قطعی برق در استان سیچوان چین طی چند هفته گذشته، باعث کاهش تولید شرکت چینی تولیدکننده تجهیزات خورشیدی «JinkoSolar» شده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از «Argus Media»، دولت محلی در استان سیچوان چین اقداماتی جهت سهمیهبندی برق را در سراسر این استان برای یک دوره نامشخص آغاز کرد. هر چند این محدودیتها در روزهای گذشته از حالت اضطراری رده یک به رده دوم کاهش یافت.
شیانده لی، رئیس و مدیر اجرایی شرکت «JinkoSolar» همزمان با اعلام درآمد سه ماهه دوم سال این شرکت، بیان کرد که این شرکت در حال حاضر قادر به ارزیابی میزان تاثیر بهرهبرداری تجاری و عملکرد مالی خود برای سال ۲۰۲۲ نیست؛ چراکه این شرکت تحت تاثیر اقدامات دولت محلی در راستای سهمیهبندی برق در استان سیچوان قرار دارد.
وی در ادامه مطرح کرد که هنوز مشخص نیســت اقدامــات سهمیهبنــدی انرژی برق تــا چه زمــانی ادامـــه خواهـــد داشــت و چه زمــانی واحدهای تولیدی این شرکت در استان سیچوان میتوانند دوباره با ظرفیت کامل خود فرایند تولید را آغاز کنند.
مدیر اجرایی شرکت «JinkoSolar» همچنین عنوان کرد که این شرکت به طور فعال این وضعیت را رصد میکند و اقدامات مختلفی را برای به حداقل رساندن تاثیر نامطلوب سهمیهبندی برق بر بهرهبرداری تجاری، میزان تولید و عملکرد مالی اجرا میکند.
وی در ادامه اضافه کرد که حدود ۷۰۰ مگاوات از تولید شرکت ««JinkoSolar در استان سیچوان تاکنون تحت تاثیر قرار گرفته و این شرکت در حال تنظیم میزان تولید در سایر واحدهای تولیدی خود برای جبران این کسری است. همچنین این شرکت هیچ برنامهای برای خرید ویفر سیلیسیمی از اشخاص ثالث ندارد.
تغییر سریع رویه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر به جای انرژیهای تجدیدناپذیر در چندین کشور و همچنین بحران انرژی ناشی از جنگ روسیه و اوکراین، تقاضا برای تجهیزات انرژی خورشیدی را افزایش داده است.
فروش شرکت ««JinkoSolar در سه ماهه دوم سال جاری میلادی، در مجموع بالغ بر ۱۰ هزار و ۵۳۲ مگاوات بود. از این میزان ۱۰ هزار و ۱۸۳ مگاوات به صورت ماژول و ۳۴۹ مگاوات به صورت سلول و ویفر سیلیسیمی بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۰۲٫۴ درصد افزایش را نشان میدهد. به علاوه درآمد سالانه این شرکت ۱۳۷٫۶درصد افزایش یافت و به ۱۸٫۸۴ میلیارد یوان (۲٫۸۰میلیارد دلار) رسید. حاشیه سود ناخالص این شرکت از ۱۷٫۱ درصد در سال گذشته، به ۱۴٫۷درصد کاهش یافت که بخشی از آن به دلیل قیمتهای بالای پلی سیلیسیمی است که این شرکت تا حدی با تعدیلات فنی و بهبود فرایند تولید به حالت تعادل رسانده بود.
شرکت «JinkoSolar» یکی از تولیدکنندگان فتوولتائیک (تولید برق از انرژی خورشیدی) است که در پاسخ رسیدن به اهداف برنامه کربن صفر، در سراسر جهان روی ظرفیتهای جدید سرمایهگذاری میکند که این کار باعث افزایش تقاضای پلی سیلیسیم میشود.
شرکت «JinkoSolar» سرعت توسعه ظرفیت برنامهریزی شده خود را در پاسخ به افزایش تقاضا افزایش داد. اکنون این شرکت پیشبینی میکند که در مجموع ظرفیت تولید خود برای ویفرهای خورشیدی سیلیسیمی تک بلورین را در سال به ۶۰گیگاوات، برای سلولهای خورشیدی به ۵۵گیگاوات در سال و برای ماژولهای خورشیدی به ۶۵ گیگاوات در سال برساند. این میزان نسبت به مقادیر پیشبینی شده در پایان سه ماهه اول سال برای تک ویفرهای سیلیسیمی ۵۵ گیگاوات، سلولهای خورشیدی ۵۵ گیگاوات در سال و ماژولهای خورشیدی ۶۰ گیگاوات در سال بیشتر بود. تا پایان ماه ژوئن امسال، ظرفیت بهرهبرداری در مجموع ۴۳ گیگاوات در سال برای تک ویفرهای سیلیسیمی، ۴۲ گیگاوات در سال برای سلولهای خورشیدی و ۵۰ گیگاوات در سال برای ماژولهای خورشیدی بود.
