سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۶:۴۲ /سه شنبه/۲۷ خرداد ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۹:۵۷ /سه شنبه/۷ شهریور ۱۴۰۲

شرکت «Cleveland-Cliffs» به دنبال خرید سهام شرکت «U.S.Steel»

شرکت «Cleveland-Cliffs» در روز سه‌شنبه ۲۲ آگوست در کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده آمریکا (SEC) اعلام کرد که شرکت «U.S.Steel» باید خریداران بالقوه خود را معرفی کند. اعلام چنین درخواستی از سوی شرکت «Cleveland-Cliffs»، موجب تشدید اختلاف نظر میان این دو شرکت فولادسازی شد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌ آنلاین» و به‌ نقل از موسسه «Fastmarkets»، لورنکو سی.گونسالویس، رئیس و مدیر اجرایی شرکت «Cleveland-Cliffs» در نامه‌ای خطاب به دیوید بی. بریت، رئیس و مدیر اجرایی شرکت «U.S.Steel» درخواست کرد تا رقبای پیشنهادی شرکت «Cleveland-Cliffs» که قصد خرید سهام شرکت «U.S.Steel» را دارند، معرفی کند.

گونسالویس بیان کرد: شرکت «U.S.Steel» باید شرکت «Cleveland-Cliffs» یا اتحادیه بین‌المللی کارگران فولاد آمریکا (USW) را از همه پیشنهادهای خرید سهام این شرکت که از قبل دریافت کرده است، مطلع کند.

وی افزود: اگر شرکت «U.S.Steel» در واقع هیچ پیشنهادی دریافت نکرده است، باید اظهارات قبلی خود را تصحیح کرده و اعلام کند که چنین پیشنهادهای خریدی به این شرکت ارائه نشده است.

همچنین دو نسخه دیگر از نامه شرکت «Cleveland-Cliffs» به دوان هالووی، معاون ارشد، مشاور ارتباطات عمومی و مسئول ارشد اجرای الزامات سیستم نظارتی و انطباق در شرکت «U.S.Steel» و توماس کانوی، رئیس اتحادیه بین‌المللی کارگران فولاد آمریکا (USW) ارائه شد.

روند نوسانی در بازار فولاد

مشارکت‌کنندگان بازار در صنعت فولاد، دیدگاه‌های متفاوتی در مورد خرید یک بخش یا کل سهام شرکت «U.S.Steel» توسط شرکت «Cleveland-Cliffs» و تاثیر آن بر این صنعت ارائه دادند.

یکی از تولیدکنندگان در همین رابطه عنوان کرد: خرید سهام یک شرکت سهامی عام در صورتی که آن شرکت تمایلی به فروش سهام خود نداشته باشد، بسیار دشوار خواهد بود؛ ضمن اینکه میراث صنعت فولاد ایالات متحده آمریکا را باید در پیشینه صنعت فولادسازی این کشور جست‌وجو کرد.

وی، از شرکت‌های بزرگ تولیدکننده فولاد آمریکا مانند شرکت «Mon Valley» و «Gary Works» به عنوان میراث صنعت فولاد آمریکا یاد کرد.

اگر شرکت «Cleveland-Cliffs» سهام شرکت «U.S.Steel» را بخرد، مسئله ضد انحصارگرایی مطرح خواهد شد؛ چراکه شرکت جدید تشکیل شده بعد از خرید سهام شرکت «U.S.Steel» حدود ۸۰ درصد از حجم عرضه فولاد صنعت خودرو آمریکا را تحت اختیار خواهد گرفت. در همین رابطه، یک توزیع‌کننده فولاد نگرانی خود در مورد تمرکز بر عرضه فولاد درجه یک در صنعت خودرو و اجازه و یا عدم اجازه تولیدکنندگان تجهیزات اصلی خودرو به منظور انجام چنین اتفاقی را مطرح کرد.

یکی دیگر از توزیع‌کنندگان فولاد مطرح کرد: انجام این معامله پتانسیل بالایی از مسئله انحصارگرایی را در دل خود خواهد داشت. موانع نظارتی بسیار پیچیده‌تر و زمان‌برتری از آنچه که لورنکو سی. گونسالویس در نامه خود بیان کرده است، وجود دارد و به نظر می‌رسد که این اقدام وی، موجب افزایش قیمت فولاد نورد تخت خواهد شد.

