بر اساس آمارهای اعلامی، درآمد حاصل از بهره مالکانه و حقوق دولتی معادن استان کردستان در بازه زمانی چهار ساله، از ۱۰۰ میلیارد ریال به دو هزار میلیارد ریال افزایش یافت اما از این رقم، مبلغ ناچیزی به استان بازگردانده شده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از صدا و سیما، محمد رسول شیخیزاده، نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مردم از روند استخراج معادن گلایه دارند.
علی نوری، معاون امور اقتصادی استاندار کردستان نیز از افزایش سهم کردستان از درآمد معادن خبر داد و گفت: جذب این درآمدها به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی افزود: دولت مکلف است ۱۵ درصد از حقوق دولتی معادن را به مناطق معدنی اختصاص دهد تا صرف زیرساختها و مصارف فوری شود.
با وجود فعالیتهای اخیر و اختصاص درآمدهای معادن به کردستان، باز هم سوال این است که چرا تاکنون در این زمینه کمکاری شده و آیا در آینده سهم استان از درآمد معادن به طور کامل ایفا خواهد شد یا تنها عایدی مردم استان از معادن خدادادی غنی، آلودگی و تخریب محیط زیست است!
در مجموع ۳۵۶ واحد معدنی دارای پروانه بهرهبرداری در استان وجود دارد که واحدهای فعال از ۱۸ گونه ماده معدنی بهرهبرداری و مواد معدنی مانند طلا، نقره، آهن و دولومیت را استخراج میکنند.
بازگشت حقوق وصولی دولت از معادن و انتقال حساب شرکتهای فعال به استان، زمینه توسعه کردستان را فراهم میکند.
کردستان از استانهای برتر معدنی کشور محسوب میشود؛ به طوری که طرح تحول زمینشناسی و اکتشافات ذخایر معدنی کشور در ۵۳ درصد از مساحت استان اجرا شده است.
انتهای پیام//