سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۸:۲۲ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۱۱:۲۹ /شنبه/۲۸ فروردین ۱۴۰۰

مدیرعامل شرکت آذر اسفنج سمن کبیر مطرح کرد

ضرورت ایجاد یک سامانه جامع جهت استحکام زنجیره تولید

مدیرعامل شرکت آذر اسفنج سمن کبیر گفت: واحدهای تولیدی کشور برای ادامه فعالیت خود نیاز به شناخت تولیدکنندگان بالادست و پایین‌دست دارند تا بتوانند با آن‌ها برای تامین مواد اولیه و فروش ارتباط برقرار کنند که در این رابطه ایجاد یک سامانه یا بستر مطمئن و شفاف ضروری به نظر می‌رسد.

ایمان محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» اظهار داشت: به طور کلی در چندین حوزه فعالیت می‌کنیم که شامل شرکت فولاد کبیر سمن اراک در زمینه تولید سازه‌های فلزی نفت، گاز و پتروشیمی به عنوان مصرف‌کننده فولاد و نیز شرکت آذر اسفنج سمن کبیر اراک، تولیدکننده محصولات پایین‌دستی صنعت فولاد است.

وی افزود: با توجه به چشم‌اندازی که سرمایه‌گذاران و هیئت‌مدیره شرکت فولاد کبیر سمن اراک در برنامه‌های خود لحاظ کردند، شرکت آذر اسفنج تاسیس شد تا به حوزه تولید محصولات صنایع پایین‌دستی فولاد وارد شویم. چراکه شرکت فولاد کبیر سمن اراک مصرف‌کننده نهایی محصولات فولادی به شمار می‌رود. به همین دلیل قصد داشتیم علاوه بر اینکه سبد محصولات را گسترش دهیم، مواد اولیه فولاد کبیر را نیز تامین کنیم؛ به همین دلیل شرکت آذر اسفنج کبیر تاسیس شد.

مدیرعامل شرکت آذر اسفنج سمن کبیر با اشاره به مهم‌ترین چالش‌های تولیدکنندگان، تاکید کرد: نخستین مشکل شرکت ما، تحریم‌ها است؛ چراکه واردات برخی از آهن‌آلات و قطعات فولادی که در داخل کشور تولید نمی‌شوند، به راحتی امکان‌پذیر نیست.

محمدی خاطرنشان کرد: به دلیل تحریم‌ها، صادرات نیز بسیار دشوار شده است. ناگفته نماند که به دلیل رشد نرخ ارز و کاهش مصرف داخلی فولاد، برای تولیدکنندگان محصولات فولادی، صادرات صرفه اقتصادی بیشتری دارد. از این رو برخی از تولیدکنندگان فولاد، ترجیح داده‌اند به جای تمرکز بر بازار داخلی، محصولات خود را صادر کنند و بعضا به گرانی آهن‌آلات در داخل کشور دامن زده‌اند. از سوی دیگر، صادرات حق تولیدکنندگان فولاد است و نباید با خلق دستورالعمل‌های گوناگون حق آن‌ها را تضییع کرد. طبیعتا با توجه به تفاوت فاحش نرخ ارز با ریال و فراوانی مشتری صادراتی، صادرات با ارزش افزوده بیشتری همراه است.

تحریم باعث عقب افتادن طرح احیا مستقیم شد

مدیرعامل شرکت آذر اسفنج سمن کبیر با اشاره به طرح احداث واحد آهن اسفنجی این شرکت، بیان کرد: برای این منظور با یکی از شرکت‌های چینی قراردادی را منعقد کردیم اما این پروژه به دلیل تحریم‌ها حدودا دو سال متوقف ماند و در این مدت نتوانستیم تجهیزات خارجی را به کشور وارد کنیم. بنابراین با ارزیابی‌های صورت گرفته نسبت به شرایط تحریمی و دشواری واردات از یک سو و پتانسیل‌ها و تجارب بسیار خوب داخلی در زمینه تولید آهن اسفنجی از سوی دیگر، مجاب شدیم که می‌توان یک واحد آهن اسفنجی را به صورت بومی احداث کنیم.

وی تصریح کرد: طی مذاکرات صورت گرفته با طرف چینی، مقرر شد با آن‌ها تفاهم‌نامه‌ای به امضا برسد که طبق آن انتقال دانش فنی به شرکت ما میسر شود تا توسط تجهیزات و ماشین‌آلات داخلی بتوانیم پروژه با تاخیر مواجه شده را آغاز کنیم.

احیای طرح احیا مستقیم در دستور کار است

عضو هیئت مدیره شرکت فولاد کبیر سمن اراک در خصوص فعالیت‌های این شرکت، تاکید کرد: شرکت ما در زمینه تولید سازه‌های فلزی نفت، گاز و پتروشیمی فعالیت می‌کند و عمده مشتریان آن در جنوب کشور به ویژه منطقه عسلویه قرار دارند. این یعنی شرکت فولاد کبیر سمن اراک مصرف‌کننده فولاد و تولیدکننده محصولات نهایی صنعت فولاد است. سازه‌های فلزی، مخازن تحت فشار و سازه‌های حجیم از محصولات اصلی این شرکت هستند.

محمدی اضافه کرد: در صورتی که طرح احیا مستقیم آذر اسفنج به بهره‌برداری برسد، آهن اسفنجی تولید خواهیم کرد که هدف آن نیز تامین مواد اولیه واحدهای ذوب در استان مرکزی و استان‌های هم‌جوار است. ضمن اینکه در این واحد، روش کوره تونلی را برای تولید آهن اسفنجی به کار خواهیم گرفت.