برخی از مشارکت‌کنندگان در این صنعت به وجود پتانسیل همکاری و هم‌افزایی بیشتر میان شرکت «Cleveland-Cliffs» و شرکت «U.S.Steel» در گذشته اشاره کردند.

لازم به ذکر است برخی واحدهای تولید بلااستفاده در هر دوی این شرکت‌ها وجود دارد و پس از انجام فرایند ادغام و اکتساب این دو شرکت‌ها، ممکن است برخی فعالیت واحدهای قدیمی در آن‌ها متوقف شود. گفتنی است بیشترین تمرکز فرایند ادغام و اکتساب این دو شرکت بر بخش فولاد نورد تخت خواهد بود.

به گفته این توزیع‌کنندگان فولاد، انجام این فرایند ادغام و اکتساب می‌تواند منجر به سازمان‌دهی بخش فولاد نورد تخت و در ادامه تثیبت قیمت‌ها و سپس افزایش آن شود.

این توزیع‌کننده در ادامه با اشاره به راه‌اندازی برخی واحدهای تولید ناکارآمد در آمریکا، شرایط این کشور در ظرفیت بهره‌برداری از این واحدهای تولیدی و روند تقاضا را مناسب ارزیابی کرد و گفت: اگر کارآمدی ظرفیت بهره‌‌برداری در این کشور بهبود پیدا کند، تاثیر مثبتی بر کل صنعت فولاد خواهد گذاشت.

طبق گفته شرکت «Cleveland-Cliffs»، خرید سهام شرکت «U.S.Steel» موجب ایجاد ۵۰۰ میلیون دلار هم‌افزایی در ظرفیت بهره‌برداری عملیاتی آن خواهد شد.

برخی منابع اشاره کردند که ممکن است شرکت «ArcelorMittal» پس از فروش بخش عمده‌ای از دارایی‌های خود در آمریکا به «Cleveland-Cliffs» در سال ۲۰۲۰، مجددا تمایل به ورود به بازار فولاد ایالات متحده آمریکا داشته باشد.

این معامله‌گر بازار فولاد از تمایل بالای شرکت «ArcelorMittal» برای بازگشت به بازار ایالات متحده آمریکا خبر داد و گفت: در حال حاضر تنها واحد تولیدی «AM/NS Calvert» متعلق به این شرکت در آمریکا مستقر است. واحد تولیدی «AM/NS Calvert»، یک واحد تولیدی و فرآوری فولاد تخت مستقر در ایالت آلابامای آمریکا است که به طور مشترک با شرکت «Nippon Steel»، سهام‌دار دیگر این واحد تولیدی اداره می‌شود.

وی اظهار داشت: بازگشت شرکت «ArcelorMittal» به بازار ایالت‌های غرب میانه آمریکا، تاثیر مثبتی بر صنعت فولاد آمریکا می‌گذارد. همچنین امیدواریم کل سهام شرکت «U.S.Steel» به فروش برسد؛ چراکه مناقصه برای بخش کوچکی از سهام این شرکت‌، نسبتا نامتعارف به نظر می‌رسد. شرکت «Big River Steel» دارایی ارزشمندی است که هم شرکت «ArcelorMittal» و هم شرکت «Cleveland-Cliffs» به دنبال تصاحب آن هستند.

موانع بالقوه قانون ضد انحصارگرایی

خرید سهام شرکت «U.S.Steel» که شرکت «Cleveland-Cliffs» را به دهمین شرکت بزرگ فولادسازی در جهان تبدیل می‌کند، موجب ایجاد نگرانی در رابطه با مسئله انحصارگرایی از سوی کمیسیون تجارت فدرال (FTC) و وزارت دادگستری آمریکا شده است.

تام دانلپ، به عنوان یکی از شرکای شرکت حقوقی «Bennett & Ludwig» در روز ۲۲ آگوست ۲۰۲۳ به موسسه «Fastmarkets» اعلام کرد: کمیسیون تجارت فدرال (FTC) و وزارت دادگستری آمریکا، دو سازمان در این کشور بوده که به‌‎طور بالقوه نگران نوعی ایجاد قدرت انحصاری در یک صنعت هستند.

