سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۰:۰۶ /یکشنبه/۷ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۷:۰۴ /چهارشنبه/۱۵ تیر ۱۴۰۱

ضرورت ایجاد همگرایی در صنعت سیم و کابل

امروز یکشنبه 12 تیر ماه، نشست خبری اولین کنگره سالیانه صنعت سیم و کابل ایران و صنایع وابسته، با حضور احمدرضا شاه‌مرادی و حسین پیوندی، اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران برگزار شد.

امروز یکشنبه ۱۲ تیر ماه، نشست خبری اولین کنگره سالیانه صنعت سیم و کابل ایران و صنایع وابسته، با حضور احمدرضا شاه‌مرادی و حسین پیوندی، اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، امروز یکشنبه ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۱، نشست خبری اولین کنگره سالیانه صنعت سیم و کابل ایران و صنایع وابسته با حضور احمدرضا شاه‌مرادی و حسین پیوندی، اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران و جمعی از اهالی رسانه و رسانه‌های تخصصی در محل این انجمن برگزار شد.

در ابتدای این نشست که به همت انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران برگزار شد، احمدرضا شاه‌مرادی، مدیرعامل شرکت سامان اندیش تجارت ویستا بیان کرد: صنعت  سیم و کابل، یکی از صنایع استراتژیک در کشور است که از کاربرد فراوانی در زمینه‌های مختلف مانند برق، الکترونیک، مخابرات، کابل‌های ابزار دقیق، کابل‌های قدرت و… برخوردار است.

وی افزود: صنعت سیم و کابل، نقش بسزایی در حوزه صادرات و ارزآوری به داخل کشور دارد و  بیشترین حجم صادرات این صنعت به کشورهای همسایه به ویژه عراق و افغانستان و همچنین کشورهای حوزه خلیج‌فارس و آسیای میانه انجام می‌شود. اگرچه صادرات سیم و کابل به کشور ترکیه نیز صورت می‌پذیرد اما همزمان با اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه کشور، صادرات این محصولات به کشورهای اروپایی کاهش یافته است.

عضو هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران تصریح کرد: در واقع می‌توان گفت رقیبان اصلی ما در صنعت سیم و کابل، ترکیه و همچنین کشورهای عربی مانند اردن، عمان و امارات هستند. نکته قابل توجه اینکه پنج شرکت از ۱۰ شرکت برتر تولیدکننده سیم و کابل جهان در منطقه خاورمیانه قرار دارند که بیشتر شرکت‌های چند ملیتی هستند و بر همین اساس رقابت‌پذیری قابل توجهی در صنعت سیم و کابل در این منطفه شکل گرفته است.

شاه‌مرادی مطرح کرد: مفتول مسی، ماده اولیه مورد نیاز تولید سیم و کابل در داخل کشور است که خوشبختانه ۱۰۰ درصد آن به وسیله تولیدکنندگان داخلی تامین می‌شود. ضمن اینکه با توجه به ارزان‌قیمت بودن انرژی نسبت به سایر کشورها و همچنین در دسترس بودن نیروی انسانی، تمام نیاز کشور به سیم و کابل از بازار داخلی تامین می‌شود و طی چند سال گذشته، واردات این محصولات به داخل کشور به صفر رسیده است.

صنعت سیم و کابل مغفول مانده است

در ادامه حسین پیوندی، ضمن تاکید بر اهمیت صنعت سیم و کابل، اظهار کرد: علی‌رغم نقش مهم این صنعت در بخش‌های مختلف، متاسفانه صنعت سیم و کابل کشور مغفول مانده است. در حالی که با رسیدن فصل تابستان و روزهای گرم سال با قطعی برق واحدهای صنعتی به ویژه فولادی مواجه هستیم، اهمیت این صنعت استراتژیک بیش از پیش احساس می‌شود. در واقع این روزها در حالی صحبت از تعطیلی واحدهای بزرگ فولادی و صنعتی در کشور به دلیل قطعی‌های مکرر برق می‌شود که کمتر کسی به بررسی موضوع اتلاف انرژی برق می‌پردازد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر با اتلاف ۸ تا ۱۶ درصدی برق مواجه هستیم و این در حالی است که ضمن بازسازی و نوسازی شبکه فرسوده برق، می‌توان جلوی بخش عمده‌ای از قطعی برق را گرفت. لازم به ذکر است که نزدیک به ۱۰ هزار مگاوات کمبود برق در کشور وجود دارد که با نوسازی شبکه انتقال برق، می‌توان از ۹۵ درصد سرقت سیم و کابل جلوگیری کرد.

