شرکت «Freeport-McMoRan» قصد دارد ظرفیت تولید مس خود را در سه قاره از جهان بدون توجه به تلاش شرکتهای رقیب در راستای انجام فرایند ادغام و اکتساب و خرید داراییهای جدید به شدت افزایش دهد. برخی از تحلیلگران بر این باورند که این اقدام جایگاه شرکت مذکور را همزمان با گذار به انرژیهای تجدیدپذیر و رشد تقاضا برای استفاده از فلز سرخ تقویت خواهد کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از خبرگزاری رویترز، طبق ارزیابی صورت گرفته از سوی آژانس بینالمللی انرژی، حجم تقاضای جهانی برای مس تا سال ۲۰۵۰ حداقل ۶۰ درصد افزایش خواهد یافت. تحلیلگران فعال در شرکت ارائهدهنده خدمات مالی «Jefferies» تخمین میزنند قیمت فلز سرخ طی دو سال آینده بیش از ۴۰ درصد افزایش را تجربه کند.
لازم به ذکر است که مس به طور گسترده در بخشهای مختلف اقتصاد جهانی از جمله استفاده در سیمکشی، تولید موتور، تجهیزات ساختمانی، الکترونیک و صنایع دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. ناگفته نماند توسعه معادن جدید مس نسبت به گذشته تا حدودی به دلیل مخالفت جوامع بومی، دوستداران محیط زیست و سایر معترضان دشوارتر به نظر میرسد.
کاهش حجم تقاضا برای بسیاری از مواد معدنی به دلیل دورنمای نامشخص اقتصادی در سراسر جهان، شماری از شرکتهای معدنی از جمله «BHP» به علاوه «Rio Tinto» و «Glencore» در کنار سایر تولیدکنندگان مواد معدنی مانند سنگآهن، نیکل و مواد معدنی حیاتی را بر آن داشته است تا ظرفیت تولید خود را از طریق فرایند ادغام و اکتساب با سایر شرکتها افزایش دهند.
در همین راستا، شرکت «Freeport-McMoRan» مدتهاست که عمده تمرکز خود را بر روی تولید مس قرار داده است. شرکت مذکور قصد دارد با نادیده گرفتن تلاش دیگر شرکتهای رقیب خود به منظور خرید داراییهای جدید، تمرکز خود را بر روی توسعه معادنی که از قبل مدیریت آنها را بر عهده دارد، افزایش دهد. گفتنی است در حال حاضر شرکت «Freeport-McMoRan» حدود ۹ درصد از ذخایر معدنی مس که بیشترین در جهان محسوب میشود را تحت مدیریت خود دارد.
کاتلین کویرک که در ماه ژوئن ۲۰۲۴ به مدیرعاملی شرکت «Freeport-McMoRan» منصوب شد، پیش از آغاز گردهمایی سالانه «LME Week» که در شهر لندن برگزار شد، در مصاحبه با خبرگزاری رویترز بیان کرد: شرکت «Freeport-McMoRan» در نظر دارد تنها بر تولید ارزش از داراییهای تحت مدیریت خود متمرکز شود. در واقع اولویت این شرکت همانند دیگر شرکتها اکنون معطوف به خرید داراییهای جدید نیست.
پیشبینی میشود ظرفیت تولید مس شرکت «Freeport-McMoRan» تا سال ۲۰۲۷ به سالانه ۸۰۰ میلیون پوند (۳۶۲ هزار و ۸۷۴ تن) مس از طریق سنگشویی (لیچینگ) انبوه سنگهای باطله که از معادن تحت مدیریت این شرکت در ایالات متحده آمریکا استخراج شده بود و تصور میشد که فاقد ارزش هستند، برسد.
بدین منظور به کمک هواپیماهای بدون سرنشین و هلیکوپترها، خطوط آبیاری در بالای انبوه سنگهای باطله به طول چندین کیلومتر نصب شدهاند و از طریق این سیستم آبیاری، محلول اسیدی برای استخراج مس کمعیار به کار میروند.
وی مطرح کرد: هزینه تولید مس شسته شده، یک سوم کمتر از هزینه استخراج سنگ سخت مس از معادن تحت نظارت شرکت «Freeport-McMoRan» خواهد بود که طبق گفته تحلیلگران، در حال حاضر ارزانترین روش تولید مس به شمار میرود و نیازی به فرآوری از طریق واحدهای ذوب ندارد.
طبق بررسیهای انجام شده توسط شرکت مذکور، برای تولید حجمی مشابه حجم تولید مس از طریق روش لیچینگ، باید حداقل ۱۰ میلیارد دلار برای توسعه یک معدن جدید اختصاص یابد.