این شرکت پیشبینی میکند که مجموع فروش آن در سه ماهه سوم، به ۹ تا ۱۰ گیگاوات برسد که این مقدار از ۱۰٫۵ گیگاوات در سه ماهه چهارم و مجموع ۳۵ تا ۴۰ گیگاوات برای کل سال برسد که روند نزولی را نشان میدهد.
اگرچه تقاضا در اروپا در نیمه دوم سال به دلیل مشکلات لجستیکی کاهش مییابد اما مشتریان در چین نظارهگر تاثیر هزینههای زنجیره تامین قبل از پیشرفت پروژهها هستند. این شرکت در ادامه مطرح کرد که برخی از پروژههای مقیاس بزرگ به دلیل محدودیتهای اتصال به شبکه توزیع و عرضه به تعویق افتادهاند.
برای کل سال نیز ۲۵ تا ۳۰ درصد از فروش شرکت «JinkoSolar» در چین و اروپا است. این میزان برای بازارهای نوظهور بین ۲۰ تا ۲۵ درصد، برای آسیا و اقیانوسیه ۱۵ تا ۲۰ درصد و باقیمانده برای دیگر کشورهای جهان از جمله آمریکای شمالی خواهد بود.
در نیمه اول سال جاری، اروپا در مجموع ۴۲٫۴گیگاوات ماژولهای خورشیدی وارد کرد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳۷ درصد افزایش داشت. طی این دوره، تجهیزات نصب شده خورشیدی چین ۳۰٫۹ گیگاوات بود که افزایش ۱۳۶ درصد را نشان میدهد.
همچنین رشد شدید تقاضا پلی سیلیسیم از عرضه آن پیشی گرفت که با شروع دوره تعمیر و نگهداری سالانه واحدهای تولیدی و قرنطینه در دوران کرونا در چین کاهش یافت و اکنون با کاهش عرضه انرژی برق در استان سیچوان، این محدودیتها افزایش پیدا کرد.
قیمت پلی سیلیسیم اخیرا به بالاترین سطح خود یعنی ۳۱۰ یوان در هر کیلوگرم رسیده است که باعث افزایش بیشتر قیمت ماژولهای خورشیدی شده است. این امر باعث شده است که برخی از پروژههای صنعتی در چین و نقاط دیگر خرید خود را تا سال آینده به تعویق بیندازند. یعنی درست زمانی که انتظار میرود قیمتها روند نزولی خود را شروع کنند؛ چراکه واحدهای جدید تولید پلی سیلیسیم در این زمان فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.
شرکت «JinkoSolar» معتقد است که قیمت پلی سیلیسیم به روند افزایشی خود ادامه خواهد داد و در سه ماهه سوم سال به اوج خود خواهد رسید. به علاوه با افزایش تدریجی تولید پلی سیلیسیم در سه ماهه چهارم سال، انتظار میرود روند افزایشی قیمت پلی سیلیسیم به تعادل برسد و باعث بهبود تقاضای صنایع پایین دستی شود.
چارلی کائو، مدیر ارشد مالی بیان کرد که با توجه به افزایش پیشبینیشده عرضه از نیمه دوم سال آینده، این شرکت قصد ندارد در جهت افزایش میزان تولید پلی سیلیسیم خود برای صنایع بالادستی حرکت کند. به علاوه این شرکت قراردادهای تامین بلندمدت با عرضه کنندگان پلی سیلیسیم ایالات متحده آمریکا و آلمان دارد و از قبل سرمایهگذاری استراتژیک سهام خود را در شرکتهای عرضه کننده چینی «Xinte Energy» و «Tongwei» انجام داده است تا اطمینان حاصل کند که به این روند عرضه دسترسی دارد.
کاهش گلوگاههای عرضه پلی سیلیسیم به بازار انرژیهای خورشیدی در صنایع پاییندستی چین، کمک میکند تا پس از افزایش ۲۵۰ گیگاوات ظرفیت اضافی در سال جاری، ۲۵ تا ۳۰ درصد در سال ۲۰۲۳ این تقاضاها رشد پیدا کند زیرا این شرکت انتظار دارد با شروع کاهش قیمتها، سرعت احداث ظرفیتهای جدید نیز افزایش یابد.