سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱:۱۵ /جمعه/۷ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۳:۳۷ /سه شنبه/۱۵ اسفند ۱۳۹۶

محمد کشانی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان

صادرات، راهی برای ماندگاری صنعت فولاد کشور

هرسـاله رئیـس دولـت، بودجـه اداره کشـور را بـرای سـال آتـی جهت بررسـی و تصویب به دسـت نماینـدگان مجلـس می‌سـپارد. بودجـه، عملکـرد مالـی واحدهـای مختلـف را شـکل می‌دهـد و از ایـن جهـت حائـز اهمیت خواهـد بود.ماهنامـه اخبار فلـزات با هدف بررسـی بودجـه سـال ،97 بـا مدیرعامـل شـرکت فولاد خوزسـتان بـه گفت‌وگو نشسـته اسـت. محمد کشـانی از مشـکلات ناشـی از کاهـش بودجه عمرانـی، افزایـش بی برنامه نقدینگـی در کشـور و از مشـکلات پیشروی صنعت فولاد در آینده گفـت. از مزیت‌های اقتصادی و از اینکه چگونه فرصت‌های طالیی را باید درک کرد و بهره‌برداری کرد.به نظـر جنابعالـی لایحه بودجـه سـال 1397 چـه تاثیـری بـر صنایـع کشـور به خصـوص وضعیـت صنعت فولاد در سال آتی خواهد داشت؟ صنعـت فولاد در تمـام دنیا جـزو صنایع مادر و شـاخصی از توسـعه‌ یافتگی کشـورها محسوب می‌شود، به گونه‌ای که اغلب کشورهای توسعه یافته و درحال توسـعه در صدر تولیدکنندگان و مصرفکننـدگان فولاد دنیـا قـرار دارنـد.فولاد  پرمصرف‌‎تریـن فلـز جهـت بازسـازی و ایجـاد زیرسـاخت‌های یک کشـور است، به همین علت سـرانه مصـرف فولاد در یـک کشـور ارتبـاط مستقیمی با توسعه‌ یافتگی آن کشور دارد. صنایـع بودجـه‌ای از دولـت دریافـت نمی‌کننـد، امـا بودجـه و نحـوه تخصیـص آن در بخش‌هـای مختلـف، به طـور مسـتقیم و غیـر صنعـت فولاد در تمـام دنیا جـزو صنایع مادر و شـاخصی از توسـعه‌ یافتگی کشـورها محسوب می‌شود، به گونهای که اغلب کشورهای توسعه یافته و درحال توسـعه در صدر تولیدکنندگان و مصرفکننـدگان فولاد دنیـا قـرار دارنـد. فولاد پرمصرف‌تریـن فلـز جهـت بازسـازی و ایجـاد زیرسـاخت‌های یک کشـور است، به همین علت سـرانه مصـرف فولاد در یـک کشـور ارتبـاط مستقیمی با توسعه‌یافتگی آن کشور دارد. صنایـع بودجـه‌ای از دولـت دریافـت نمی‌کننـد، امـا بودجـه و نحـوه تخصیـص آن در بخش‌هـای مختلـف، به طـور مسـتقیم و غیـر امر میتواند باعث ادامه رکود باشد. تولیدکننـدگان فـوالد کشـور برای رفع مشـکالت احتمالـی ناشـی از رکـود حاصـل...

هرسـاله رئیـس دولـت، بودجـه اداره کشـور را بـرای سـال آتـی جهت بررسـی و تصویب به دسـت نماینـدگان مجلـس می‌سـپارد. بودجـه، عملکـرد مالـی واحدهـای مختلـف را شـکل می‌دهـد و از ایـن جهـت حائـز اهمیت خواهـد بود.

