بررسی آمار منتشر شده فعالیت شرکت ملی صنایع مس ایران در دوره یک ماهه منتهی به ۳۱ اردیبهشت ماه نشان از رشد میزان تولید و فروش کاتد مس دارد. این شرکت در ماه ذکر شده توانست رکورد جدیدی در تولید این محصول به ثبت برساند و از برنامه تعیین شده پیشی بگیرد. علاوهبراین، فملی در میزان درآمد کسب شده در اردیبهشت ماه نیز خوش درخشیده است.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، در این گزارش عملکرد شرکت ملی صنایع مس ایران در دوره یک ماهـــه منتهـــی بـــه ۳۱ اردیبهشـــت مـــاه سال ۱۳۹۹، مورد بررسی قرار گرفته است. شیوع ویروس کرونا همچنان نتوانست مانعی بر ادامه فعالیت فملی در اردیبهشت ماه باشد؛ این شرکت با اتخاذ تمهیدات لازم خطوط تولید خود را فعال نگه داشته و توانست ماه گذشته را با افزایش میزان تولید به خوبی سپری کند.
نمودار ۱ میزان تولید و فروش محصولات مسی شرکت ملی صنایع مس ایران را نشان میدهد. بر اساس این نمودار، شرکت ملی مس در گروه محصولات مسی در اردیبهشت ماه سال جاری، کنسانتره مس تولید نکرد. این شرکت در اردیبهشت ماه با تولید ۲۵ هزار تن کاتد مس، رشد ۴۰٫۵ درصدی را نسبت به ماه گذشته خود گزارش کرده، همچنین این شرکت با تولید این میزان کاتد در اردیبهشت ماه سال جاری، ۷٫۶ درصد رشد را نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۸ به ثبت رسانده است.
نمودار ۱ نشان میدهد که شرکت ملی صنایع مس ایران در اردیبهشت ماه میزانی کنسانتره مس نفروخته است، اما با فروش ۳۵هزار تن کاتد ۳۶۸٫۲ درصد رشد نسبت به فروردین ماه سال جاری و همچنین ۸۰٫۵درصد رشد نسبت به اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ داشته است. همچنین شرکت ملی صنایع مس در فروردین ماه سال جاری مفتولی تولید نکرده است.
نمودار ۲ عملکرد محصولات جانبی شرکت ملی صنایع مس که شامل کنسانتره طلا، نقره و مولیبدنیت میشود را روایت میکند. طبق این نمودار، در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ میزان تولید کنسانتره طلا و نقره ۶۴تن و کنسانتره مولیبدنیت ۶۶۵ تن بوده است که با این میزان تولید، به ترتیب افت ۳درصدی و ۵٫۶ درصدی را نسبت به فروردین ماه سال جاری گزارش میکند.
از این میزان تولید، ۵۸ تن کنسانتره طلا و نقره و ۶۳۰ تن کنسانتره مولیبدنیت به فروش رسیده و قابل ذکر است که فملی در فروش کنسانتره طلا و نقره ۳۱۴ درصد رشد و همچنین در فروش کنسانتره مولیبدنیت ۳۸۴ درصد رشد را در اردیبهشت ماه تجربه کرده است.
نمودار ۳ میزان تولید و فروش اسیدسولفوریک شرکت ملی صنایع مس را برای ماه اردیبهشت سال جاری نشان میدهد. براساس این نمودار، میزان تولیـد اسیدسولفـوریک ۱۷ هــزار و ۴۱ تــن و میـــزان فــــروش این محصول ۱۲هزار و ۶۸۴ تن بوده که میزان تولید و فروش این محصول نسبت به فروردین ماه سال جاری به ترتیب ۷و۸۴درصد رشد داشته است.
طبق نمودار ۴، نرخ فروش کنسانتره مولیبـــدن در مــاه مـــورد بررســی نسبــت بــه فروردیـــن مـــاه ســال ۱۳۹۹ با رشــد ۳ درصـدی همراه بوده و نرخ کاتد مسی رشد را تجربه کرده است. این محصول، ازجمله پرطرفدارترین محصولات شرکت ملی صنایع مس ایران به حساب میآید.
شرکت ملی صنایــع مـــس ایران، تــا پایان اردیبهشـــت مـــاه ســـال جـــاری، در مجتمــع خاتونآبـــاد ۹ هزار و ۳۱۶ تن کاتد مس تولید کرد که این میزان نسبت به برنامه تولید، ۱۲٫۴ درصـــد و نسبـــت بـــه رکــورد پیشیــن، ۲٫۵درصد افزایش را تجربه کرده است.
شرکــت فملــی در اردیبهشت مـــاه ســـال جــاری، دو هــزار و ۷۷۶ میلیــارد تومــان درآمد کسب کرده که نسبت به فروردین ماه ۳۹۷٫۴درصد رشد و همچنین ۰٫۳ درصد افت نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۸ داشته است.
کل مبلغ فروش شرکت ملی مس تا پایان اردیبهشـــت مـــاه ســـال جـــاری، ۲۷ هـــزار و ۷۵۸میلیـــارد و ۵۸۹ میلیــون ریـــال اســـت که از ایــن میـــزان، ۱۱ هـــزار و ۷۱ میلیـــارد و ۳۴۲میلیونریال مربوط به فروش خارجی و ۱۶ هزار و ۶۸۷ میلیارد و ۲۴۷ میلیون ریال حاصل از فروش داخلی است.
صادرات این شرکت شامل ۱۴ هزار و ۷۶۶ تن کاتد مس و ۴۰ تن اکسید مولیبدن بود. قابل ذکر است که مقدار ۱۱ هزار و ۷۶۰ تن معادل مبلـــغ تقـــریبی هشــــت هـــــزار و ۵۸۴ میلیــــارد و ۸۰۰میلیونریال در روزهای پایانی اردیبهشت ماه در بورس کالا به فروش رفت که به دلیل عدم بارگیری در ماه مذکور در فروش خرداد ماه لحاظ خواهد شد.