برخی منابع تاکید کردند که این دو آژانس احتمالا نقش بزرگی در مذاکرات در صورت پیشبرد گفت‌وگوها در رابطه با خرید سهام شرکت «U.S.Steel» ایفا خواهند کرد.

کریستوفر ماکیارولی، به عنوان یکی از شرکای شرکت «Silverman Thomspon»، در روز ۲۲ آگوست ۲۰۲۳ به موسسه «Fastmarkets» گفت: امکان نخواهد داشت که وزارت دادگستری آمریکا مسئله انحصارگرایی را نادیده بگیرد. در همین راستا، وزارت دادگستری آمریکا در تلاش است در صورت توافق میان دو شرکت برای خرید سهام شرکت «U.S.Steel»، اجازه ثبت چنین توافقی را به آن‌ها ندهد.

این دو آژانس، موضوع خرید سهام شرکت «U.S.Steel» را در حال حاضر تحت نظر دارند و وزارت دادگستری به طور قطع در این مورد ورود می‌کند و سعی در متوقف کردن توافق میان این دو شرکت خواهد کرد. کمیسیون تجارت فدرال نیز این مسئله را مورد بررسی قرار می‌دهد و اگر توافقی میان این دو شرکت صورت بگیرد، مذاکرات با این دو شرکت را آغاز خواهد کرد.

همچنین حضور اتحادیه بین‌المللی کارگران فولاد آمریکا در رسیدگی به هرگونه مشکلات مربوط به قانون ضد انحصار که ممکن است کمیسیون تجارت فدرال آن را یک ایراد در نظر بگیرد، مهم خواهد بود.

به گفته منابع آگاه، برای دور زدن قوانین ضد انحصار در ایالات متحده آمریکا، ممکن است که سهام بخش‌های مختلف شرکت «U.S.Steel» در چندین مرحله به صورت جداگانه و در قالب شرکت‌های زیرمجموعه فرعی به فروش برسد.

گاتمن در این خصوص مطرح کرد: البته برای این کار، بخشی از دارایی یا شعبات مختلف شرکت «U.S.Steel» باید به شرکت‌های جدید و زیرمجموعه شرکت مادر تبدیل شوند.

دانلپ با تایید این موضوع، خاطرنشان کرد: شرکت «Cleveland-Cliffs» می‌تواند قوانین ضد انحصارگرایی را با تبدیل بخشی از دارایی‌های خریداری شده شرکت «U.S.Steel» به شرکت جدید و زیرمجموعه خود، دور بزند.

این امکان وجود دارد که مذاکرات با دولت آمریکا پس از تبدیل بخشی از دارایی‌های خریداری شده شرکت «U.S.Steel» به شرکت جدید و زیرمجموعه شرکت «Cleveland-Cliffs» انجام شود. این کار فقط به دلیل ایجاد هرگونه شبهه در رابطه با قوانین ضد انحصار صورت می‌گیرد و ممکن است دور از چشم رسانه‌ها انجام شود.

گاتمن با اشاره به نگرانی‌ها در مورد تبدیل بخشی از دارایی‌های خریداری شده و منطبق نبودن آن با مفاد توافقات صورت گرفته با اتحادیه بین‌المللی کارگران فولاد آمریکا و تأثیر نامطلوبی که احتمالا بر توافقات انجام شده این اتحادیه خواهد داشت، بیان کرد: این موضوعی است که اتحادیه در رابطه با آن تصمیم خواهد گرفت. البته در این رابطه چانه‌زنی بر سر مسئله پا برجا بودن یا نبودن پیشنهاد ارائه شده این اتحادیه برای این توافق وجود خواهد داشت.

با این حال، ماکیارولی معتقد است که حتی با تبدیل بخشی از دارایی‌های خریداری شده شرکت «U.S.Steel» نیز این توافق از سوی سازمان‌های نظارت‌کننده تایید نخواهد شد و دلیل مطرح شدن مسئله تبدیل بخشی از دارایی‌های خریداری شده را درک نمی‌کند.