اهمیت صنعت سیم و کابل

عضو هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران در ادامه به اهمیت صنعت سیم و کابل در بخش‌‎های مختلف اشاره کرد و گفت: این صنعت می‌تواند نقش مهمی در کاهش معضلات اجتماعی اعم از قطعی برق داشته باشد. ضمن اینکه صنعت سیم و کابل، نقش کاربردی در صنعت ساختمان‌سازی دارد و از دیگر کاربردهای آن می‌توان به استفاده مستقیم در صنعت خودروسازی اشاره کرد که با حرکت به سوی تولید خودروهای برقی، تولید کابل‌های شارژی بیشتر خواهد شد.

پیوندی در ارتباط با اهمیت تولید سیم و کابل استاندارد، بیان کرد: آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو و حوادثی از این شکل که مطابق گزارش‌های رسمی بیشتر به دلیل اتصال سیم و کابل برق بوده است، مهر تاییدی بر اهمیت صنعت سیم و کابل در کشور زد که ضرورت دارد کارشناسی‌های لازم در این زمینه صورت پذیرد. متاسفانه طبق آمار، در حدود ۴۰ درصد آتش‌سوزی واحدهای ساختمانی به دلیل ضعف در کیفیت سیم و کابل‌های مورد استفاده است که این معضل در کنگره سیم و کابل، به صورت کامل تحلیل و بررسی خواهد شد.

وی در خصوص چالش‌های موجود در صادرات سیم و کابل،  تاکید کرد: سیم و کابل با استفاده از مفتول مسی و آلومینیومی در داخل تولید می‌شود. مصرف سالیانه مس در صنعت سیم و کابل، سالیانه ۱۲۰ هزار تن و مصرف آلومینیوم در این صنعت، ۷۰ هزار تن در سال است. در حالی که تعدادی از تولیدکنندگان سیم و کابل با چالش تامین مواد اولیه مواجه هستند، واسطه‌های فعال در سطح بازار، اقدام به خرید ماده اولیه از بورس کالای ایران و صادرات آن می‌کنندکه این مسئله باعث می‌شود تولیدکننده واقعی سیم و کابل به‌ناچار ماده اولیه مورد نیاز خود را از بازار آزاد و با پرداخت ۹ درصد ارزش‌افزوده تامین کند و در این شرایط، صادرکننده ایرانی در مقایسه با صادرکننده ترکیه‌ای، هیچ شانسی برای به دست گرفتن بازارهای بین‌المللی مانند عراق را نخواهد داشت.

گرفتاری صادرکنندگان در پیچ و خم رفع تعهد ارزی

این مقام صنفی اضافه کرد: رفع تعهد ارزی، چالش مهم دیگری است که تولیدکنندگان سیم و کابل در حوزه صادرات با آن روبه‌رو هستند و ضرورت دارد تمهیدات لازم در این خصوص اندیشیده شود تا بتوانیم ارزآوری مطلوبی از صادرات سیم و کابل داشته باشیم. همچنین تعرفه‌های صادراتی محصولات داخلی به‌ قدری است که در مقایسه با صادرکنندگان خارجی مانند اردنی که از تعرفه صادراتی صفر درصدی برخوردار هستند، کالاهای تولیدی قادر به رقابت در بازارهای منطقه‌ای نیستند. تمامی این معضلات به صادرات سیم و کابل کشور ضربه زده است و انتظار می‌رود دولت ضمن بازنگری در یک سری سیاست‌های داخلی، از صادرات مواد اولیه جلوگیری به عمل آورد. تغییر الگوی مصرف انرژی و توسعه شرکت‌های بزرگ با ادغام شرکت‌های کوچک، در شرایطی که انرژی ارزان‌قیمتی را در کشور در اختیار داریم، می‌تواند ایران را به صادرکننده برتر در بازارهای منطقه‌ای تبدیل کند.

