مدیرعامل شرکت فروآلیاژ اکسین گفت: در حال حاضر فروسیلیس با کیفیت عالی و به میزان کافی در کشور تولید میشود و در اختیار مصرفکنندگان داخلی قرار میگیرد. بر همین اساس، ما نیازمند عرضه این محصول در بازارهای صادراتی هستیم تا ضمن تامین نیاز تولیدکنندگان فولاد در راستای تحقق چشمانداز ۱۴۰۴ این صنعت، بتوانیم برای کشور ارزآوری هم داشته باشیم.
امیر خردهوش در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» بیان کرد: شرکت فروآلیاژ اکسین فعالیت خود را در سال ۱۳۹۰ با هدف تولید فرومنگنز پرکربن و فروسیلیکومنگنز در استان اصفهان آغاز کرد و در حال حاضر محصول فروسیلیس در این واحد صنعتی تولید میشود؛ ضمن اینکه در تلاش هستیم با اجرای طرحهای توسعهای، مجددا تولید فرومنگنز را آغاز کنیم. هماکنون ۱۵۰ نفر به طور مستقیم در این شرکت مشغول بهکار هستند و امیدواریم در آینده با راهاندازی خط تولید فرومنگنز، تعداد نیروی انسانی شاغل در مجموعه را افزایش دهیم.
وی در خصوص چالشهای موجود در صنعت فروآلیاژ، عنوان کرد: در حال حاضر فروسیلیس با کیفیت عالی و به میزان کافی در داخل کشور تولید میشود و در اختیار مصرفکنندگان که عمدتا شرکتهای فولادی هستند، قرار میگیرد. در شرایطی که هماکنون بازار این محصول با عدم تعادل در عرضه و تقاضا مواجه است، مازاد تولید فروسیلیس باید در بازارهای صادراتی عرضه شود تا علاوه بر سودآوری برای تولیدکنندگان این محصول، ارزآوری به داخل کشور در شرایط تحریم و دشوار اقتصادی را به همراه داشته باشد اما متاسفانه به دلیل معضلات موجود در این حوزه که رفع تعهد ارزی در صدر آنها قرار دارد، صادرات فروسیلیس متوقف شده است. تولیدکنندگان این محصول باید مواد اولیه مورد نیاز خود را با نرخ دلار آزاد خریداری کنند و ملزم به برگشت ۱۰۰ ارز حاصل از صادرات خود با نرخ ارز نیمایی هستند!
عدم تناسب میان رشد قیمت مواد اولیه و محصول نهایی
مدیرعامل شرکت فروآلیاژ اکسین با اشاره به اینکه سنگ سیلیس، کک و زغالسنگ، مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان فروسیلیس را شامل میشود، عنوان کرد: اگرچه ما بخش عمده نیاز خود را از بازارهای داخلی تامین میکنیم اما رشد قیمت مواد اولیه، متناسب با افزایش قیمت محصول نهایی نیست. در حال حاضر فروسیلیس از سوی انجمن صنفی کارفرمایان صنایع فروآلیاژ، در حدود ۶۱ تا ۶۲ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم قیمتگذاری شده است اما متاسفانه به دلیل اینکه حجم عرضه این محصول در بازار، زیاد و میزان تقاضای آن کم است، تولیدکنندگان ناچار به فروش این محصول با قیمت تمام شده حدود ۵۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم هستند؛ در حالی که قیمت فروسیلیس در بازار طی دو سال اخیر کاهش پیدا کرده، قیمت سنگ سیلیس و زغالسنگ افزایش یافته است. از طرفی، سایر هزینههای تولید اعم از حقوق نیروی انسانی، قیمت حاملهای انرژی و بیمه و مالیات نیز در سال جاری افزایش یافته و ادامه فعالیت تولیدکنندگان انواع فروآلیاژها به ویژه فروسیلیس را دشوار کرده است.
خردهوش با بیان اینکه تا پیش از این، فروسیلیس تولید شده در این شرکت به کشورهایی همچون عراق و ترکیه صادر میشد، افزود: در حال حاضر به دنبال مشکلاتی که پیشتر به آنها اشاره شد، صادرات خود را متوقف کردهایم و تامین نیاز مصرفکنندگان داخلی را در اولویت قرار دادهایم. از جمله مشتریان داخلی ما، میتوان به شرکتهای بزرگ فولادی همچون فولاد مبارکه، ذوب آهن اصفهان، فولاد خوزستان، فولاد آلیاژی ایران، فولاد آلیاژی اصفهان و شرکت ملی فولاد ایران اشاره کرد.