ماهنامـه اخبار فلـزات با هدف بررسـی بودجـه سـال ،۹۷ بـا مدیرعامـل شـرکت فولاد خوزسـتان بـه گفت‌وگو نشسـته اسـت. محمد کشـانی از مشـکلات ناشـی از کاهـش بودجه عمرانـی، افزایـش بی برنامه
نقدینگـی در کشـور و از مشـکلات پیشروی صنعت فولاد در آینده گفـت. از مزیت‌های اقتصادی و از اینکه چگونه فرصت‌های طالیی را باید درک کرد و بهره‌برداری کرد.

به نظـر جنابعالـی لایحه بودجـه سـال ۱۳۹۷ چـه تاثیـری بـر صنایـع کشـور به خصـوص وضعیـت صنعت فولاد در سال آتی خواهد داشت؟

صنعـت فولاد در تمـام دنیا جـزو صنایع مادر و شـاخصی از توسـعه‌ یافتگی کشـورها محسوب می‌شود، به گونه‌ای که اغلب کشورهای توسعه یافته و درحال توسـعه در صدر تولیدکنندگان و مصرفکننـدگان فولاد دنیـا قـرار دارنـد.

فولاد  پرمصرف‌‎تریـن فلـز جهـت بازسـازی و ایجـاد زیرسـاخت‌های یک کشـور است، به همین علت سـرانه مصـرف فولاد در یـک کشـور ارتبـاط مستقیمی با توسعه‌ یافتگی آن کشور دارد.

صنایـع بودجـه‌ای از دولـت دریافـت نمی‌کننـد، امـا بودجـه و نحـوه تخصیـص آن در بخش‌هـای مختلـف، به طـور مسـتقیم و غیـر صنعـت فولاد در تمـام دنیا جـزو صنایع مادر و شـاخصی از توسـعه‌ یافتگی کشـورها محسوب
می‌شود، به گونهای که اغلب کشورهای توسعه یافته و درحال توسـعه در صدر تولیدکنندگان و مصرفکننـدگان فولاد دنیـا قـرار دارنـد.

فولاد پرمصرف‌تریـن فلـز جهـت بازسـازی و ایجـاد زیرسـاخت‌های یک کشـور است، به همین علت سـرانه مصـرف فولاد در یـک کشـور ارتبـاط مستقیمی با توسعه‌یافتگی آن کشور دارد. صنایـع بودجـه‌ای از دولـت دریافـت نمی‌کننـد، امـا بودجـه و نحـوه تخصیـص آن در بخش‌هـای مختلـف، به طـور مسـتقیم و غیـر امر میتواند باعث ادامه رکود باشد.

تولیدکننـدگان فـوالد کشـور برای رفع مشـکالت احتمالـی ناشـی از رکـود حاصـل از بودجـه سـال ،۱۳۹۷ بـرای حفـظ بـازار خـود چـه اقداماتـی را میتوانند انجام دهند؟

در سـال‌های اخیـر، صنعـت فولاد کشـور همانند بسیاری از صنایع دیگر دچار رکود بود و همیـن امـر موجـب زیـان بسـیاری از فولادسـازان کشـور شـد. در ایـن میـان شـرکت‌هایی کـه قـادر به صادرات محصولات خود بودند، توانستند با اسـتفاده از مفـر صـادرات بـه تولیـد پایـدار محصولات خـود ادامـه دهنـد و از زیـان رکـود حاکـم بـر بـازار بـه دور ماندنـد.

امـا در ایـن میان، بسـیاری از شـرکت‌های کوچـک تولیدکننـده فولاد کـه بنـا بـه دلایل مختلـف امکان صـادرات محصولات خـود را نداشـتند، تنهـا بـا ۳۰ تـا ۳۵ درصـد ظرفیـت خـود محصـول تولیـد نمودنـد و تعـداد بسـیاری از تولیدکننـدگان کشـور ازجمله تولیدکننـدگان فـولاد، از رکـود حاکـم بـر بـازار در سال‌های اخیر متضرر شده‌اند

