سرپرست هیئت عامل ایمیدرو گفت: اجرای سیاستهای برنامه هفتم توسعه در بخش معدن از ماموریتهای اولویتدار ایمیدرو است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، محمد آقاجانلو با اشاره به تاثیر صنعت فولاد در اجرای سیاستهای برنامه هفتم، اظهار داشت: صنعت فولاد یکی از حوزههایی محسوب میشود که در رشد بخش معدن بسیار اثرگذار است و هدف اصلی در این حوزه، تولید ۵۵ میلیون تن فولاد، افزایش ارزش افزوده در این زنجیره و رفع موانع آن است.
وی عنوان کرد: برای تحقق هدف تولید ۵۵ میلیون تن فولاد، باید راهبردهایی همچون سرمایهگذاری در اکتشاف، حمایت از شرکتهای معدنی جهت سرمایهگذاری در معادن زیرزمینی، افزایش عمر معادن با استفاده از تکنولوژیهای بهروز با هدف کاهش عیار حد مصرفی و افزایش استفاده از قراضه به جای سنگآهن مورد توجه قرار بگیرد.
سرپرست هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه در صنعت فولاد به هر میزان که فاصله بین ظرفیت با تولید افزایش یابد، سودآوری در این بخش کاهش مییابد، افزود: کاهش نسبت تولید به ظرفیت ایجادی به واسطه نبود توسعه زیرساختها و صنایع پاییندستی برای مصرف فولاد، از دیگر موارد مورد توجه در صنعت فولاد کشور است.
آقاجانلو خاطرنشان کرد: ظرفیت مازاد فولاد دنیا یک موضوع ساختاری است که چشمانداز صنعت فولاد جهانی را دستخوش تغییر میکند. در این زمینه، دولتها و سرمایهگذارن صنعت باید اطمینان حاصل کنند که سرمایهگذاریهای این بخش بر اساس ملاحظات و نیاز بازار انجام میشود و با توجه به طول عمر کارخانههای فولادی نصب شده، در بلندمدت توجیهپذیر خواهند بود.
وی در تشریح راهکارهای کاهش ناترازی ظرفیت، یادآور شد: از جمله راهکارهای کاهش ناترازی ظرفیت در این صنعت میتوان به تعیین تکلیف پروژهها، صادر نکردن مجوز جدید در زنجیره فولاد، طراحی سیاستهای تشویقی ادغام و توسعه بازارهای صادراتی اشاره کرد.
بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز در این جلسه، بیان کرد: صنایع فولادی سالانه در فصل گرما با کمبود برق و در زمستان با کمبود گاز مواجه هستند و این ناترازی صنعت فولاد را با مشکل مواجه کرده است.
وی تاکید کرد: این موضوع میزان سود مورد انتظار فولادیها را تحتتاثیر قرار داده است و امنیت سرمایهگذاری در این بخش را تهدید میکند.
سبحانی با اشاره به مشکلات حوزه صادرات فولاد، ابراز کرد: فرایند و سیاستهای اتخاذ شده در خصوص تنظیم بازار بر اساس وضعیت صنعت در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بوده و لازم است متناسب با شرایط موجود بینالمللی، سیاستهای مناسب اتخاذ و در راستای توسعه صادرات، موانع رفع شود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه هدف تولید ۵۵ میلیون تن قابل تحقق است، خاطرنشان کرد: حل چالشهای ارزی، تامین انرژی و تسهیل سیاستهای صادراتی از نیازهای مبرم این حوزه است و همکاری و حمایت وزارتخانه و سازمانهای ذیربط را میطلبد.
سمیه خلوصی، معاون برنامهریزی و توانمندسازی ایمیدرو نیز در این جلسه گفت: در راستای سازماندهی درست در حوزه صادرات محصولات فولادی، لازم است فرایندهای داخلی کشور در جهت توسعه صادرات محصولات این زنجیره اصلاح و بهبود یابند و در خصوص سازماندهی بینالمللی نیز اقداماتی مشابه دولتهای مختلف موفق در این حوزه صورت پذیرد تا بتوان حداکثر بهرهبرداری از این منابع خدادادی نصیب کشور شود.
وی افزود: به عنوان نمونه، تعیین محلی به عنوان محدوده دپو محصولات به عنوان هاب صادراتی، یکی از راهکارهای تحقق این مهم است.
معاون برنامهریزی و توانمندسازی ایمیدرو در بخش دیگری از سخنان خود مطرح کرد: آمار میزان مصرف فولاد در دنیا نشان میدهد که مصرف آن به تناسب رشد اقتصادی و افزایش تولید داخلی تا سطح مشخصی از توسعه اقتصادی به سرعت افزایش مییابد.
خلوصی ادامه داد: نوع مصرف سرانه فولاد در کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه در مقایسه با ایران، نشاندهنده پتانسیل مصرف فولاد در کشور در صورت تحقق رشد اقتصادی و صنعتی در کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه اکنون روند مصرف سرانه ایران در بخش فولاد به طور متوسط ۲۱۹ کیلوگرم و در ترکیه بیش از ۴۰۰ کیلوگرم است، اظهار داشت: دستیابی به نرخ مصرف سرانه به میزان حداقل مصرف کشورهای همتراز کشور، مستلزم جذاب کردن حوزه سرمایهگذاری در زنجیره پاییندست فولاد همچون ساختمان، خودروسازی، ماشینآلات معدنی، کشاورزی و صنعتی، تولیدات فلزی و بادوام، لوازم خانگی، کشتیسازی و… است.
انهای پیام//