سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۴:۳۹ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۰:۴۹ /چهارشنبه/۴ مرداد ۱۴۰۲

شرکت «Vedanta»، بزرگ‌ترین تولیدکننده سرب و روی در هند

میزان تولید روی شرکت «Vedanta» طی سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲، روند صعودی را طی کرده است. طی سه سال اخیر، مجموع تولید روی این شرکت حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار تن به ثبت رسیده است. در بین زیرمجموعه‌های این شرکت، سهم «Zinc India» از تولید روی بیشتر از «Zinc International» بوده است. شرکت «Vedanta» از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان سرب و روی در جهان است. این شرکت با ذخیره ۹ میلیون تن روی، در جایگاه هشتم ذخایر روی در جهان قرار گرفته است. درآمد این شرکت طی سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲، روندی صعودی را تجربه کرده که دلیل این امر، افزایش تولید و قیمت مواد معدنی بوده است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، شرکت «Limited Vedanta» یکی از پیشروترین شرکت‌های معدنی جهان به شمار می‌آید که دارای منابع طبیعی روی، سرب، مس، آلومینیوم، نقره، سنگ‌آهن، فولاد، نیکل، نفت، گاز و انرژی در جهان است. دارایی‌های «Vedanta» در هند، آفریقای جنوبی، نامیبیا و استرالیا واقع شده است. فعالیت‌های شرکت بر اکتشاف و تولید فلزات، استخراج نفت و گاز و تولید برق متمرکز است. این شرکت فلزات تصفیه‌شده را با فرآوری و ذوب مواد معدنی استخراج شده در کارخانه‌های ذوب روی، سرب، نقره، مس، آلومینیوم و سایر تاسیسات فرآوری در هند و آفریقا تولید می‌کند. همچنین با تبدیل فلزات اولیه تولید شده به محصولاتی مانند ورق، میله، شمش، محصولات نورد و… در تجارت روی، آلومینیوم و مس، در زمینه تولید محصولات فلزی نیز در کنار فروش مواد اولیه فعال است.

شرکت «Vedanta»، بزرگ‌ترین تولیدکننده فلزات اساسی هند و نفت بخش خصوصی است؛ از این رو به‌ عنوان بزرگ‌ترین و متنوع‌ترین شرکت فعال در زمینه منابع طبیعی در هند، نقش مهمی در حمایت از رشد اقتصادی این کشور دارد. بزرگ‌ترین معدن زیرزمینی سرب و روی جهان در هند به نام معدن «Rampura Agucha» متعلق به «Vedanta» است. زنجیره کاملا یکپارچه تولید روی این شرکت در سال ۲۰۲۲، حدود ۷۸ درصد از سهم بازار را در صنعت اولیه روی هند در اختیار دارد.

شرکت «Vedanta» با ۹ شرکت تابعه که دو شرکت «Zinc India» و «Zinc International» نیز از شرکت‌های تابعه‌ آن هستند، مشغول به فعالیت است. دو شرکت زیرمجموعه مذکور فعال در زمینه مواد معدنی روی، سرب و نقره بوده و به‌ ترتیب ۶۴.۹ و ۱۰۰ درصد از سهام آن‌ها متعلق به «Vedanta» است. ذخایر شرکت «Zinc India» شامل ۴۴۸ میلیون تن و عمر فعالیت آن بیش از ۲۵ سال است که از مهم‌ترین ذخایر آن، می‌توان به حدود ۳۱ میلیون تن فلز سرب و روی و ۸۷۴ میلیون و ۷۰۰ هزار اونس نقره اشاره کرد؛ همچنین این شرکت با ذخیره ۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تن روی، رتبه هشتم ذخیره روی در جهان را به خود اختصاص داده است. شرکت «Zinc International» دارای منابعی با بیش از ۳۱ میلیون تن فلز محتوی و عمر فعالیت ۳۵ سال است.

افزایش تولید روی در سال ۲۰۲۲

در نمودار ۱، مشخصات میزان تولید روی شرکت «Vedanta» طی سه سال متوالی ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ قابل مشاهده است.

همان طور که در جدول ۱ قابل مشاهده است، از بین دو زیرمجموعه شرکت «Vedanta»، همواره «Zinc India» با اختلاف چشمگیری دارای بیشترین میزان تولید روی در سال‌های مورد بررسی بوده و حدود ۷۳ درصد از کل تولید روی را به خود اختصاص داده است. مجموع تولید روی دو شرکت زیرمجموعه از حدود ۹۲۸ هزار تن در سال ۲۰۲۰، به میزان حدود یک میلیون تن در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است. به‌ صورت کلی، روند تولید روی صعودی بوده و طی سه سال اخیر، میزان تولید روی حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار تن بوده است.

روند تولید روی توسط «Zinc India» صعودی بوده و از میزان ۶۸۸ هزار تن، به میزان ۷۷۶ هزار تن رسیده است. افزایش اتفاق افتاده به‌ دلیل رشد تولید در معادن یعنی «Sawara» ، «SK» و «Rampura Agucha» بوده است. همچنین «Zinc International» کاهش تولید را تجربه کرده است؛ به‌ طوری که از میزان ۲۴۰ هزار تن، به میزان ۲۲۳ هزار تن رسیده است. این امر به‌ دلیل کاهش تولید در معدن «BMM» و تحت مراقبت و نگهداری قرار گرفتن معدن «Skorpion» از ابتدای ماه می سال ۲۰۲۲، به دلیل ناپایداری‌های ژئوتکنیکی اتفاق افتاده است. از سوی دیگر در سال ۲۰۲۲، افزایش تولید رخ داده که به‌دلیل افزایش تولید در معدن «Gamsberg» بوده است.

