزایش سرمایه، اتخاذ تصمیم در خصوص افزایش سرمایه و سایر مواردی که در صلاحیت مجمع عمومی باشد، با حضور سهامداران برگزار شد.این مجمع با حضور اعضای هیئت رئیسه در جایگاه قانونی، قرائت دستور جلسه از سوی ریاست مجمع عمومی و معرفی اعضای هیئت رئیسه رسمیت یافت.
ناصر تقیزاده، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، طی سخنانی در توجیه افزایش سرمایه کنونی اظهار داشت: سرمایه کنونی چادرملو ۵۵ هزار میلیارد ریال است و قرار است ۶۳هزار و ۶۸۶ میلیارد ریال دیگر به سرمایه این شرکت اضافه شود تا سرمایه آن به ۱۱۹ هزار و ۱۸۶میلیارد ریال برسد. البته پیشنهاد و مصوبه هیئت مدیره، افزایش سرمایه به ۲۰ هزار میلیارد تومان بود که حتی بازرس قانونی آن را تایید کرده بود اما به دلیل رعایت حال سهامداران، صاحبان سهام تصمیم گرفتند که افزایش سرمایه به ۱۱هزار و ۹۰۰میلیارد تومان محدود شود و محل آن سود انباشته شرکت باشد.
وی افزود: به طور حتم، این تنها افزایش سرمایه چادرملو نخواهد بود و در سال آتی نیز افزایش سرمایه خواهیم داشت که حتی ممکن است سرمایه شرکت به ۲۰ تا ۲۵ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
تقیزاده تاکید کرد: افزایش سرمایه که به تایید سازمان بورس رسیده است، بخشی از مخارج سرمایهگذاریهای چادرملو را تامین خواهد کرد که ازجمله آنها میتوان به گندلهسازی شماره ۲ اشاره کـرد کــه در حــال اجــرا است. علاوهبرایــن، برای اکتشافات تکمیلی و تجهیز معدن D19 دستگاههای حفاری، ماشینآلات راهسازی و دامپتراک نیاز داریم که به بیش از ۹ هزار میلیارد ریال سرمایه نیاز دارند.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو خاطرنشان کرد: بخشی از افزایش سرمایه کنونی چادرملو در افزایش سرمایه شرکتهای زیرمجموعه همچون آهن و فولاد ارفع، آهن و فولاد سرمد ابرکوه، کاوند نهان زمین، فولاد شاهرود، نوین الکترود اردکان، آهن و فولاد غدیر ایرانیان و… هزینه کردیم که مجموع این افزایش سرمایه شرکتها بیش از دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان خواهد بود. همچنین مبلغ یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیز افزایش سرمایه شرکتهای تجلی، صنایع معدنی عصر نوین بهاباد و کاوند نهان زمین را ثبت کردیم.
وی تصریح کرد: در شرکت آهن و فولاد سرمد ابرکوه یک طرح توسعه کلاف میلگرد و ذوب ۶۰۰هزار تنی در حال احداث است. همچنین در این شرکت یک طرح یک میلیون تنی آهن اسفنجی در حال برگزاری مناقصه داریم.
تقیزاده با اشاره به روند خوب چادرملو در سال جاری، عنوان کرد: تولید شرکت در سال جاری به طور مرتب در حال افزایش است و این مهم در حالی اتفاق افتاد که در تابستان با یک ماه قطعی بـــرق و در زمستـــان با یک مــاه قطعــی گاز مواجـه بودیــم. در مجمـــوع ۴ درصـــد از برنامه پیشنهــادی در تولیـــد جلوتـــر هستیــم. در تولید شمش فولادی و کنسانتره از برنامه پیشــی گرفتیم اما به دلیل قطعی گاز در تولید آهــن اسفنجی عقب هستیــم که بــرای ایــن محصـول نیز تلاش خواهیم کرد کاهش تولید جبران شود.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو بیان کرد: سود خالص چادرملو در ۹ ماه امسال به حدود ۱۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد ۸۶ درصدی را نشان میدهد. چندین عامل در رشد سودآوری چادرملو دخیل بوده است که از جمله آن میتوان به افزایش قیمت، افزایش تولید و کنترل هزینهها اشاره کرد. کسب این سود، نتیجه کار تیمی همه عوامل شرکت بوده است.
