سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۰:۳۲ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۷:۵۴ /یکشنبه/۲۰ آبان ۱۴۰۳

پس از گذشت 6 ماه،

شاخص «PMI» در چین صعودی شد

حجم فعالیت‌ها در بخش تولید چین برای اولین بار طی 6 ماه گذشته افزایش را به ثبت رساند و بخش خدمات در این کشور در ماه اکتبر 2024 روندی صعودی را تجربه کرد. این مسئله نشان می‌دهد که ارائه بسته‌های حمایتی اخیر از سوی دولت چین، تاثیر مثبتی بر شاخص‌های اقتصادی در این کشور گذاشته است.

حجم فعالیت‌ها در بخش تولید چین برای اولین بار طی ۶ ماه گذشته افزایش را به ثبت رساند و بخش خدمات در این کشور در ماه اکتبر ۲۰۲۴ روندی صعودی را تجربه کرد. این مسئله نشان می‌دهد که ارائه بسته‌های حمایتی اخیر از سوی دولت چین، تاثیر مثبتی بر شاخص‌های اقتصادی در این کشور گذاشته است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به‌ نقل از خبرگزاری رویترز، دفتر ملی آمار چین در روز پنج‌شنبه ۳۱ اکتبر ۲۰۲۴ طی گزارشی اعلام کرد که شاخص مدیران خرید (PMI) از رقم ۴۹٫۸ در ماه سپتامبر، به ۵۰٫۱ در ماه اکتبر سال جاری میلادی رسید. رقم اعلام شده در مقایسه با میانگین عدد ۴۹٫۹ درصد پیش‌بینی شده در نظرسنجی خبرگزاری رویترز افزایش داشته است.

همچنین شاخص «PMI» در بخش غیرتولید که شامل بخش ساخت‌وساز و خدمات می‌شود، پس از ثبت رقم ۵۰ در ماه سپتامبر به ۵۰٫۲ در ماه اکتبر ۲۰۲۴ افزایش یافت.

به باور برخی از سیاست‌گذاران با توجه به آخرین بسته‌های حمایتی دولت چین با تمرکز بر رشد پرداخت وام و سرمایه‌گذاری که در اواخر سپتامبر ۲۰۲۴ اعلام شد، رسیدن به رشد اقتصادی ۵ درصدی در سال ۲۰۲۴ در این کشور دور از انتظار نخواهد بود. گفتنی است رکود شدید در بازار املاک و مستغلات و افت اعتماد مصرف‌کننده در چین، همچنان یکی از عواملی بوده که مانع از افزایش سرمایه‌گذاران در بازار این کشور شده است.

افزایش حجم فعالیت‌ها در بخش خدمات و تولید چین

زو تیانچن، اقتصاددان ارشد در واحد اطلاعات اکونومیست عنوان کرد: در حال حاضر تاثیر مثبت بسته حمایتی دولت در بخش مالی به وضوح نمایان شده است و تسریع در انتشار اوراق قرضه دولتی یکی از این موارد محسوب می‌شود. ناگفته نماند، در ماه‌های آگوست و سپتامبر ۲۰۲۴ یک رکورد جدید برای انتشار اوراق قرضه دولتی چین به ثبت رسید.

لازم به ذکر است که بخش تولید برای ماه‌ها به دلیل کاهش قیمت‌ تولیدکننده و افت حجم سفارش‌ها در چین دچار رکود شده است و صنایع نیز با مشکل نبود اعتماد سرمایه‌گذاران و مصرف‌کنندگان داخلی دست و پنجه نرم می‌کنند.

نشان‌هایی از بازیابی اقتصادی در چین

ارزیابی‌های اولیه نشان می‌دهد که دولت چین با ارائه بسته حمایت اقتصادی خود قصد دارد اعتماد را به تدریج به بازارهای این کشور بازگرداند.

رویترز روز سه‌شنبه ۲۹ اکتبر ۲۰۲۴ گزارش داد که چین در حال بررسی صدور بیش از ۱۰ تریلیون یوان (۱٫۴۰ تریلیون دلار) تامین مالی بدهی بیشتر برای چند سال آینده است. هدف از اختصاص چنین سرمایه‌ای، در درجه اول کمک به دولت‌های محلی برای مقابله با ایجاد بدهی‌های ثبت نشده اعلام شده است.

طبق گزارش خبرگزاری رویترز، نرخ بیکاری جوانان چین در ماه سپتامبر ۲۰۲۴ کاهش یافت. علت این روند کاهشی را می‌توان اقدامات دولت چین در پرداخت یارانه‌های اشتغال با هدف تشویق شرکت‌ها به جذب میلیون‌ها فارغ‌التحصیل جدید دانشگاهی عنوان کرد که البته این اقدامات تا حدودی تاثیرگذاری مثبتی داشته است.

در همین حال، حجم فروش در خرده‌فروشی‌ها و کارخانه‌ها نسبت به ارقام پیش‌بینی شده برای ماه اکتبر ۲۰۲۴ افزایش بیشتری را به ثبت رساند. ثبت چین روند صعودی‌ای نشان می‌دهد حجم تقاضا برای کالاها در چین در حال بازیابی است.

لین سونگ، اقتصاددان ارشد در بخش چین فعال در بانک «ING» در همین خصوص اظهار داشت: اگرچه رقم ۵۰٫۱ به ثبت رسیده برای شاخص «PMI» رشد اندکی محسوب می‎شود اما با این وجود، این مسئله انتظارات برای ادامه روند نزولی شاخص مذکور که در ماه‌های گذشته اعلام شده بود را کاهش خواهد داد. به علاوه، رشد شاخص «PMI» در چین نشانه مثبتی است که امیدها برای ادامه روند رشد در بخش تولید صنعتی که در ماه سپتامبر ۲۰۲۴ گزارش شده بود را افزایش می‌دهد.

