معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری گفت: عمده ارزش شرکتهای بزرگ دنیا در عصر حاضر شامل داراییهای نامشهود است که عوامل اصلی آن برند، تکنولوژی و دانش فنی به شمار میآیند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت ذوب آهن اصفهان، روحالله دهقانی با بیان اینکه اقتصاد دانشبنیان بر مبنای تکنولوژی و توان فنی و علمی است، مطرح کرد: آنچه تفاوت بین شرکتها را رقم میزند توان و دانش فنی و تکنولوژیک است که این امر حتی از زیرساخت نیز مهمتر است. در حال حاضر اقتصاد دانشبنیان در تمام دنیا مطرح است و تمام شرکتها به این سمت حرکت کردهاند.
وی با اشاره به اینکه کشور ما در این زمینه یعنی اقتصاد دانشبنیان مزیتهای مهمی نسبت به دنیا دارد، ابراز کرد: ایران به لحاظ زیرساخت، تجهیزات و ماشینآلات و همچنین سرمایه، مزیت رقابتی چندانی در سطح جهانی ندارد اما مزیت رقابتی اصلی ما مربوط به نیروی انسانی است که محور اصلی اقتصاد دانشبنیان به حساب میآید. خوشبختانه تعداد دانشآموختگان دانشگاهی ما در سطح جهانی قابل توجه است و این نیروی انسانی پرتعداد، پرانگیزه، بادانش و ارزان میتواند پشرفت کشور در تمام زمینهها را رقم بزند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با بیان اینکه بالغ بر ۸۰ درصد اقتصاد ما دولتی است، عنوان کرد: بخش خصوص ریسک کمتری برای حضور در این اقتصاد انجام میدهد و بخش دولتی هم درگیر مسائل روزمره است. به همین دلیل در این شرایط مجموعههای بزرگی مانند شستا نقش محوری دارند که هم توان بخش خصوصی را داشته و هم از مزیتهای بخش دولتی برخوردار هستند. در واقع مجموعههایی مانند شستا، لکوموتیو پیشران حرکت اقتصاد دانشبنیان هستند.
دهقانی خاطرنشان کرد: هلدینگ شستا با تلاش در جهت ارتقای بهرهوری شرکتهای این هلدینگ، حمایت از شرکتهای دانشبنیان و سرمایهگذاری در زنجیره پاییندستی میتواند نقش خود را در رشد اقتصاد دانشبنیان کشور افزایش دهد.
انتهای پیام//