وی در خصوص وضعیت سهام چادرملو در بازار سرمایه گفت: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با نماد «کچاد» ششمین شرکت بازار سرمایه محسوب میشود و بازده سهام این شرکت در سال جاری ۳۳درصد بوده است؛ در حالی که بازده کل بازار سرمایه در این مدت منفی ۲ درصد ثبت شده است. به نظر میرسد چادرملو در بحث سهام، طی سال جاری روند قابل قبولی داشته است.
تقیزاده اظهار کرد: امیدواریم سهامداران با افزایش سرمایه شرکت موافقت کنند زیرا همانطور که گفته شد، چادرملو چندین پروژه تولیدی را در دست اقدام دارد که دو کارخانه دو میلیون تنی ذوب، واحد سوپر مگامدول آهن اسفنجی به ظرفیت دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن، دو نیروگاه برق و یک کارخانه ورق فولادی مهمترین آنها هستند. حجم سرمایهگذاریهای چادرملو در طرحهای توسعه بالغ بر سه میلیارد یورو برآورد میشود. از این رو، هم در این مرحله و هم در مراحل بعد به طور جدی نیازمند افزایش سرمایه هم برای نیاز مالی جهت اجرای طرحها و هم افزایش اعتبار شرکت نزد بانکها برای اخذ تسهیلات هستیم. قرار نیست برای اجرای ۹۰ هزار میلیارد تومان پروژه در جیب سهامداران دست کنیم و میتوانیم از منابع بانکی و سایر منابع مالی استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در خصوص وضعیت معدن D19 اظهار کرد: یکی از اصلیترین اقدامات چادرملو اکتشاف است. در معدن D19 به دنبال تکمیل اکتشافات هستیم و هزینه این اکتشافات از محل منابع جاری شرکت خواهد بود زیرا اکتشاف به تنهایی چندان هزینهبر نیست. البته ۵۰ درصد معدن D19 را در اختیار داریم.
وی اضافه کرد: چادرملو جدیدترین تجهیزات اکتشافی را ازجمله هشت دستگاه حفاری عمیق تهیه کرده و عملیات اکتشاف تکمیلی علاوه بر معدن D19 که با سرعت در حال انجام است، با سازمانهای مختلف برای اکتشاف در حال مذاکره هستیم و امیدواریم دولت پهنههایی از کشور همچون کویر مرکزی را به چادرملو و یا کنسرسیومی از شرکتهای بزرگ واگذار کند تا عملیات اکتشافی را با سرعت آغاز کنیم و مشخص شود چه پتانسیلهایی در مناطق اکتشاف نشده وجود دارد. همچنیــن در سایــت معــدن کنــونی با تکمیــل اکتشافات، حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون تن ذخیره جدید اکتشاف شده است. امیدواریم در سایت کنونی حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تن ذخیره جدید کشف کنیم. اعتقاد داریم کویر مرکزی ایران بیش از یکمیلیارد تن ذخیره سنگآهن قابل اکتشاف است و این ذخایر تنها با عملیات اکتشافی قابل دسترسی خواهند بود.
تقیزاده تاکید کرد: با اینکه مهمترین اقدام جاری ما اکتشاف خواهد بود اما پروژههایی مهم دیگری همچـــون فــولاد آلیتــاژی، نیـــروگاه، نســوز، فروآلیاژ، کنسانتره، نیروگاه خورشیدی، حمل و نقل ریلی و جادهای و… را در دست اقدام داریم که بسیاری از آنها آغاز شدهاند، برخی دیگر به پیمانکار ابلاغ شدند و برخی دیگر نیز در آستانه انتخاب پیمانکار قرار دارند.
پس از گزارش مدیرعامل چادرملو، حسابرس و بازرس قانونی شرکت بندهای خود از افزایش سرمایه چادرملو را قرائت کرد و آن را بلامانع دانست.
در پایان مجمع عمومی فوقالعاده شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، سهامداران این شرکت با افزایش سرمایه ۶۳ هزار و ۶۸۶ میلیارد ریالی و رسیدن آن به ۱۱۹ هزار و ۱۸۶ میلیارد ریال موافقت کردند.