مدیرعامل شرکت «Freeport-McMoRan» با اشاره به اینکه شرکت وی از فرصت به وجود آمده نهایت بهرهبرداری را خواهد کرد، خاطرنشان کرد: میزان تولید مس با استفاده از این روش به تنهایی برابر با نیمی از مس تولیدی است که شرکت «BHP» قصد داشت در اوایل سال جاری میلادی با خرید سهام داراییهای مس شرکت «Anglo American» به آن دست پیدا کند.
تمرکز بر توسعه ظرفیت تولید در معادن تحت تملک شرکت «Freeport-McMoRan»
شرکت «Freeport-McMoRan» چهار پروژه توسعهای دیگر در دست اجرا دارد که میتواند سالانه بیش از ۴۵۳ هزار و ۵۹۲ تن مس به ظرفیت تولید این شرکت در سالهای آینده بیفزاید. این افزایش ظرفیت تولید برای معادن تحت نظارت شرکت مذکور در آمریکا سالانه ۲۲۶ هزار و ۷۹۶ تن تا سال ۲۰۲۵ خواهد بود.
یکی دیگر از طرحهای توسعهای مربوط به پروژه «Grasberg»، دومین معدن بزرگ مس جهان واقع در اندونزی است. شرکت «Freeport-McMoRan» همچنین امیدوار است با روی کار آمدن رئیس جمهور جدید اندونزی از ماه نوامبر ۲۰۲۴، بتواند با دولت جدید این کشور در خصوص تمدید حق استخراج خود پس از سال ۲۰۴۱ مذاکره کند.
کویرک عنوان کرد: این شرکت اکنون در حال آمادهسازی درخواست برای تمدید مجوز حق استخراج از معدن تحت مدیریت خود است و ریچارد آدکرسون، رئیس هیئت مدیره که ریاست آخرین دور از مذاکرات را در زمان مدیرعاملی خود بر عهده داشت، قصد دارد به ادامه مذاکرات بپیوندد.
به گفته وی، با اجرای طرح توسعهای در پروژه «Grasberg» اندونزی، وضعیت معیشت جوامع بومی بهبود یافته، منافع دولت اندونزی تامین شده و سود سهام سرمایهگذاران و سهامداران شرکت مذکور روندی صعودی را تجربه خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت «Freeport-McMoRan» همچنین ابراز امیدواری کرد که فضای مثبت روابط با دولت فعلی اندونزی، در دولت آتی این کشور نیز ادامه پیدا کند.
در خصوص معادن تحت مدیریت این شرکت در شیلی نیز باید اعلام کرد که پس از یک دوره وضعیت نامعلوم ناشی از تلاش ناموفق برای تغییر قانون اساسی شیلی در سال ۲۰۲۳، اوضاع بخش معدن و جو سختگیریهای سازمانهای نظارتی این کشور در دوران ریاست جمهوری گابریل بوریک، در حال حاضر اندکی بهبود را تجربه کرده است.
کویرک با تاکید بر اینکه اکنون شرایط با ثباتتری برای حضور سرمایهگذاران در بخش معدن شیلی فراهم شده است، اظهار داشت: درخواست توسعه معدن «El Abra» که با همکاری شرکت با مالکیت دولتی «Codelco» به عنوان شریک تجاری شرکت «Freeport-McMoRan» به انجام میرسد، باید در سال ۲۰۲۵ به ثبت برسد.
گفتنی است ارزش سهام شرکت «Freeport-McMoRan» در سال ۲۰۲۳ همزمان با اعلام این خبر مبنی بر توسعه معادن تحت نظارت شرکت مذکور که منجر به افزایش تمایل سرمایهگذاران به خرید سهام شد، حدود ۳۰ درصد افزایش را به ثبت رساند.
درک بون، فعال در صندوق قابل معامله «ETF Optica Rare Earths & Critical Materials ETF» که بخشی از سهام شرکت «Freeport-McMoRan» را در اختیار دارد، تصریح کرد: امیدوار است تمرکز این شرکت همچنان بر توسعه معادن تحت نظارت این شرکت معطوف باشد.
مدیرعامل شرکت «Freeport-McMoRan» که بیش از ۲۰ سال معاونت ریچارد آدکرسون را بر عهده داشت، در حال حاضر با چالشی به منظور استخدام کارگران در ایالات متحده آمریکا، جایی که این شرکت قصد دارد از کامیونهای حمل بار خودران استفاده کند، مواجه است.
استیو شوفستال، فعال در صندوق قابل معامله «Sprott Energy Transition Materials ETF» به عنوان یکی از سهامداران شرکت «Freeport-McMoRan» موقعیت شرکت مذکور در سالهای آتی و در بلندمدت همزمان با افزایش حجم تقاضا برای مس را بسیار مناسب توصیف کرد.
انتهای پیام//