وی در ادامه افزود: گذر زمان مشخص خواهد کرد که آیا بسته حمایتی ارائه شده از سوی دولت چین می‌تواند به بهبود حجم تقاضا در بازار داخلی چین منجر شود و افت حجم تقاضا برای کالاهای صادراتی را جبران کند یا اینکه اتفاقات به گونه‌ای دیگر رقم خواهد خورد.

در همین رابطه، حجم صادرات چین که روند رشد متوالی را در ماه‌های گذشته به ثبت رسانده بود، در ماه اکتبر ۲۰۲۴ اندکی کاهش یافت و بر همین اساس سرعت رشد اقتصادی در سه ماهه سوم سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۳ رشد کمتری را تجربه کرد.

شماری از اقتصاددانان چینی معتقدند آمار ارائه شده مبتنی بر نتایج نظرسنجی‌ها اغلب نتایج ناامیدکننده‌تری در مقایسه با ارزیابی شاخص‌های گزارش شده مبتنی بر داده‌‌های معتبر منتشر شده توسط مراجع رسمی را به تصویر می‌کشند. به عنوان مثال و بر اساس نتایج یکی از نظرسنجی‌های خبرگزاری رویترز، از هر سه نفر شرکت‌کننده یک نفر معتقد بود که حجم فعالیت در کارخانه‌های چین رشد را به ثبت خواهد رساند.

جولیان ایوانز پریچارد، رئیس بخش اقتصاد چین در شرکت «Capital Economics» مطرح کرد: شاخص‌‎های «PMI» ارائه شده در سال‌های گذشته عملکرد ضعیف در اقتصاد چین را به شدت بزرگ‌نمایی کرده بودند اما با این حال بخشی از آمار ارائه شده مبتنی بر این شاخص با واقعیت هم‌خوانی داشته است.

وی خاطرنشان کرد: پس از ثبت یک روند صعودی اندک در شاخص «PMI» ارائه شده برای ماه سپتامبر، حجم فعالیت‌ها در بخش تولید و خدمات چین در ماه اکتبر ۲۰۲۴ روند صعودی بیشتری را تجربه کرد و تا حدی توانست روند نزولی اعلامی برای بخش املاک و مستغلات در این کشور را جبران کند.

طبق داده‌های ارائه شده در روز یکشنبه ۲۷ اکتبر ۲۰۲۴، حاشیه سود صنایع در چین شدیدترین کاهش ماهانه در سال را در ماه سپتامبر به ثبت رساند. اداره ملی آمار چین دلیل افت این حاشیه سود را عواملی مانند حجم تقاضای ناکافی از سوی مصرف‌کنندگان اعلام کرد.

تیانچن با اشاره به اینکه انتظار می‌رود حاشیه سود شرکت‌ها طی دو سه ماه آینده رشد بیشتری را تجربه کند، خاطرنشان کرد: واقعیت این است که حجم سفارش‌های صادراتی جدید در ماه اکتبر روندی نزولی داشته است اما با این حال شاخص حجم سفارش‌های جدید پس از پنج ماه به مرز ۵۰ واحد رسید که نشان‌دهنده بهبود حجم تقاضای داخلی است.

البته بهبود کلی در شاخص «PMI»، مدیون عملکرد شرکت‌های بزرگ بود که شاخص «PMI» آن‌ها از ۵۰٫۶ به ۵۱٫۵ افزایش یافت. شاخص «PMI» برای شرکت‌های با مقیاس متوسط​​ از ۴۹٫۲ به ۴۹٫۴ رشد پیدا کرد.

ژو مائوهوا، محقق بخش اقتصاد کلان فعال در بانک «Everbright Bank» یادآور شد: بازیابی بخش تولید و تاثیر مثبت آن بر رشد شاخص «PMI» در ماه اکتبر ۲۰۲۴، نشان می‌دهد که شاخص‌های اقتصادی چین در سه ماهه چهارم شروعی مناسب داشته‌اند.

انتهای پیام//

هم‌زمان با انتخاب دوباره ترامپ،

۱۱:۰۱ /چهارشنبه/۳۰ آبان ۱۴۰۳

پس از طوفان هلن و اعتصابات کارگران،

۸:۵۹ /یکشنبه/۲۰ آبان ۱۴۰۳

در ماه سپتامبر 2024 رخ داد؛

۱۱:۲۰ /چهارشنبه/۲۵ مهر ۱۴۰۳
به زودی گفت‌وگوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

غلام‌رضا فروغی‌نیا، مدیر روابط عمومی فولاد خوزستان

۱۳:۵۳ /سه شنبه/۱۵ اسفند ۱۳۹۶
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/1

224036

فلزات آنلاین

1403/10/1

611682

فلزات آنلاین

1403/10/1

900636

فلزات آنلاین

1403/10/1

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/1

26018

فلزات آنلاین

1403/10/1

13781

فلزات آنلاین

1403/10/1

42717

فلزات آنلاین

1403/10/1

50750

فلزات آنلاین

1403/10/1

42984

فلزات آنلاین

1403/10/1

41467

فلزات آنلاین

1403/10/1

28747

فلزات آنلاین

1403/10/1

30194

فلزات آنلاین

1403/10/1

28645

فلزات آنلاین

1403/10/1

37498

فلزات آنلاین

1403/10/1

35677

فلزات آنلاین

1403/10/1

59767

فلزات آنلاین

1403/10/1

28018

فلزات آنلاین

1403/10/1

43147

فلزات آنلاین

1403/10/1

47622

فلزات آنلاین

1403/10/1

4871000