عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران با انتقاد از قطعی مکرر برق و گاز در صنعت فولاد گفت: سهم صنعت فولاد از حاملهای انرژی ۵ درصد بوده اما سهم این صنعت از قطعی گاز صد درصد است و این به نفع تولیدکنندگان و کشور نیست.
به گزارش «فلزات آنلاین» و به نقل از انجمن نوردکاران فولادی، کریم رحیمی اظهار داشت: سهم صنایع از مصرف گاز ۲۵ درصد، سهم صنعت پتروشیمی ۲۲ درصد و ۶ تا ۷ درصد نیز مربوط به حمل و نقل است و مابقی نیز در بخش خدمات و کشاورزی مصرف میشود و ۴۰ درصد نیز مربوط به مصرف خانگی است اما تا کشور دچار کاستی در حوزه برق و گاز میشود، انرژی تعلق گرفته به بخش فولاد قطع میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه خوراک اولیه بسیاری از نیروگاههای برق کشور گاز است، در صورت کمبود گاز، برق نیز نداریم. متاسفانه این رویه از سال گذشته اتخاذ شده و امسال نیز تولید را در بخش صنعت فولاد به مخاطره انداخته و امکان برنامهریزی برای تولیدکنندگان را سلب کرده است.
رحیمی خاطرنشان کرد: با قطعی برق در تابستان و زمستان و افت فشار گاز در زمستان عملا تولید واحدهای فولادی حداقل ۳۰ درصد کاهش داشته و این در حالی است که هزینههای این بخش نه تنها کاهشی نبوده بلکه افزایش نیز یافته است.
وی تاکید کرد: دولت تا در هر زمینهای از انرژی به مشکل برمیخورد، با این استدلال که صنعت فولاد انرژیبــر اســـت، بـــرق و گاز ایـــن صنعت را قطع میکند اما شرایط فولادسازان را در نظر نمیگیـــرد. هزینههــای ثابت ما و همچنین اقساط بانکی و هزینههـــای بیمه و حقوق و دستمزد پرسنل همچنان وجود دارد و در این زمینه مساعدتی به ما نمیکند.
رئیس انجمن فولاد آذربایجان ادامه داد: از ۱۶ تا ۱۷ واحد نوردی در کل آذربایجان حدود خطوط هفت شرکت کاملا متوقف شده و مابقی نیز تنها در حد گرم ماندن کورههای خود فعال هستند و تولید در آنها متوقف شده است و این عواقب خوبی برای صنعت و نیروهای شاغل در این بخش ندارد.
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران با بیان اینکه به دلیل قطعی مکرر برق و گاز کل تولید تحتالشعاع قرار گرفته و امکان برنامهریزی نداریم گفت: با قطعیهای مکرر امکان برنامهریزی برای تولید و همچنین صادرات نداریم. تداوم این روند افزایش قیمت را نیز در بر خواهد داشـــت و ایـــن موضـــوع بـــار مضاعفـــی را بـــه مصرفکننده نهایی منتقل میکند.