آیا انجام مذاکرات سه‌جانبه نتیجه‌بخش خواهد بود؟

برخی از ناظران بازار بر این باورند که این واقعیت که گونسالویس از حمایت اتحادیه بین‌المللی کارگران فولاد آمریکا برخوردار بوده، ممکن است شانس شرکت «Cleveland-Cliffs» را در این توافق افزایش دهد.

گاتمن در این رابطه معتقد است به هر دلیلی، اتحادیه بین‌المللی کارگران فولاد آمریکا بر این باور است که درخواست خرید سهام شرکت «U.S.Steel» از سوی شرکت «Cleveland-Cliffs»، یک درخواست صنفی معقول و از هر جهت مناسبی است و می‌تواند بر صنعت فولاد جهان تاثیر مثبت بگذارد.

این اتحادیه در روز سوم آگوست ۲۰۲۳، در نامه‌ای که بعدها توسط شرکت «Cleveland-Cliffs» به اشتراک گذاشته شد، ابراز کرد که از پیشنهاد خرید این شرکت حمایت می‌کند و هیچ شرکت دیگری را مناسب‌تر از شرکت «Cleveland-Cliffs» برای چنین معامله‌ای نمی‌داند.

وی با تاکید بر اهمیت حضور اتحادیه بین‌المللی کارگران فولاد آمریکا در مذاکرات شرکت «U.S.Steel» و شرکت «Cleveland-Cliffs»، عنوان کرد که به نظر می‌رسد مذاکرات سه‌جانبه‌ای میان این سه در رابطه با مسئله قانون ضد انحصارگرایی شکل خواهد گرفت.

ماکیارولی در همین راستا گفت: گارگران این دو شرکت حق دارند در رابطه با توافق و یا عدم موافقت با این مهم، نظر خود را مطرح کنند.

نامه شرکت «Cleveland-Cliffs» به شرکت «U.S.Steel» که در گزارش جاری کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده آمریکا (SEC) در روز ۲۲ آگوست ۲۰۲۳ ارائه شد، زمانی به انتشار رسید که شرکت «U.S.Steel» نامه‌ای را در اوایل روز سه‌شنبه منتشر کرد که در قرارداد کار فعلی آن به اتحادیه بین‌المللی کارگران فولاد آمریکا اعلام شده است: به هیچ طرف واسطه‌ای که به عنوان نماینده طرفین حق جلوگیری از معامله احتمالی به وی اعطا شده باشد را نمی‌دهد و هیئت مدیره این شرکت همیشه در راستای حمایت از حقوق سهام‌داران شرکت «U.S.Steel» عمل خواهد کرد.

وی تصریح کرد: به این اتحادیه از نظر قانونی و حقوقی هیچ‌گونه حقی برای جلوگیری از این توافق داده نشده است اما این اتحادیه حق  مشارکت در فرایند ادغام و اکتساب را دارد.

ماکیارولی ادامه داد: در واقع کارگران حق رای دارند و آن‌ها هستند که چرخ تولید شرکت‌ها را به چرخش در می‌آورند. بنابراین اگر این کارگران راضی نگه داشته شوند، کسب‌وکار رونق خواهد گفت و هیچ وقفه‌ای در روند تولید شرکت‌ها ایجاد نخواهد شد.

گاتمن در این رابطه مطرح کرد: این واقعیت که اولویت این اتحادیه در مورد این معامله بسیار مورد توجه قرار گرفته است، به عنوان نمونه‌ای از مسئله احیای حق و حقوق نیروی کار در ایالات متحده آمریکا مطرح می‌شود.

 پیشنهادهای موجود در نامه منتشره شده

گفتنی است شرکت «Cleveland-Cliffs» در روز ۲۸ جولای ۲۰۲۳، پیشنهاد ۷٫۳ میلیارد دلاری پرداخت وجه نقد برای خرید سهام شرکت «U.S.Steel» را ارائه کرد اما پس از اینکه این دو شرکت نتوانستند بر سر شرایط یک توافق عدم افشای متقابل به توافق برسند، این پیشنهاد رد شد.

