مهرداد اکبریان در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» در حاشیه برگزاری همایش چشمانداز صنعت فولاد و سنگ آهن فولاد ایران، اظهار داشت: برگزاری این نوع گردهماییها بسیار مفید است زیرا یکی از مسایل و مصائبی که اهالی فولاد کشور در حل مشکلات زنجیره فولاد از آن رنج میبرند، این است که طرفهای قرارداد، در یک محیط دوستانه و صمیمی به طور مستقیم با هم به گفتوگو نمینشینند.
اکبریان در این مورد افزود: فعالان این حوزه عادت کردهاند همواره از طریق واسطهها با هم ارتباط پیدا کنند که این واسطهها معمولا یا مسئولان دولتی و یا قوانین دولتی هستند و چون ارتباط از طریق این واسطها در اغلب موارد با اعمال حد و حدود همراه است، نتیجه مطلوبی از آن حاصل نمیشود.
وی تصریح کرد: در واقع ریشه بسیاری از مشکلات موجود در ارتباط واحدهای مختلف در صنعت فولاد، کلیگوییها و خودداری از ورود به جزئیات است که این رویه باید به تدریج اصلاح شود. مثلا با توجه به میزان تولید، مصرف و صادرات سنگ آهن دانهبندی که مورد نیاز شرکت ذوب آهن اصفهان است و همچنین محاسبه تعداد کارخانههایی که توانایی تامین این نیاز را دارند، میتوان کارگروهی متشکل از شرکت ذوب آهن اصفهان، انجمن سنگ آهن و تامینکنندگان سنگ آهن تشکیل داد تا پشت درهای بسته با یکدیگر تعامل کرده و برای مدت معین سنگ آهن ذوب آهن اصفهان تامین شود.
رئیس انجمن سنگ آهن ایران ابراز داشت: وقتی که مسئلهای را میتوان به این سادگی حل و فصل کرد، چه لزومی دارد که کل صنعت فولاد و مسائلی مثل معادن هماتیت، معادن مگنتیت، سنگ آهن عیار بالا، صادرات، عوارض و سایر موضوعات را در آن دخیل کرد؛ نتیجه چنین رویکردی، مشکلاتی است که ما امروز با آن مواجه هستیم.
اکبریان در این خصوص تاکید کرد: در واقع بحث صادرات مواد اولیه صنعت فولاد در کشور ما تناقضی با تامین این مواد برای شرکت ذوب آهن ندارد. آمارها نشان میدهد که در حال حاضر حدود ۱۹۰ میلیون تن چرخش بازار سنگ آهن، کنسانتره و گندله در کشور است و از این چرخه، فقط ۱۰ میلیون تن آن صادر شده است. یعنی ۱۸۰ میلیون تن آن در کشور خرید و فروش شده است؛ اینکه شرکت ذوب آهن نتوانسته از این چرخه ۱۸۰ میلیونی، پنج میلیون تن نیاز خود را تامین کند، مشکلی است که باید در جای دیگری ریشهیابی شود.
وی در پایان درباره راهکار عملی برای رفع مشکل مواد اولیه صنعت فولاد کشور گفت: تشکیل کارگروهها و تاسیس شورای آهن و فولاد در سطح کلان به عنوان یک مرجع میتواند در این موضوع کمککننده باشد که در آن کنار کمیتههای فرعی و زیرمجموعه، بحث تامین فولاد مورد نیاز کشور را مطرح کرده، بر آن نظارت داشته و در نهایت به نتیجه برساند.
انتهای پیام//