سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۳:۰۱ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۱:۰۲ /سه شنبه/۳۰ خرداد ۱۴۰۲

شرکت «Anglo American»، پیشرو در استخراج و تولید انواع فلزات به ویژه مس

شرکت «Anglo American» یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های معدنی در جهان است که در زمینه استخراج و عرضه فلزات زیادی از جمله مس، الماس، پلاتین، طلا، سنگ‌آهن، زغال‌سنگ متالورژیکی و حرارتی، نیکل، منگنز، پالادیم و رادیوم فعالیت می‌کند. این شرکت بزرگ‌ترین تولیدکننده فلز پلاتین در جهان محسوب می‌شود. در سال ۲۰۲۲، تولید مس شرکت «Anglo American» تقریبا ۳ درصد افزایش یافت و به ۶۶۴ هزار تن رسید که مهم‌ترین دلیل این امر، افزایش تولید معدن مس «Quellaveco» در کشور پرو اعلام شد. درآمد شرکت از فروش محصولات مسی  در این سال، حدود پنج میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بود که تقریبا ۱۴ درصد از کل درآمد شرکت محسوب می‌شد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، شرکت «Anglo American» در سال ۱۹۱۷ با حمایت مالی شرکت آمریکایی «J.P. Morgan Co.»  در ژوهانسبورگ کشور آفریقای جنوبی تاسیس شد. در ابتدا این شرکت تنها به منظور بهره‌برداری از معادن طلا به وجود آمد و در ادامه با توسعه فعالیت خود شروع به استخراج فلزات و موادی از قبیل مس، الماس، پلاتین، سنگ آهن، زغال‌سنگ متالوژیکی و حرارتی، نیکل، منگنز، پالادیوم و رادیوم کرد. علاوه بر این، در سال‌های اخیر این شرکت پروژه‌هایی برای کاشت محصولات غذایی در مناطق مختلف جهان از جمله کشور انگلیس انجام داده است. در حال حاضر دفتر مرکزی شرکت «Anglo American» در شهر لندن کشور انگیس واقع شده است.

این شرکت بزرگ‌ترین تولیدکننده فلز پلاتین در جهان محسوب می‌شود و عمده بر پلاتین تولیدی این شرکت از معادن کشورهای زیمباوه و آفریقای جنوبی استخراج می‌کند؛ با این حال در سال‌های اخیر، توجه شرکت Anglo American بر تولید فلز مس و نیکل بود که بخش زیادی از تولید این دو فلز از کشورهای شیلی، پرو و برزیل به دست می‌آید. دو معدن «Barro» و «Codemin» در برزیل در مجموع ظرفیت تولید سالانه ۴۵ هزار تن نیکل را دارا هستند و عمدتا آلیاژهای نیکل را تولید می‌کنند.

علاوه‌براین، سولفات نیکل از محصولات جانبی تولید شده از معادن این شرکت در آفریقای جنوبی بوده که طبق گزارش شرکت، حجم تولید سولفات نیکل در سال ۲۰۲۲ حدود ۲۱ هزار و ۳۰۰ تن برآورد شده است. حجم کل نیکل تولید شده توسط این شرکت در سال ۲۰۲۲، حدود ۴۱ هزار و ۷۰۰ تن بود که حدود ۵ درصد در مقایسه با سال ۲۰۲۱ کاهش پیدا کرد. به گزارش این شرکت، علت افت تولید نیکل در این سال، باران شدید و اختلال در روند استخراج معادن بود که شرکت را مجبور به صرف هزینه برنامه‌ریزی نشده در بخش تعمیرات و نگهداری کرد.

الماس از دیگر محصولات مهم تولید شده در شرکت «Anglo American» است که سهم قابل توجهی در درآمد این شرکت دارد. شرکت «De Beers» از تولیدکنندگان مهم این محصول در دنیا محسوب می‌شود که عمدتا به استخراج الماس از کشورهای بوتسوانا، نامیبیا، آفریقای جنوبی، کانادا و استرالیا مشغول است. حدود ۸۵ درصد از سهام شرکت «De Beers» به «Anglo American» تعلق دارد.

معادن مس مهم این شرکت در کشور شیلی، Collahuasi (سومین معدن مس بزرگ در جهان) و Los Bronces (چهاردهمین معدن مس بزرگ در جهان) هستند که به‌ترتیب ۴۴ درصد و ۵۰ درصد از سهام آن‌ها متعلق به شرکت «Anglo American» است. همچنین از مهم‌ترین معادن این شرکت در پرو می‌توان به «Quellaveco» اشاره کرد. عمده فلز مس استخراج شده از معادن این شرکت به‌ صورت کنسانتره و کاتد به فروش می‌رسد.

افزایش ۳ درصدی تولید مس این شرکت

در نمودار ۱ حجم، تولید مس این شرکت از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ نشان شده است. در سال ۲۰۱۸، حجم تولید مس حدود ۶۶۸ هزار تن بود. پس از شروع همه‌گیری کرونا و محدودیت‌های آن از سال ۲۰۱۸، حجم تولید مس کاهش پیدا کرد و به حدود ۶۳۸ هزار تن در سال ۲۰۱۹ رسید. از سال ۲۰۲۰، هم‌زمان با افزایش قیمت جهانی مس و کاهش محدودیت‌های کرونا، تمایل به تولید این فلز در جهان افزایش یافت. مقدار تولید مس این شرکت طی این سال به حدود ۶۴۷ هزار تن رسید. در سال ۲۰۲۲، تولید مس شرکت «Anglo American» تقریبا ۳ درصد افزایش یافت و به ۶۶۴ هزار تن رسید که مهم‌ترین دلیل این امر، افزایش تولید معدن مس Quellaveco در کشور پرو اعلام شد.

