سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت همزمان با بهرهبرداری از طرحهای پویش ملی «تولید، تداوم امید» و در حاشیه مراسم بهرهبرداری خط جدید تولید کولر گازی در شهر صنعتی رشت، گفت: صنعتگران، تولیدکنندگان و کارآفرینان کشور فارغ از فضای پیچیده اقتصادی تحمیلی به کشورمان که موجبات برخی از مشکلات و موانع را در تولید فراهم کرده است؛ برای خودکفایی، استقلال و قطع وابستگیهای کشور، گامهای مهمی بر میدارند.
به گزارش «فلزات آنلاین» و به نقل از شاتا، حسین مدرس خیابانی اظهار داشت: در همین واحدی که امروز طرح توسعه آن افتتاح شد، ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار دستگاه انواع کولر گازی ایجاد شده است و این در حالی است که در گذشته برای تامین این کالا مجبور به واردات آن بودیم.
وی افزود: خوشبختانه با اقدامات انجام شده و تمهیدات لازم بیش از ۷۰ درصد قطعات تولید کولر گازی داخلیسازی شده است و در سایر قطعات مورد نیاز که وارداتی و ارزبری دارند، برنامهریزی برای داخلیسازی آنها نیز در دستور کار است.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: واحدهای صنعتی در شرایط کنونی کشور، برای تداوم روند موفق تولید خود و تحقق «جهش تولید»، باید داخلیسازی را به شکل واقعی و در اولویت کار خود قرار دهند؛ امروز کشور تولیدی را حمایت میکند که کمترین وابستگی به ارزبری داشته باشد و امیدواریم این روند ادامه یابد و شاهد آن باشیم که بسیاری از اقلام و کالاهای مربوط به لوازم خانگی که در گذشته به صورت واردات در کشور تامین میشدند، امروز از طریق ساخت داخل و از طریق تولیدات ساخت ایران تامین شود.
ضرورت توجه به ظرفیتها و ارتقای فرصتهای تجاری استان گیلان
سرپرست وزارت صمت در بخش دیگری از سخنــان خــود عنــوان کــرد: در شرایط تحریــم استانهای مرزی به عنوان نقاط قوت و نقاط ویژه تجاری کشور مدنظر هستند و استان گیلان نیز از این منظر دارای اهمیت فراوانی است؛ این استان از این ظرفیت بسیار خوبی برای افزایش تبادلات مرزی با کشورهای اطراف دارد و باید این موقعیت به جد تقویت شود.
مدرس خیابانی افزود: یکی از ظرفیتهای تجاری حال حاضر ایران، الحاق کشورمان به پیمان اقتصادی اتحادیه اوراسیا است و حدود ۵۰۰ تعرفــه صادرات انــواع کــالای ایرانـــی در کشورهای عضو این اتحادیه به تعبیری صفر شدهاند، استان گیلان میتواند تلاش بیوقفه برای برقراری یک تجارت خوب با این کشورها داشته باشد.
وی ادامه داد: افزایش مراودات تجاری با کشورهای شمال ایران به عنوان یک راهبرد در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت است و در همین راستا زیرساختهایی مانند توسعه بنادر مورد توجه است؛ البته خوشبختانه گامهای خوبی نیز برداشته شده و آمارها موید آن اســت میــزان صــادرات استــان گیــلان از ۹۸میلیـون دلار سه ماهه نخست سال گذشته، امسال و در همین مدت به بیـش از ۱۲۰ میلیون دلار رسیده است.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: این در شرایطی است که تجارت کشور تحت تاثیر کرونا کاهش داشته و مرزهای تجاری با محدودیتهـایی مواجه بوده است؛ با ایــن حــال صادرات استــان گیلان حدود ۲۲درصد افزایش یافته است.
لزوم تقویت زیرساختهای تجاری همزمان با توسعه زیرساختهای صنعتی کشور
مـــدرس خیابـــانی تصریـــح کـــرد: بایــــد زیرساختهای تجاری ازجمله توسعه راههای ترانزیتــی، حمـــل و نقـــل، ســردخانــه، انبارهــا، نمــایشگـــاههـــای بیـــنالمللـــی، پایانـــههــــای صادراتیو…، همزمــان بــا زیــرساختهــای صنعتــی و تولیدی تقویت شوند.
افزایش ۱۸ درصدی تولید خودرو و ۵۰ درصدی تحویل خودرو در سه ماه نخست امسال
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص مدیریت بازار خودرو طی سه ماه گذشته، گفت: علیرغم تشدید تحریمها، با تدابیر اتخاذ شده، حجم تولیدات خودرو بیش از ۱۸ درصد افزایش داشته و جالبتر این که حدود ۵۰ درصد تحویل خودرو نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.
مدرس خیابانی اضافه کرد: برای افزایش تولید و افزایش عرضه خودرو تمام توان خود را به کار بستیم تا حداکثر ظرفیتهای صنعت خودرو کشور را فعال کنیم.
وی یادآور شد: همه این اقدامات در حالی است که طی دو سال اخیر و با خروج شرکتهای خارجی، خودروسازان بزرگ کشور با اتکا بـــه تـــوان داخلی خــود و فعـــالسازی ظرفیتهای ساخت داخل به طور مستمر در حال کاهش ارزبری و واردات قطعات خودرو به کشور هستند.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کــرد: امســال داخلیســـازی و کاهـــش ارزبـــری بالــغ بر ۳۰۰ میلیـــون دلار در صنعـــت خودروسازی مد نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت است که امیدواریم با همراهی همه واحدهای توانمند و بخش دانشبنیان کشور، این هدفگذاری را محقق کنیم.
مدرس خیابانی واقعی کردن تقاضا و کاهش تقاضــای کــاذب را از دیگــر دستــورالعمــلهای وزارت صمت برای مدیریت بازار خودرو عنوان کرد و افزود: در شرایط حاضر توجه به خودرو به عنوان یک کالای سرمایهای آن هم در شرایط خاص اقتصادی کشور در افزایش تقضای آن کاملا موثر بوده است و عدهای روی موضوع سرمایهگذاری میکنند.
وی تصریح کرد: در همین راستا در شرایط ثبت نام و تحویل خودرو به مشتریان واقعی و مصرفکننـدگان ایــن کالا، ضوابــط خاصی را تعیین کردیم؛ البته از سویی دیگــر نبایـــد فراموش کــرد که عدم کاهش قیمــت خودرو علل متعـــددی دارد کــه یکی از آنهــا افزایش قیمت پایه ورق فولادی و مواد پتروشیمی در بورس کالا است که آنها هم متاثر از تغییر قیمــت ارز هستنـــد و بــه تعریــف جامعتـــر شاخصهای کلان اقتصادی در این حوزه تاثیر جدی گذاشتهاند.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در پایان خاطرنشان کرد: عرضه مناسب، مدیریت تقاضا و کنترل قیمت ارز عوامل موثری در کاهش قیمت خودرو هستند که امیدواریم در شرایط مناسبی به این اهداف دست یابیم و قیمت خودرو متعادل شود.