واردات فولاد زنگنزن چین در ماه ژوئن، به ۲۷۱ هزار و ۳۰۰ میلیون تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۸٫۶ درصد و نسبت به ماه گذشته، رشد ۱۸٫۰۳ درصدی داشته است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از موسسه «SMM»، واردات از اندونزی نسبت به ماه گذشته ۱۷٫۴ درصد افزایش داشته است و سهم اندونزی از کل واردات چین، بالای ۸۰درصد بوده است. در این میان، واردات محصولات فولادی به طور محسوسی افزایش یافت و در مقابل واردات کویل نورد گرم کاهش پیدا کرد.
حجم صادرات در ماه ژوئن با حجم صادرات در ماه می برابر بود و مقدار آن در حدود ۴۸۹ هزار و ۹۰۰ تن گزارش شد که ۰٫۶۶ درصد نسبت به ماه قبل و ۰٫۶۱ درصد نسبت به میزان مشابه در سال گذشته رشد داشته است. صادرات امسال نیز از ماه فوریه روند صعودی داشته و حجم آن نیز به سطح مشابه سالگذشته رسیده است. علاوهبراین، تقاضا در اروپا و ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ به شدت افزایشی بود اما در سال ۲۰۲۲ به دلیل بحران انرژی و همچنین افزایش نرخ بهره بانک مرکزی فدرال رزرو ایالات متحده، تقاضا در بازار اروپا به طور قابل توجهی کاهش داشته است.
در دیگر کشورهای جهان، عمده افزایش حجم صادرات به چین، مربوط به کشورهای ترکیه، ژاپن و کره جنوبی بوده است؛ در حالی که هند و ویتنام نیز سهم نسبتا بالای خود را حفظ کردند. برخلاف کشورهای آسیایی ذکر شده، سهم کشورهای اروپایی از ۱۲ درصد به ۷ درصد (در تامین بازار وارداتی چین) رسید و تقریبا به نصف کاهش یافته است. همچنین کاهش تقاضا در اروپا با شاخص مدیران خرید (PMI) در مقاصد صادراتی بزرگ و بررسیهای مؤسسه SMM همخوانی دارد.
در حال حاضر، موضوعی که نگرانیها را برانگیخته، این است که کاهش تقاضای اروپا و واردات از اندونزی ممکن است تاثیر کاهش تولید مداوم در چین را خنثی کند. با این وجود، به نظر میرسد کاهش تقاضا در اروپا را کشورهای آسیای جنوب شرقی و حتی کشورهای شرقی آسیا مانند ژاپن و کره جنوبی جبران کردهاند. از سویدیگر، تولید در کشور اندونزی در ماه جولای کاهش یافته و بنابراین ممکن است واردات نیز به تبع آن در چین کاهش یابد که همین امر، فشار بر عرضه داخلی این کشور را نیز کاهش خواهد داد. در واقع میتوان بیان کرد که رشد صادرات در دو ماه گذشته، عمدتا در مواد اولیه فرایند تولید کویلها بوده است.
به طور خلاصه، حجم صادرات چین در ماه ژوئن همچنان روند افزایشی داشته است، اما اینکه آیا این افزایش تقاضا در آسیای جنوب شرقی میتواند بر جبران کاهش طولانیمدت تقاضا در اروپا تاثیرگذار باشد، مسئلهای است که نیاز به بررسیهای بیشتری دارد.
انتهای پیام//