بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، مجموع طرحهایی که توسط دولت در حال اجرا و تکمیل هستند، تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری به ۶۹ هزار و ۵۷۲ فقره رسید که از این میزان، بخش معدن و صنایع معدنی سهم ۱۸.۶ درصدی را به خود اختصاص داده است.
به گزارش «فلزات آنلاین»، بر پایه جداول آماری وزارت صمت، مجموع مجوز صادر شده برای سرمایهگذاری در این طرحها ۱۱ میلیون و ۴۴۵ هزار و ۴۵۹ میلیارد ریال ثبت شده که سهم بخش معـدن و صنایع معــدنی دو میلیــون و ۴۴۳هــزار و ۹۳۲.۸ میلیـــارد ریـــال است کــه ۲۱.۳درصد از کل را در بر میگیرد.
همچنین جمع طرحهای مربوط به صنعت، معدن و تجـارت برای اشتغــال دو میلیــون و ۳۹هزارو ۵۸۰ نفر پیشبینی شده که بخش معدن و صنایع معدنی مجوز جذب ۵۰۵ هزار و ۵۱۸ نفر را دارد که سهم ۲۴.۷ درصد از کل را به خود اختصاص داده است.
طرحهای زغالسنگ و لینیت…
بر اساس آمار وزارت صمت، تعداد ۲۷ فقره طرح مربوط به زغالسنگ و لینیت… با مجوز سرمایهگذاری سه هزار و ۹۰۴.۵ میلیارد ریال و اشتغال یک هزار و ۳۷ نفر است که تا پایان اردیبهشت ماه امسال در دست اجرا قرار داشت.
آمارهــای پیشیــن گویــای تولیــد سالیــانه ۱.۵میلیــون تــن زغــالسنگ از معــادن فعـال کشــور است و بیـش از یک میلیــون تــن هــم واردات انجــام میشود.
اکنون مصرفکننده اصلی زغالسنگ کشور ذوب آهن اصفهان است؛ درحالی که ۷۵ درصد از تولید فولاد جهان با بهرهگیری از زغالسنگ تولید میشود.
استخراج کانههای فلزی
بر پایه دادههای مورد بررسی وزارتخانه مزبور، تا پایان اردیبهشت ماه سال ۹۹ تعداد ۲۴۹فقره طرح در زمینه استخراج کانههای فلـــزی در دســـت اجـــرا بـــوده کـــه مجـــوز سرمایهگذاری ۲۵۱هـزار و ۸۶۶.۲ میلیــارد ریــال دارد و برای اشتغال ۲۳هزار و ۲۴۲ نفر هم مجوز لازم را اخذ کرده است.
استخراج سنگ آهن از کانیهای این بخش محسوب میشود که در چارچوب افق ۱۴۰۴ برای دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تنی فولاد فاکتور مهم و تعیینکنندهای است.
وزارت صمت از مهر ماه سال گذشته با وضع عوارض بر صادرات سنگ آهن مانع از صادرات این ماده معدنی شده است اما با این وجود به میزان اندکی همچنان رهسپار بازار هدف (چین) میشود.
استخراج سایر معادن
وزارت صمت در ارتباط با طرحهای در دست اجرا تا پایان اردیبهشت ماه امسال در بخش سایر معادن رقم ۹۵۷ فقره را ذکر کرده که برای این منظور ۳۴ هزار و ۹۴۸.۱ میلیارد ریال مجوز سرمایهگذاری اخذ شده و پیامد اشتغال ۱۴ هزار و ۱۴۱ نفر را به دنبال دارد.
آمارهای رسمی گویای آن است که اکنون پنج هــزار و ۶۰۰ معـدن در سطح کشور فعالیت دارند که سهم ۶۰ تا ۶۵ درصدی آنها مربوط به مصالح ساختمانی است.
ذخیـــره شناســـایی شـــده معـــادن کشـــور ۵۷میلیارد تن است که حدود ۳۷ میلیارد تن آن قطعی و بقیه احتمالی است.
ساخت فلزات اساسی
ساخت فلزات اساسی هم در دایره طرحهای در دست اجرا وزارت صمت تا پایان اردیبهشت ماه قرار گرفته است که برای این منظور دو هزارو ۲۰۴ فقــره مجــوز گرفتهاند تــا یک میلیــون و ۴۹۶هزارو ۲۹۵ میلیارد ریال سرمایهگذاری کنند و بدین ترتیب امکان اشتغال ۲۲۶ هزار و ۳۵۹ نفر را فراهم میسازد.
تولید فولاد از شاخصهای این بخش محسوب میشود که اکنون ظرفیت تولید این بخش نزدیک به ۴۰ میلیون تن رسیده و انتظار میرود امسال حدود ۳۰ میلیون تن تولید تحقق یابد.
بر اساس گزارشی از ایرنا، ایران اکنون در بین ۱۰ فولادساز شاخص دنیا جای گرفته و پیشبینی شــده تا افــق چشـمانداز ۱۴۰۴ به رتبه هفتم جهانی برسد.