تغییرات سالیانه درآمد

در نمودار ۲، درآمد کل و درآمد حاصل از فروش روی شرکت «Vedanta» طی سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ ارائه شده است.

مطابق با نتایج ارائه شده در نمودار ۲، درآمد حاصل از فروش روی حدود ۲۶ درصد از درآمد کل شرکت است. میزان درآمد شرکت و درآمد حاصل از فروش روی، روند افزایشی داشته است. درآمد شرکت در سال ۲۰۲۲ با افزایش ۵۰ درصد نسبت به سال ۲۰۲۰ از میزان ۱۱ میلیارد و ۷۹۰ میلیون دلار، به میزان ۱۷ میلیارد و ۶۱۹ میلیون دلار رسیده است. همچنین میزان درآمد حاصل از فروش روی که مجموع درآمد دو شرکت «Zinc India» و «Zinc International» است، از میزان سه میلیارد و چهار میلیون دلار به میزان چهار میلیارد و ۴۴۶ میلیون دلار افزایش یافته است.

درآمد حاصل از فروش روی در «Zinc India» سال ۲۰۲۲، حدود ۳۰ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته که دلیل این امر، عمدتا افزایش ۲۲ درصدی قیمت روی بوده است. همچنین سود قبل از کسر بهره، مالیات و استهلاک (EBITDA) 38 درصد افزایش داشته که به دلیل افزایش درآمد بوده است.

در سال ۲۰۲۲، درآمد شرکت «Zinc International» با افزایش ۶۴ درصدی مواجه شده که ناشی از حجم فروش بالاتر در مقایسه با سال ۲۰۲۱ و همچنین افزایش قیمت روی بوده است. از دلایل آن می‌توان به افزایش تولید در معدن «Gamsberg» و قیمت‌های بالاتر در بورس فلزات لندن اشاره کرد. سود قبل از کسر بهره، مالیات و استهلاک (EBITDA) به‌دلایل مذکور، حدود ۷۲ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ افزایش داشته است.

انتهای پیام//

با پیگیری‌های انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران صادر شد؛

۵:۱۳ /چهارشنبه/۱۹ دی ۱۴۰۳

طی هشت ماهه 1403 حاصل شد؛

۸:۰۴ /چهارشنبه/۵ دی ۱۴۰۳

مدیر مجتمع سرب و روی و باریت مهدی‌آباد عنوان کرد:

۹:۴۳ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

منابع آگاه خبر دادند؛

۷:۴۱ /سه شنبه/۸ آبان ۱۴۰۳

عبدالله تیموری‌نیا، مدیرعامل شرکت ذوب روی اصفهان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۰:۰۴ /یکشنبه/۱۴ اسفند ۱۴۰۱

عبدالله تیموری‌نیا، مدیرعامل شرکت ذوب روی اصفهان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۲۶ /شنبه/۱۰ دی ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت آذر ساچمه تبریز بیان کرد:

۷:۰۵ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

عبدالله تیموری‌نیا، مدیرعامل شرکت ذوب روی اصفهان در گفت‌وگو با فلزات آنلاین:

۱۰:۵۶ /شنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۱

عبدالله تیموری‌نیا، مدیرعامل شرکت ذوب روی اصفهان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۰:۲۲ /پنجشنبه/۱۹ خرداد ۱۴۰۱

حميد جلالی‌پور، دبير انجمن شمش سرب ايران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۴ /شنبه/۲۴ آذر ۱۴۰۳

امین صفری، کارشناس صنعت سرب و روی طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۶ /شنبه/۶ مرداد ۱۴۰۳

بررسی وضعیت تولید روی در آمریکای لاتین؛

۶:۰۰ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

نگاهی به عملکرد شرکت کالسیمین در سالی که گذشت

۱۴:۴۵ /شنبه/۳۱ فروردین ۱۳۹۸

بررسی روند صادرات کنسانتره و سنگ معدنی سرب از سال 2008 تا 2017

۱۳:۲۰ /شنبه/۱۲ خرداد ۱۳۹۷
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/2

245286

فلزات آنلاین

1403/11/2

665606

فلزات آنلاین

1403/11/2

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/2

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/2

24813

فلزات آنلاین

1403/11/2

14031

فلزات آنلاین

1403/11/2

41198

فلزات آنلاین

1403/11/2

48908

فلزات آنلاین

1403/11/2

44236

فلزات آنلاین

1403/11/2

42676

فلزات آنلاین

1403/11/2

31626

فلزات آنلاین

1403/11/2

30589

فلزات آنلاین

1403/11/2

29664

فلزات آنلاین

1403/11/2

38984

فلزات آنلاین

1403/11/2

37373

فلزات آنلاین

1403/11/2

60860

فلزات آنلاین

1403/11/2

28609

فلزات آنلاین

1403/11/2

43327

فلزات آنلاین

1403/11/2

48261

فلزات آنلاین

1403/11/2

5279700