مدیرعامل شرکت سربسازان زنگان گفت: شرکتهای بزرگ تامینکننده مواد اولیه تولید سرب، با دپوی کنسانتره و سرباره سرب و فروش آن در شرایط مناسب بازار، به دنبال کسب سودهای کلان هستند که این امر بسیاری از تولیدکنندگانی که نقدینگی ضعیفی دارند را از عرصه رقابت خارج کرده و موجب تعطیلی آنها شده است.
حسین حسنی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: واحد تولیدی سربسازان زنگان به دلیل بروز مشکلات متعدد در مسیر تولید، دو سال پیش تعطیل شد. این شرکت برای تولید شمش سرب از سربارهها و همچنین کنسانتره سرب استفاده میکرد.
وی افزود: هر تولیدکنندهای به این نیاز دارد که بدون نگرانی با هر میزان نقدینگی که در دست دارد، مواد اولیه مورد نیاز خود را تامین کند تا بتواند به تولید خود ادامه دهد. میزان تولید یک واحد تولیدی سرب هم بر اساس عیار خاکی است که داخل کوره ریخته میشود. متاسفانه با افزایش قیمت مواد اولیه و دپو کــــردن کنسانتـــره ســـرب توســـط شرکـــت تامینکننده، نتوانستیم نیاز خود را تامین کنیم و به فعالیت تولیدی خود ادامه دهیم. بنابراین دو سال پیش، دست از کار کشیدیم و کارخانه را تعطیل کردیم.
این تولیدکننده شمش سرب گفت: نباید این برداشت اشتباه صورت بگیرد که فقط به این واحد تولیدی مواد اولیه عرضه نشده بلکه بیشتر تولیدکنندگان شمش سرب نمیتوانند به راحتی مواد اولیه مورد نیاز خود را خریداری کنند. وقتی قیمت به صورت دلخواه روی ماده اولیه گذاشته شود و هر تولیدکننده مجبور باشد آن را بپردازد، تولید مقرونبهصرفه به نظر نمیرسد و ضرر، چیزی برای تولیدکننده به همراه نخواهد داشت. اکنون نزدیک به ۱۰ واحد تولیدی یا در حال فعالیت با نصف ظرفیت تولید هستند و یا به صورت کامل کارخانه خود را تعطیل کردهاند.
مدیرعامل شرکت سربسازان زنگان در ادامه اضافه کرد: دلایل مختلفی برای عدم عرضه و توزیع ماده اولیه توسط این شرکتهای بزرگ تامینکننده مواد اولیه تولید سرب در میان تولیدکنندگان و صنعتگران شایع شده که کلیدیترین آنها، کسب سود کلان از طریق دپوی کنسانتره و سرباره سرب و فروش آن در شرایط مناسب بازار است زیرا در حال حاضر قیمت کامودیتیها روند صعودی را طی میکنند. بنابراین فروش مواد اولیه به قیمت بالا، دردی را از تولیدکنندگان کوچک که نقدینگی کافی را در اختیار ندارند، دوا نمیکند.
حسنی در پاسخ به این سوال که آیا وضع تحریمها نیز یکی از دلایل تعطیلی این شرکت است یا خیر، اذعان کرد: خیر؛ با وضع تحریمها علیه کشور، افزایش قیمت دلار شدت گرفت و این رشد قیمتی به نفع تولیدکننده شد؛ چراکه کالایی که تولید میشود، از قیمت بالاتری برخوردار خواهد بود اما با این تفاسیر، اگر ماده اولیه به موقع به دست ما رسیده بود و میتوانستیم مانند بقیه تولیدکنندگان حتی با نصف ظرفیت تولید خود، شمش سرب، تولید و روانه بازار میکردیم، با بالا رفتن قیمت تمام شده محصول، میتوانستیم سود و درآمد مطلوبی کسب کنیم.
وی ادامه داد: تا قبل از تعطیلی کارخانه، وضعیت تولید و فروش این واحد تولیدی بسیار مطلوب بود و از روند فروش محصول رضایت داشتیم اما نشد که این روند مثبت تولید و فروش ادامه پیدا کند.
این فعال صنعت سرب در خصوص تامین نقدینگی از بانکها و موسسات اعتباری، مطرح کرد: اوایل آغاز به کار شرکت، کمی در تامین نقدینگی دچار مشکل بودیم که با افزایش حجم تولید و فروش محصولات، توانستیم میزان سرمایه را تقویت کنیم و نقدینگی کافی برای خرید مواد اولیه در دست داشته باشیم. بنابراین تاکنون از هیچ بانک و موسسه مالی، درخواست تسهیلات نداشتهایم. در حال حاضر، با توجه به قوانین مختلفی که در زمینه اعطای وام بانکی برای تولیدکننده وضع شده است، در اصل کمکی به تولیدکننده نشده و صرفا موانع مختلفی در مسیر تولید ایجاد شده است. بانکها باید شرایط آسانتری ایجاد کنند تا تولیدکننده بتواند به فعالیت خود ادامه دهد و اگر وامی از بانک دریافت کرد، بتواند اقساط را به راحتی بپردازد و با جریمههای سنگین مواجه نشود؛ به طوری که در نهایت، واحد تولیدی خود را نیز از دست بدهد و خانهنشین شود.
انتهای پیام//