همانطـور کـه گفتـه شـد، در برنامـه توسـعه بـرای ۳۹ میلیـون تـن از ۵۵ میلیـون تـن فولاد در نظـر گرفتـه شـده بـرای سـال ۱۴۰۴ برنامه مصرف داخلی و برای بقیه تولید برنامه صادراتی درنظر گرفتـه شـده کـه باتوجـه بـه سـرانه فعلـی مصرف فولاد در داخل کشـور، و رکودی که در بازارهای کشـور در چند سـال اخیر حکم‌فرما بوده اسـت، و کاهش بودجه‌های عمرانی و شروع پروژه‌های زیرسـاخت، رسـیدن مصرف فولاد به ۳۹ میلیون تـن بعیـد به نظـر می‌رسـد.

بنابرایـن تکیـه بـر امـر صـادرات تنهـا راه عبـور از ایـن مشـکل خواهـد بـود. فولاد خوزسـتان یکیـاز واحدهـای فولاد کشـور اسـت کـه در امـر صـادرات موفـق عمـل کرده اسـت. در سـال ۱۳۹۵ این شـرکت موفق به تولید ۳/۶ میلیون تن فولاد شد که از این میزان ۱/۹ تن آن را صادر کرد، همچنین این شرکت در سـال جـاری صـادات بیـش از ۲/۵ میلیـون تـن فولاد را محقق خواهد کرد که درنتیجه بیش از یـک میلیـارد دلار  درآمـد از ایـن صـادرات حاضل خواهد شد.

بـرای افزایـش امـکان اسـتفاده از بازارهـای بین‌المللـی دولـت بایـد چـه اقداماتـی را انجام دهد؟

امـروزه در شـرایطی تولیدکننـدگان کشـور بـه امـر صـادرات میپردازنـد کـه بـا مشکلات بسـیاری روبـرو هسـتند. عـدم اتصـال بانک‌هـای کشـور بـه بانک‌هـای دنیـا، صادرکننـدگان محصولات تولیـدی در داخـل کشـور را بـا
مشـکلات بسـیاری بـرای جابه جایـی پـول مواجه کرده است و باعث بالا رفتن ریسک و بالا رفتن هزینه‌هـای نقـل و انتقـال پـول میشـود.

در کنار سختی‌های انتقال پول، مشکلات دیگری مانند گمـرک، ثبـت سـفارش و دارایـی نیـز بـر سـر راه صادرکنندگان کشـور وجود دارد که باعث هدر رفـت انـرژی صادرکننـدگان می‌شـود.

باوجـود تمـام ایـن مشـکلات، صادرکننـدگان بازارهـای هـدف خـود را پیـدا میکننـد و بـه صـادرات محصـولات خـود میپردازنـد، امـا به یکبـاره سیاسـت‌‎های دولـت تغییـر کـرده و همین تغییر سیاسـت میتوانـد موجـب هـدر رفـت تمـام  برنامه‌‎ریزی‌هـای صـورت گرفتـه شـود.

عـدم ثبات در قوانین موجب بدقول شدن صادرکننده داخلـی در مقابـل خریـدار خارجی شـده و همین امـر موجـب از دسـت رفتـن بـازار محصولات تولیدی در سایر کشورهای دنیا می‌شود. بنابرایـن بایـد گفـت باوجـود شـعارهای مسئولین نسبت به ضرورت توجه هرچه بیشتر بـه امـر صـادرات و حمایـت از صادرکننـدگان، تاکنون اقدام شایسـته‌ای برای توسـعه صادرات صـورت نگرفتـه اسـت.

درحال حاضـر ایران حتی در کشـورهایی کـه به لحـاظ سیاسـی ارتبـاط مناسـب و صمیمانـه‌ای دارد نیـز فاقـد پایـگاه صادراتـی بـوده و همیـن امـر موجـب از دسـت رفتن بازار صادراتی در این کشورها شده است.
به عنـوان مثـال میتـوان کشـور عـراق را نـام بـرد کـه بـا وجـود ارتبـاط سیاسـی مناسـب میـان دو کشـور، تـا به حـال روابـط اقتصـادی و تجـاری مناسـبی میان دو کشـور برقرار نشـده و کشوری ماننـد ترکیـه در دسـتگرفتن بازارهـای عـراق بسیار موفقتر عمل کرده است.