احمدرضا شاه‌مرادی در ادامه به محورهای اولین کنگره سالیانه صنعت سیم و کابل ایران و صنایع وابسته اشاره کرد و گفت: بررسی تولید و توزیع سیم و کابل‌های غیراستاندارد و همچنین چالش‌های صادراتی موجود در این صنعت، دو محور اصلی است که در این همایش مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت. ضرورت دارد ایجاد همگرایی در صنعت سیم و کابل، در دستور کار فعالان این صنعت قرار بگیرد و این امر مهم‌ترین هدف برگزاری از اولین کنگره سیم و کابل ایران و صنایع وابسته است. تولید سیم و کابل غیراستاندارد نیز در داخل کشور انجام می‌شود که ضرورت دارد دلایل این امر به صورت کارشناسانه بررسی شود و در کنگره به این مسئله پرداخته خواهد شد. ضمن اینکه در این کنگره از نخبگان این صنعت طی ۶۰ سال اخیر تقدیر به عمل خواهد آمد.

وی افزود: تولیدکنندگان سیم و کابل‌های تقلبی به قدری در سطح بازار جولان می‌دهند که امروزه حتی کارشناسان سازمان ملی استاندارد نیز با نمونه‌برداری‌های فعلی، قادر به شناسایی این کالاهای تقلبی نیستند. علاوه  بر مشکلاتی که تولید سیم و کابل غیراستاندارد برای عرضه در بازار داخلی به وجود می‌آورد، متاسفانه صادرات سیم و کابل غیر استاندارد از کشور می‌تواند صادرات این بخش از محصولات تولیدی را تحت تاثیر منفی قرار دهد. بر همین اساس تولید، توزیع و صادرات سیم و کابل‌های غیر استاندارد، چالش مهمی است که باید در ابعاد مختلف به آن رسیدگی شود.

به دنبال حضور قدرتمند در بازارهای منطقه‌ای هستیم

عضو هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران تصریح کرد: امروز هیچ برند ایرانی شناخته شده‌ای در بازار کشورهای اطراف نداریم؛ در حالی که تولید ما بر اساس آخرین فناوری‌های روز جهان انجام می‌شود و بر همین اساس می‌توانیم بازارهای منطقه را در دست بگیریم. اگرچه ضعف‌هایی در دانش و تکنولوژی تولید سیم و کابل وجود دارد و در تلاش هستیم در اولین کنگره سالیانه صنعت سیم و کابل ایران و صنایع وابسته به این مهم بپردازیم.

حسین پیوندی در ادامه این نشست مطرح کرد: صنعت سیم و کابل کشور در آینده به سمت استفاده هرچه بیشتر از آلومینیوم حرکت خواهد کرد و به نظر می‌رسد کابل برق مسی کمتر تولید خواهد شد. ضمن اینکه باید گفت آینده صنعت سیم و کابل در کشور روشن است و تولیدکنندگان سیم و کابل با تمام توان به تولید خود ادامه خواهند داد تا به بهترین نتایج در این صنعت دست پیدا کنیم.

وی اضافه کرد: باید توجه داشت که مشکلات صنعت سیم و کابل تنها مرتبط با یک بخش مانند سازمان استاندارد نیست و ضرورت دارد این معضلات به صورت گسترده و در سطح کلان مورد بررسی قرار بگیرد. امیدوار هستیم با برگزاری این کنگره، به نتایج مطلوب در حوزه صادرات سیم و کابل و همچنین مسائل مرتبط با تولید سیم و کابل استاندارد دست پیدا کنیم.

در بخش دیگری از این نشست، احمدرضا شاه‌مرادی در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات آنلاین» مبنی بر اینکه تا چه اندازه نسبت به رفع چالش تولید و توزیع سیم و کابل غیراستاندارد در کشور خوش‌بین هستید، یادآور شد: اقدامات لازم در این زمینه انجام نشده است و باید در دستور کار انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران قرار بگیرد. یکی از برنامه‌های هیئت مدیره در این زمینه که پس از برگزاری این کنگره اجرایی خواهد شد، تقسیم‌بندی کشور به چند پهنه مشخص است که هر کدام از اعضا، مسئول یکی از پهنه‌های تعریف شده در نظر گرفته شده‌اند و به دنبال این هستیم تا تولیدکنندگان مطرح سیم و کابل کشور در آن منطقه نیز به جمع اعضای انجمن بپیوندند. در این صورت می‌توانیم جلسات منظمی را با همکاران سازمان ملی استاندارد و همچنین قوه قضائیه داشته باشیم تا ضمن بررسی و نمونه‌برداری همزمان از یک تا دو محصول تقلبی در تمام پهنه‌ها، نسبت به اعلام جرم این واحدهای غیرقانونی اقدام کنیم.