وی با تاکید بر اینکه محدودیت تامین انرژی، یکی دیگر از مهمترین معضلات موجود در صنعت فروآلیاژ کشور به شمار میآید که به شدت عملکرد فعالان این صنعت را تحت تاثیر قرار داده است، یادآور شد: علاوهبراین، متاسفانه دولت در طول یک سال گذشته، قیمت حاملهای مختلف انرژی به ویژه برق و گاز را افزایش داده است. محدودیت تامین انرژی در روزهای گرم و سرد سال به علاوه افزایش قیمت، منجر به افت تولید در واحدهای مختلف صنعتی به ویژه تولیدکنندگان فروسیلیس در بازههای مختلف زمانی شده و در نهایت کاهش فروش و سودآوری برای این مجموعهها را به همراه داشته است.
مدیرعامل شرکت فروآلیاژ اکسین در ادامه با اشاره به بومیسازی کورههای مورد استفاده در این مجموعه توسط متخصصان و کارشناسان داخلی، گفت: کورههای وارداتی از کشورهایی همچون چین، از کیفیت مطلوب برخوردار نیستند و به همین منظور ما اقدام به مهندسی معکوس و بومیسازی کورههای مورد نیاز در داخل مجموعه کردهایم و به موفقیتهای فراوانی نیز در این عرصه دست یافتهایم.
کارفرمایان و کارگران از شرایط کنونی تولید راضی نیستند
خردهوش در ارتباط با اهمیت نیروی انسانی در بخش تولید، اظهار داشت: افزایش حقوق نیروی انسانی در سال جاری، از یک سو کارفرمایان را تحت فشار قرار داده است و از سوی دیگر، تورم به قدری افزایش یافته که تاثیر چندانی هم در سبد معیشتی کارگران نداشته است. در این میان، دولت نیز حمایتهای لازم از تولیدکنندگان بخش خصوصی را به عمل نمیآورد و اگر شرایط به همین شکل ادامه پیدا کند، بدون شک کارفرمایان بسیاری طی آینده نزدیک، ورشکسته و کارگران فراوانی نیز بیکار خواهند شد.
وی با تاکید بر اینکه تشدید رکود اقتصادی همزمان با افزایش تورم طی سالیان اخیر، ادامه فعالیت واحدهای صنعتی کوچکمقیاس را بیش از پیش دشوار کرده است، گفت: سیاستهای ناکارآمد اقتصادی دولت و جلوگیری از تزریق پول به جامعه، ادامه تولید در بسیاری از واحدهای صنعتی کوچک و حتی بزرگمقیاس را در هالهای از ابهام قرار داده است. این مسئله تاثیر چندانی بر عملکرد بخش دولتی و خصولتی نداشته و به طور خاص، عملکرد فعالان بخش خصوصی را تحت تاثیر قرار داده است. باید توجه داشت که اقتصادهای بزرگ جهان همچون ایالات متحده آمریکا و چین در مواقع بحران اقتصادی، تسهیلات و وامهای کمبهره بانکی در اختیار تولیدکنندگان خود قرار میدهند؛ در حالی که متاسفانه اغلب بانکهای کشور ما، با معضل کمبود شدید نقدینگی مواجه شدهاند و از اعطای وام و تسهیلات به تولیدکنندگان بخش خصوصی خودداری میکنند.
این فعال صنعت فروآلیاژ با بیان اینکه جوانان و متخصصان ایرانی از توانایی علمی قابلتوجهی برخوردارند و لایق بهترینها و درخشش در عرصههای بینالمللی هستند، خاطرنشان کرد: برای مثال، فروسیلیس با کیفیت عالی توسط شرکتهای داخلی تولید میشود که قابل عرضه و رقابت با نمونههای مشابه اروپایی است. با این وجود، متاسفانه اقتصاد کشور سیاستزده شده و عدم تعامل با کشورهای مختلف و همچنین صادرات به بازارهای بینالمللی، به ادامه رکود همراه با افزایش نرخ تورم دامن زده است.
خردهوش در پایان با تاکید بر اینکه نیازمند یک تحول اساسی در سیاستهای اقتصادی دولت هستیم، یادآور شد: شرایط تولید به نحوی است که نمیتوان نسبت به اجرای طرحهای توسعهای اقدام کرد و به نظر سرمایهگذاریهای جدید در این عرصه حتی در شرکتهای بزرگ تولیدی نیز به ضرر و زیان مالی ختم خواهد شد. در حالی که همسایگان ایران همچون ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس به سرعت در حال توسعه و پیشرفت بوده اما متاسفانه ما کماکان شاهد واردات بیرویه انواع محصولات صنعتی و معدنی و عدم حمایت از فعالان این عرصه هستیم.
انتهای پیام//