همان‌طور که در نمودار ۲ قابل مشاهده است، بیشترین درآمد شرکت «Anglo American» در سال ۲۰۲۲ به الماس، سنگ‌آهن، زغال‌سنگ و مس تعلق داشت. در این سال، حدود ۱۷،۷ درصد از درآمد کل شرکت به فروش الماس اختصاص پیدا کرد که بیشترین سهم را بین محصولات تولیدی شرکت داشت. پس از الماس، سنگ‌آهن با سهم ۱۷،۵ و زغال‌سنگ با سهم ۱۴ درصد، در جایگاه دوم و سوم پردرآمدترین محصولات شرکت در سال ۲۰۲۲ قرار دارند.

در این سال درآمد شرکت از فروش محصولات مسی، حدود پنج میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بود که تقریبا ۱۴ درصد از کل درآمد شرکت محسوب می‌شد. دو فلز گران‌بهای پلاتین و رادیوم به‌ ترتیب ۵ درصد و ۱۱ درصد از درآمد را در اختیار داشتند. در نهایت سایر فلزات تولیدی این شرکت از قبیل پالادیم، نیکل، منگنز و آلیاژهای آن به همراه درآمد حاصل از خدمات شرکت «Anglo American»، در مجموع سهم ۲۲ درصدی از کل درآمد در سال ۲۰۲۲ داشتند.

احداث صفحه‌های خورشیدی در آفریقای جنوبی

به‌ طور کلی به دلیل افزایش استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر، روند انتشار کربن دی‌اکسید در شرکت «Anglo American» از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ نزولی بود. در سال ۲۰۲۰، مجموع حجم انتشار کربن دی‌اکسید این شرکت، حدود هشت میلیون و ۹۰۰ هزار تن بود که این مقدار در سال ۲۰۲۲، به هشت میلیون و ۳۰۰ هزار تن کاهش یافت. در سال ۲۰۲۲، تقریبا ۱۰۰ درصد از برق مورد نیاز در تولید فلز نیکل شرکت Anglo American از طریق منابع تجدیدپذیر به دست آمد.

در حال حاضر شرکت «Anglo American» مشغول به احداث صفحه‌های خورشیدی و توربین‌های بادی برای تامین انرژی مورد نیاز معادن خود به ویژه معادن آفریقای جنوبی است که انتظار می‌رود صفحه‌های خورشیدی این شرکت تا پایان سال ۲۰۲۳ آماده بهره‌برداری باشند. از دیگر اقدامات این شرکت در جهت کاهش انتشار کربن دی‌اکسید در بخش حمل‌ونقل، می‌توان بهینه‌سازی تجهیزات و ماشین‌آلات مورد استفاده در بهره‌برداری معادن را نام برد. علاوه‌براین، از مهم‌ترین پروژه‌های زیست‌محیطی این شرکت می‌توان به هدف‌گذاری برای افزایش ۳۰ درصدی استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر تا پایان سال ۲۰۳۰ و کاهش ۵۰ درصدی انتشار کربن دی‌اکسید این شرکت تا پایان سال ۲۰۴۰ اشاره کرد.

انتهای پیام//

احسان نمازی‌زاده، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۲۱ /دوشنبه/۱۹ شهریور ۱۴۰۳

غلامرضا ملاطاهری، معاون طرح و برنامه‌ریزی راهبردی شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۵۷ /شنبه/۱۴ بهمن ۱۴۰۲

مجید ضیایی، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۰۱ /یکشنبه/۳۰ بهمن ۱۴۰۱

عزیزه شریفی، مدیر آموزش شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۰:۴۸ /دوشنبه/۲۴ مرداد ۱۴۰۱

بهروز رحمتی، معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۵:۴۴ /چهارشنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۰

بهروز رحمتی، معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»؛

۱۳:۳۸ /چهارشنبه/۱۰ شهریور ۱۴۰۰

یسنا کوچک‌زاده، مدیر اجرایی فلزات‌پلاس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۱۴ /شنبه/۷ مهر ۱۴۰۳

يداله مرادی، مديرعامل شرکت آلياژسازان زنجان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۵:۴۱ /شنبه/۶ آبان ۱۴۰۲

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۷ مرداد ۱۴۰۲

در نشست مدیران عامل «تاصیکو» و «فباهنر» با فعالان بازار سرمایه مطرح شد؛

۱۶:۴۹ /دوشنبه/۲۱ آبان ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/1

206000

فلزات آنلاین

1403/09/1

573182

فلزات آنلاین

1403/09/1

769238

فلزات آنلاین

1403/09/1

2715234

فلزات آنلاین

1403/09/1

24005

فلزات آنلاین

1403/09/1

12905

فلزات آنلاین

1403/09/1

40091

فلزات آنلاین

1403/09/1

49911

فلزات آنلاین

1403/09/1

42663

فلزات آنلاین

1403/09/1

41480

فلزات آنلاین

1403/09/1

27568

فلزات آنلاین

1403/09/1

29449

فلزات آنلاین

1403/09/1

28043

فلزات آنلاین

1403/09/1

37245

فلزات آنلاین

1403/09/1

34808

فلزات آنلاین

1403/09/1

50294

فلزات آنلاین

1403/09/1

27264

فلزات آنلاین

1403/09/1

39497

فلزات آنلاین

1403/09/1

43987

فلزات آنلاین

1403/09/1

4495000