لازم به ذکر است که نخستین کنگره سالیانه صنعــت سیــم و کابــل ایــران و صنایــع وابستــه ساعت ۱۰ صبح روز سه‌شنبه ۱۴ تیر ماه ۱۴۰۱ در هتل المپیک تهران آغاز می‌شود و تا روز چهارشنبه ۱۵ تیر ماه با برگزاری پنل‌های تخصصی ادامه خواهد داشت.

از فروش کابل مسی فرسوده حاصل خواهد شد؛

۷:۲۳ /دوشنبه/۱ بهمن ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت صنعتی اترک الکتریک خراسان:

۹:۳۴ /دوشنبه/۳۰ مهر ۱۴۰۳

مدیر تعاونی 4686 صنایع سیم کابل البرز غرب هشترود عنوان کرد:

۷:۳۶ /سه شنبه/۲۰ شهریور ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت جی کابل سپاهان مطرح کرد:

۴:۴۹ /یکشنبه/۱۱ شهریور ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت راهدار صنعت کیهان مطرح کرد:

۸:۲۶ /چهارشنبه/۳۱ مرداد ۱۴۰۳

رئیس هیئت مدیره شرکت سیم و کابل انصار همدان مطرح کرد:

۶:۵۷ /دوشنبه/۱۵ مرداد ۱۴۰۳

محمد باقری، رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع مس کابل آریا در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۳۶ /شنبه/۵ آبان ۱۴۰۳

حسن قلم‌دان‌ساز مديرعامل شرکت کابل صائب در گفتگو با فلزات انلاین مطرح کرد:

۶:۵۴ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

پروانه حدادیان، مدیرعامل شرکت شهاب کالا خاورمیانه در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۳۴ /شنبه/۵ شهریور ۱۴۰۱

متین فرزین، مدیرعامل شرکت اعتماد کابل البرز در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۰:۱۱ /شنبه/۲۷ آذر ۱۴۰۰

مدیرعامل شرکت سرآمد الکتریک صنعت سدید:

۱۶:۴۴ /شنبه/۳ اسفند ۱۳۹۸

مدیر بازرگانی شرکت پرشین سازه مطرح کرد:

۱۳:۰۹ /شنبه/۲۶ بهمن ۱۳۹۸

محمد باقری، رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع مس کابل آریا طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۲۴ /شنبه/۲۳ تیر ۱۴۰۳

صنعت سیم‌وکابل فرصت مناسبی برای ارزش‌آفرینی دارد؛

۷:۳۱ /شنبه/۴ دی ۱۴۰۰

صنایع به‌صورت زنجیروار با یکدیگر در ارتباط هستند

۸:۳۸ /شنبه/۱۱ اسفند ۱۳۹۷
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/6

247286

فلزات آنلاین

1403/11/6

673106

فلزات آنلاین

1403/11/6

1093960

فلزات آنلاین

1403/11/6

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/6

24962

فلزات آنلاین

1403/11/6

14081

فلزات آنلاین

1403/11/6

41297

فلزات آنلاین

1403/11/6

48908

فلزات آنلاین

1403/11/6

44202

فلزات آنلاین

1403/11/6

42787

فلزات آنلاین

1403/11/6

32265

فلزات آنلاین

1403/11/6

30682

فلزات آنلاین

1403/11/6

29739

فلزات آنلاین

1403/11/6

39061

فلزات آنلاین

1403/11/6

37526

فلزات آنلاین

1403/11/6

61433

فلزات آنلاین

1403/11/6

28795

فلزات آنلاین

1403/11/6

43509

فلزات آنلاین

1403/11/6

48664

فلزات آنلاین

1403/11/6

5516300