شرکت «Glencore» پس از تعدیل نیرو در سال ۲۰۲۴، برنامه جدیتری را برای کاهش هزینههای تولید در واحدهای ذوب مس و روی خود در کانادا به اجرا گذاشته است. این اقدام در پی افت سودآوری واحدهای فرآوری و به منظور ایجاد تغییرات ساختاری در کسبوکار این شرکت انجام میشود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از وبسایت «mining.com»، شرکت «Glencore» قصد دارد واحدهای فرآوری مس خود در استان کبک و شماری از مراکز بازیافت خود در ایالات متحده آمریکا را برای افزایش همافزایی تجاری و کارایی عملیاتی در بخش جهانی ذوب روی ادغام کند.
این ادغام در حالی انجام میشود که شرکت «Glencore» در حال بررسی جامع ارزش داراییهای ذوب مس و روی خود در سطح جهانی است. این اقدام در پی افت جهانی حاشیه سود واحدهای فرآوری که ناشی از افزایش رقابت بر سر مواد معدنی است، صورت میگیرد. این شرکت تاکنون ارزش دفتری برخی از واحدهای ذوب خود را کاهش داده و یکی از واحدهای فرآوری مس خود در فیلیپین را تعطیل کرده است. همچنین در حال حاضر اولویت خود را بر کاهش هزینههای تولید در داراییها در کشور کانادا قرار داده است.
سورش وادناگرا، مدیر ارشد داراییهای روی شرکت «Glencore» طی یادداشتی نوشت: کسبوکار ذوب و پالایش ما با فشار اقتصادی زیادی مواجه شده زیرا شرایط نامطلوب بازار، نرخهای تصفیه را به سطوحی بیسابقه کاهش داده است.
وی مطرح کرد: خاویر واگنر، مدیر عملیاتی و جان ایوانز، مدیر بخش داراییهای مس شرکت «Glencore»، به زودی در کانادا با کارکنان دیدار میکنند تا تغییرات، به ویژه آینده داراییهای متالورژیکی مس و روی شرکت را بررسی کنند.
به گفته منابع آگاه، این بازنگری در سیاستهای شرکت «Glencore» پس از آن صورت میگیرد که شرکت مذکور در ماه دسامبر سال گذشته میلادی، حدود ۸۵ نفر از تیم تقریبا ۱۰۰ نفره مستقر در مونترال که نظارت بر داراییهای مس و روی این شرکت در کانادا را بر عهده داشتند، تعدیل کرد.
شرکت «Glencore» در کانادا سه دارایی اصلی در حوزه ذوب و پالایش دارد: واحد ذوب مس «Horne» در شمال کبک؛ پالایشگاه مس کانادا در شرق مونترال و کارخانه «CEZinc» در جنوب استان کبک. این سه مجموعه بیش از دو هزار و ۳۰۰ نفر را در بخشهای مختلف خود به کار گرفتهاند. لازم به ذکر است که کارخانه «CEZinc»، دومین تولیدکننده بزرگ روی در آمریکای شمالی به شمار میرود.
واحدهای ذوب کبک از مزایایی مانند دسترسی به انرژی ارزان، نیروی کار ماهر و نزدیکی به بازار مصرف ایالات متحده آمریکا بهره میبرند. با این حال، حاشیه سود این تاسیسات پس از افزایش چشمگیر ظرفیت ذوب در سطح جهانی تحت فشار قرار گرفته است. افزایش رقابت، تامین مواد اولیه مانند سنگ معدن و کنسانتره مس و روی را دشوارتر و پرهزینهتر کرده و جهش قیمت مواد اولیه، جریان نقدی این واحدها را با چالش مواجه کرده است.
شرکت «Glencore» در ماه گذشته میلادی فعالیت یکی از واحدهای ذوب مس خود در فیلیپین را متوقف کرد و ۱.۵ میلیارد دلار از ارزش دفتری چندین واحد ذوب خود کاست. این شرکت اعلام کرده است که در حال بررسی راهبردی آینده کسبوکار تمامی واحدهای ذوب خود از جمله تاسیساتی در اسپانیا، ایتالیا، آلمان و استرالیا است.
تولیدکنندگان فلزات در کانادا علاوه بر مشکلات بازار، با تهدید اعمال تعرفه از سوی آمریکا نیز روبهرو هستند. دونالد ترامپ در حال حاضر ۲۵ درصد تعرفه بر واردات آلومینیوم و فولاد وضع کرده و اکنون نیز در حال بررسی اعمال تعرفه بر مس است. وی به طور موقت تعرفه ۲۵ درصدی بر بیشتر کالاهای کانادایی و مکزیکی وضع کرد اما سپس با اعطای معافیت به کالاهای تحت پوشش توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی، این تصمیم را تا دوم آوریل ۲۰۲۵ به تعویق انداخت.
واحد ذوب «Horne» با فرآوری کنسانتره مس و بازیافت قراضه الکترونیکی، مس مورد نیاز بازار آمریکای شمالی را تامین میکند و ظرفیت تولید سالانه ۲۱۰ هزار تن آند مس را دارد. این مجموعه همچنین بزرگترین واحد فرآوری قراضه الکترونیکی در آمریکای شمالی محسوب میشود و بخشی از مواد اولیه خود را از مراکز جمعآوری قراضه شرکت «Glencore» در ایالات متحده آمریکا دریافت میکند.
انتهای پیام//