مدیرعامل شرکت «U.S.Steel» در روز ۱۳ آگوست ۲۰۲۳ در رابطه با رد این پیشنهاد، اظهار داشت: پیشنهادهای متعدد دیگری نیز دریافت کرده‌ایم که باعث شده این شرکت بازبینی جامع و کاملی در رابطه با گزینه‌های جایگزین از جمله خرید سهام کامل این شرکت تا خرید جداگانه دارایی‌های تولیدی آن را آغاز کند.

یکی از این پیشنهادها مربوط به شرکت صنعتی «Esmark» مستقر در ایالت پنسیلوانیای آمریکا است که در روز ۱۴ آگوست ۲۰۲۳ پیشنهاد خود مبنی بر پرداخت نقدی برای تمام سهام شرکت «U.S.Steel» را اعلام کرد.

این خبر در روز ۱۶ آگوست سال جاری به دنبال انتشار گزارش‌های ناشناس مبنی بر اینکه شرکت «ArcelorMittal SA» مستقر در لوکزامبورگ نیز در حال بررسی ارائه یک پیشنهاد مشابه است، منتشر شد.

انتهای پیام//

در پی شهادت جمعی از مردم در تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی

۹:۲۲ /یکشنبه/۲۵ خرداد ۱۴۰۴

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه عنوان کرد:

۱۴:۴۴ /چهارشنبه/۲۱ خرداد ۱۴۰۴

در مجمع عمومی عادی سالیانه مطرح شد؛

۱۳:۴۴ /چهارشنبه/۲۱ خرداد ۱۴۰۴

در مجمع‌ عمومی عادی سالیانه عنوان شد؛

۱۳:۱۶ /چهارشنبه/۲۱ خرداد ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور:

۱۲:۲۴ /چهارشنبه/۲۱ خرداد ۱۴۰۴

رضا طالبی، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۰۱ /دوشنبه/۱۲ خرداد ۱۴۰۴

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۴ /شنبه/۱۰ خرداد ۱۴۰۴

علیرضا شریفی، مدیر تحقیق و توسعه شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۰ /چهارشنبه/۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

امین صفری، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۶ /شنبه/۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

رضا طالبی، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۴۷ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

علیرضا مخبر دزفولی، قائم مقام مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در امور ستادی و مسئولیت‌های اجتماعی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۱۳ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۴۵ /شنبه/۱۰ خرداد ۱۴۰۴

بهرام سبحانی، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۷ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

همگام با اجرای طرح‌های توسعه‌ای،

۶:۴۷ /دوشنبه/۲۷ اسفند ۱۴۰۳

در مجمع عمومی عادی سالیانه «ارفع» مطرح شد؛

۱۵:۵۸ /یکشنبه/۱۱ خرداد ۱۴۰۴

در نشست خبری مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان مطرح شد؛

۱۶:۴۱ /دوشنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

«کگهر» در مسیر توسعه و رشد سودآوری؛

۱۴:۲۱ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

با تایید سهام‌داران در مجمع فوق‌العاده،

۱۱:۴۲ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی چادرملو؛

۵:۵۶ /شنبه/۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین؛

۵:۴۸ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۳۵ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک فولاد خراسان؛

۵:۴۲ /شنبه/۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت فولاد خوزستان؛

۵:۵۲ /شنبه/۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/03/26

224083

فلزات آنلاین

1404/03/26

858230

فلزات آنلاین

1404/03/26

1374431

فلزات آنلاین

1404/03/26

1331305

فلزات آنلاین

1404/03/26

29819

فلزات آنلاین

1404/03/26

16025

فلزات آنلاین

1404/03/26

45904

فلزات آنلاین

1404/03/26

65099

فلزات آنلاین

1404/03/26

47680

فلزات آنلاین

1404/03/26

42960

فلزات آنلاین

1404/03/26

41121

فلزات آنلاین

1404/03/26

38054

فلزات آنلاین

1404/03/26

37017

فلزات آنلاین

1404/03/26

43017

فلزات آنلاین

1404/03/26

38549

فلزات آنلاین

1404/03/26

59174

فلزات آنلاین

1404/03/26

35071

فلزات آنلاین

1404/03/26

43385

فلزات آنلاین

1404/03/26

59056

فلزات آنلاین

1404/03/26

6774100