وی اظهار کرد: مواد اولیه شرکت فولاد کبیر برای تولید سازه‌های فلزی، از تولیدکنندگان داخلی همچون فولاد خوزستان، فولاد اکسین، فولاد خراسان، ذوب‌آهن اصفهان، آبانگان اراک و… تامین می‌شود. ضمن اینکه پس از احداث واحد آهن اسفنجی، قصد داریم ماده اولیه این واحد را نیز از معادن استان‌های زنجان و همدان تامین کنیم.

عضو هیئت‌مدیره شرکت فولاد کبیر سمن اراک تاکید کرد: در صورتی که خام‌فروشی از سوی صنایع بالادست انجام نشود، صنایع پایین‌دست هیچ مشکلی برای کمبود مواد اولیه نخواهند داشت. ضمن اینکه کشور ما معادن سنگ‌آهن فراوانی را در اختیار دارد. لازم به ذکر است که ذخایر بسیار خوبی از سنگ‌آهن به ویژه نوع هماتیتی آن در استان مرکزی و شمس‌آباد اراک واقع شده است که عمدتا از آن در صنایع سیمان استفاده می‌شود. در این رابطه شرکت ما برای طرح آهن اسفنجی خود روش کوره تونلی را به این دلیل انتخاب کرده است که بتواند از سنگ‌آهن هماتیتی به عنوان ماده اولیه استفاده کند.

لزوم جلوگیری از خام‌فروشی

مدیرعامل شرکت آذر اسفنج سمن کبیر با بیان اینکه اکنون درآمدهای نفتی کشور کاهش یافته و بحث جایگزینی معدن و صنایع معدنی با آن مطرح است، تصریح کرد: شاخص پیشرفت کشورها با مصرف فولاد در آن‌ها سنجیده می‌شود و به طور کلی، رشد مصرف فولاد در هر کشور، نشان‌دهنده پویایی اقتصاد آن کشور است. اعتقاد بر این است که صنعت فولاد می‌تواند رقابت بسیار خوبی با صنعت نفت داشته باشد و حتی می‌تواند با توجه به پتانسیل‌های موجود در این صنعت از آن پیشی بگیرد.

محمدی مطرح کرد: انتظار تولیدکنندگان از مسئولان امر به ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که از تولیدکنندگان حمایت کنند. یادآور می‌شود که در گذشته قانون مقابله با خام‌فروشی به تصویب رسید و این قانون خوب به تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی کمک کرد. در این رابطه لازم است که یک سامانه ایجاد شود تا در آن همه تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان بتوانند نیازهای یکدیگر را برطرف کنند. چراکه اغلب صنایع به هم محتاج هستند و این صنایع بتوانند با استفاده از بستر سامانه ایجاد شده با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و نیازهای اساسی خود هم در زمینه تامین مواد اولیه و هم در زمینه فروش و مصرف برطرف سازند.

وی در پایان تاکید کرد: ایجاد یک سامانه جامع باعث ایجاد شفافیت در تولید، توزیع و مصرف خواهد شد و نهادهای مسئول نیز از طریق این سامانه به صورت شفاف اطلاعات همه تولیدکنندگان را دریافت خواهند کرد.

انتهای پیام//

بدون حضور کارشناسان خارجی انجام شد؛

۹:۲۵ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

وزیر صنعت، معدن و تجارت:

۷:۳۱ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین؛

۵:۴۸ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۳۵ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

در جلسه با راه‌آهن هرمزگان مطرح شد؛

۱۰:۵۴ /چهارشنبه/۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

در بازدید از مجتمع فولاد غدیر نی ریز مطرح شد؛

۹:۱۲ /چهارشنبه/۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

علیرضا شریفی، مدیر تحقیق و توسعه شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۰ /چهارشنبه/۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

امین صفری، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۶ /شنبه/۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

رضا طالبی، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۴۷ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

علیرضا مخبر دزفولی، قائم مقام مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در امور ستادی و مسئولیت‌های اجتماعی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۱۳ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۱:۰۸ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

احمد صادقیان، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۲۱ /سه شنبه/۷ اسفند ۱۴۰۳

بهرام سبحانی، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۷ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همگام با اجرای طرح‌های توسعه‌ای،

۶:۴۷ /دوشنبه/۲۷ اسفند ۱۴۰۳

در نشست خبری مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان مطرح شد؛

۱۶:۴۱ /دوشنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

«کگهر» در مسیر توسعه و رشد سودآوری؛

۱۴:۲۱ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

با تایید سهام‌داران در مجمع فوق‌العاده،

۱۱:۴۲ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

در 11 ماهه 1403 محقق شد؛

۹:۱۰ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین؛

۵:۴۸ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۳۵ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک فولاد خراسان؛

۵:۴۲ /شنبه/۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت فولاد خوزستان؛

۵:۵۲ /شنبه/۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت اپال پارسیان سنگان؛

۶:۳۶ /شنبه/۲۳ فروردین ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت صنعت فولاد شادگان؛

۱۱:۵۹ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/18

235500

فلزات آنلاین

1404/02/18

869230

فلزات آنلاین

1404/02/18

1398405

فلزات آنلاین

1404/02/18

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/18

28123

فلزات آنلاین

1404/02/18

16972

فلزات آنلاین

1404/02/18

44275

فلزات آنلاین

1404/02/18

65608

فلزات آنلاین

1404/02/18

47680

فلزات آنلاین

1404/02/18

44103

فلزات آنلاین

1404/02/18

36822

فلزات آنلاین

1404/02/18

35933

فلزات آنلاین

1404/02/18

35533

فلزات آنلاین

1404/02/18

43700

فلزات آنلاین

1404/02/18

38976

فلزات آنلاین

1404/02/18

60112

فلزات آنلاین

1404/02/18

32888

فلزات آنلاین

1404/02/18

43171

فلزات آنلاین

1404/02/18

56320

فلزات آنلاین

1404/02/18

6668300