­نایب رئیس انجمن تولید‌کنندگان سازه‌های فولادی:

۱۰:۱۸ /شنبه/۷ مهر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت مهندسی آرمان صنعت آسیا عنوان کرد:

۸:۰۱ /دوشنبه/۲۶ شهریور ۱۴۰۳

در دو ماهه نخست سال 1403،

۹:۳۹ /چهارشنبه/۱۳ تیر ۱۴۰۳

در فروردین ماه 1403 تحقق پیدا کرد؛

۸:۵۹ /دوشنبه/۲۱ خرداد ۱۴۰۳

علیرضا ارغائی، مدیرعامل مجتمع صنعتی اسفراین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۳۲ /یکشنبه/۱ مهر ۱۴۰۳

صنعت فولاد در مسیر کربن‌زدایی به پیش می‌رود؛

۷:۰۴ /شنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت فنی مهندسی آرین مدرن جهان آرا:

۱۲:۵۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

محمد نعیمی، مدیرعامل شرکت آریا فولاد تاکستان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۳۱ /شنبه/۳۰ تیر ۱۴۰۳

بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۱۰ /یکشنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۱۵ /شنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۱

بهرام سبحانی کارشناس صنعت فولاد در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۱۲:۲۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

مرتضی یزدخواستی، کارشناس صنعت فولاد در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۷:۲۷ /شنبه/۲۶ شهریور ۱۴۰۱

معامله 5 میلیون و 800 هزار تنی فولاد در 11 ماه

۵:۳۸ /شنبه/۱۷ فروردین ۱۳۹۸

شاهین زارع، مدیر متالوژی و تحقیق و توسعه فولاد هرمزگان اعلام کرد:

۸:۴۹ /شنبه/۱ دی ۱۳۹۷

معامله 163 هزار تنی فولاد پس از آزادسازی سقف قیمت

۵:۴۰ /شنبه/۳۱ شهریور ۱۳۹۷

بازار تختال 5 ماه نامتعادل را پشت سر گذاشت

۵:۲۹ /شنبه/۳۱ شهریور ۱۳۹۷

تب تقاضای فولاد کاهش یافت

۱۱:۱۳ /شنبه/۲۷ مرداد ۱۳۹۷

پیش‌بینی کاهش نیم درصدی مصرف فولاد چین تا پایان 2018

۹:۲۱ /شنبه/۲۰ مرداد ۱۳۹۷

تداوم روند اصلاح قیمت ورق فولادی در جهان

۱۴:۰۷ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

کربن‌زدایی، محور برنامه‌های توسعه‌ای صنعت فولاد

۱۳:۵۱ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

نقش حمایتی دولت‌ها در ارتقای رقابت‌پذیری و تاب‌آوری صنعت فولاد؛

۵:۲۷ /شنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/6

226357

فلزات آنلاین

1403/10/6

612515

فلزات آنلاین

1403/10/6

923445

فلزات آنلاین

1403/10/6

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/6

24873

فلزات آنلاین

1403/10/6

13831

فلزات آنلاین

1403/10/6

42543

فلزات آنلاین

1403/10/6

48803

فلزات آنلاین

1403/10/6

43100

فلزات آنلاین

1403/10/6

41393

فلزات آنلاین

1403/10/6

28910

فلزات آنلاین

1403/10/6

30108

فلزات آنلاین

1403/10/6

28872

فلزات آنلاین

1403/10/6

37389

فلزات آنلاین

1403/10/6

35711

فلزات آنلاین

1403/10/6

59191

فلزات آنلاین

1403/10/6

28226

فلزات آنلاین

1403/10/6

43017

فلزات آنلاین

1403/10/6

47369

فلزات آنلاین

1403/10/6

5077700