شرکت «Rio Tinto» برآوردهای اولیه خود را از منابع معدنی و ذخایر سنگ معدن پروژه لیتیوم «Rincon» در آرژانتین منتشر کرد که نقطه عطف مهمی در تلاش این شرکت برای تبدیل شدن به یکی از تولیدکنندگان پیشرو فلزات باتری به شمار میآید.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از پایگاه «mining.com»، شرکت «Rio Tinto» که دومین شرکت معدنی بزرگ جهان به شمار میآید، اعلام کرد که این معدن دارای مخازن قابلتوجهی از شورابه لیتیوم است. منابع معدنی اندازهگیری شده شامل ۱.۵۴ تن معادل لیتیوم کربنات (LCE)، ۷.۸۵ میلیون تن منابع شناسایی شده و ۲.۲۹ میلیون تن منابع تخمینزده شده است. ذخایر احتمالی سنگ معدن نیز ۲.۰۷ تن معادل لیتیوم کربنات برآورد شده است.
پروژه «Rincon» که در سال ۲۰۲۲ به ارزش ۸۲۵ میلیون دلار خریداری شد، در قلب مثلث لیتیوم استان سالتا در آرژانتین قرار دارد؛ منطقهای که توجه بسیاری از پروژههای جدید را به خود جلب کرده است.
پیشبینی میشود که این معدن لیتیوم سالانه ۵۳ هزار تن لیتیوم کربنات با گرید باتری تولید کند. همچنین برنامههایی برای افزایش ظرفیت تولید آن به ۶۰ هزار تن در سال نیز در نظر گرفته شده است. شرکت «Rio Tinto» قصد دارد با سرمایهگذاری ۳۵۰ میلیون دلاری، یک کارخانه آزمایشی تولید لیتیوم کربنات با ظرفیت سالانه سه هزار تن تاسیس کند.
پروژه «Rincon» در حال حاضر تولید لیتیوم خود را آغاز کرده است و در صورت نهایی شدن سرمایهگذاری و راهاندازی کامل آن تا پایان سال، پیشبینی میشود که در سال ۲۰۲۵ تولید اولیه لیتیوم کربنات با گرید باتری آن نیز آغاز شود.
جیکوب استاشولم، مدیرعامل شرکت «Rio Tinto» عنوان کرد: این شرکت تمایل دارد فعالیتهای خود را در زمینه لیتیوم گسترش دهد. علاوه بر توسعه پروژه «Rincon»، این شرکت در حال بررسی شرایط خرید شرکت «Arcadium» است؛ اقدامی که میتواند جایگاه آن را به عنوان سومین معدنکار بزرگ لیتیوم جهان پس از شرکت آمریکایی «Albemarle» و شرکت شیلیایی «SQM» تثبیت کند.
اگر طبق پیشبینیها خرید شرکت «Arcadium» تا میانه سال ۲۰۲۵ نهایی شود، شرکت «Rio Tinto» صاحب معادنی در آرژانتین و استرالیا خواهد شد و همچنین چند واحد فرآوری در ایالات متحده آمریکا، چین، ژاپن و بریتانیا به سبد داراییهای این شرکت افزوده میشود.
این شرکت هماکنون مشتریانی از خودروسازان بزرگی چون تسلا و جنرال موتورز دارد که با اهداف این شرکت در زمینه تامین تقاضای روزافزون باتری خودروهای برقی همراستا است.
تصاحب سهم بازار
شرکت «Rio Tinto» طی ۶ سال گذشته به طور پیوسته حضور خود را در بازار لیتیوم گسترش داده است. این شرکت در سال ۲۰۲۱ به تولید لیتیوم از باطلههای معدن بورات خود در ایالت کالیفرنیا پرداخت و با این اقدام رویکردی نوآورانه در استفاده از منابع را به نمایش گذاشت.
این شرکت همچنین در تلاش است تا پروژه لیتیوم جادار «Jadar» خود در صربستان را که ارزشی معادل ۲.۴ میلیارد دلار دارد، احیا کند. این پروژه توانایی تبدیل شدن به بزرگترین معدن لیتیوم اروپا و تولید سالانه ۵۸ هزار تن لیتیوم کربنات با گرید باتری را دارد.
اگرچه پروژه جادار با چالشهای بزرگی روبهرو است. به طور مثال میتوان به قانون پیشنهادی پارلمان صربستان درباره ممنوعیت استخراج لیتیوم و بورات در این کشور اشاره کرد. شرکت «Rio Tinto» اخیرا موفق به دریافت دوباره مجوز بهرهبرداری برای این پروژه شده بود اما اگر این قانون تصویب شود، این پروژه نیز عملا متوقف خواهد شد.
پروژه جادار میتواند به اندازه نیاز تولید یک میلیون خودرو برقی در سال لیتیوم تولید کند و با این کار به ۹۰ درصد از تقاضای فعلی اروپا پاسخ دهد. این امر اهمیت استراتژیک این پروژه را در زمینه گذار انرژی در سطح جهانی نشان میدهد.
بسیاری از شرکتهای معدنی بزرگ در تلاش هستند تا جایگاه خود را در بازارهای در حال رشد خودروهای برقی و انرژیهای تجدیدپذیر تثبیت کنند. فعالیتهای شرکت «Rio Tinto» نیز از این قاعده مستثنی نیست.
اعتراض سرمایهگذاران
علیرغم تلاشهای مدیران شرکت «Rio Tinto» برای تنوع بخشیدن به فعالیتهای این شرکت در سطح جهانی، ساختار شرکتی «Rinto Tinto» با انتقاداتی روبهرو شده است. شرکت سرمایهگذاری «Palliser Capital» که به صورت فعال در «Rio Tinto» سرمایهگذاری میکند از این شرکت خواسته است تا ساختار دوگانه خود را تجمیع و سهام خود را تنها در بازار بورس استرالیا عرضه کند.
این شرکت سرمایهگذاری بریتانیایی که حدود ۲۵۰ میلیون دلار از سهام شرکت «Rio Tinto» را در اختیار دارد، اعلام کرد که این شرکت باید همانند همتای خود یعنی شرکت «BHP» که در سال ۲۰۲۲ سهام خود را به استرالیا منتقل کرد، عمل کند.
شرکت «Palliser Capital» تخمین زده است که این ساختار قدیمی، منجر به از دست رفتن ۵۰ میلیارد دلار از ارزش سهامداران شده است. این شرکت همچنین هشدار داد که رویکرد «Rio Tinto» به ادغامها و اکتسابها از نظر آماری غیرمعمول است و در بلندمدت پایدار نخواهد بود.
انتهای پیام//