مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با تاکید بر نقش کلیدی بهرهوری در تحقق رشد اقتصادی کشور، گفت: ارتقای آموزش، مهارتافزایی و بهبود مستمر در بخش معدن، منجر به تامین ۳۵ درصد از رشد برنامه هفتم توسعه از محل بهرهوری خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، تورج زارع در جمع معاونان، مدیران و مجریان طرحهای تابعه ایمپاسکو با اشاره به الزامات برنامه هفتم توسعه کشور، اظهار داشت: یکی از مهمترین بخشهای این برنامه آنجاست که میگوید ۳۵ درصد از رشد کشور باید از محل بهرهوری تامین شود. بهرهوری یعنی اینکه با کمترین میزان مصرف، بیشترین تولید را به ویژه در مصرف منابعی مانند آب و انرژی داشته باشیم.
وی با انتقاد از نگاه صرف به رکوردهای تولید بدون توجه به کیفیت و بازدهی، افزود: در سالی که از سوی مقام معظم رهبری با نام «سرمایهگذاری برای تولید» مزین شده است، باید بدانیم در امر تولید تنها تناژ تولید مهم نیست؛ شاخص مصرف آب، راندمان انرژی و میزان ارزش افزوده نیز از مواردی است که به اندازه افزایش تولید اهمیت دارد.
مدیرعامل ایمپاسکو با تاکید بر اهمیت آموزش و آمادهسازی نیروی انسانی در تحقق بهرهوری، ابراز کرد: پایاسازی، بهبود مستمر و آموزش باید سه ضلع فعالیتهای ما در شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران باشد.
به گفته زارع، مدیران شرکتها وظیفه دارند زیرساختهای لازم را برای پیادهسازی این اصول فراهم کنند؛ چراکه بدون نیروی انسانی آموزش دیده، بهرهوری محقق نخواهد شد.
وی با اشاره به طرحهای توسعهای شرکتهای معدنی، تصریح کرد: هر طرح توسعهای باید دارای پیوستهای پایداری شامل ارزیابی دقیق مصرف آب، برق و مواد اولیه باشد. حتی در اروپا که بحران آب ندارند، ساخت یک ساختمان بدون ارزیابی انرژی، عایقبندی و مدیریت پسماند ممکن نیست؛ در نتیجه ما که در یک اقلیم خشک و نیمهخشک زندگی میکنیم، باید در این زمینه سختگیرانهتر عمل کنیم.
مدیرعامل ایمپاسکو همچنین نسبت به کاهش شاخص «پیچیدگی محصولات صادراتی ایران» هشدار داد و گفت: در سال ۲۰۲۲، رتبه ایران در پیچیدگی صادراتی ۸۰ بود اما در سال ۲۰۲۴ به ۱۰۱ رسید. این یعنی از ۲۱ کشور عقب افتادهایم؛ در حالی که باید با افزایش ارزش افزوده محصولات معدنی، این رتبه را ارتقا دهیم.
زارع با تاکید بر اهمیت تصمیمگیری مبتنی بر داده و تحلیل کارشناسی، مطرح کرد: فرایند تصمیمسازی باید از داده شروع شود و پس از تحلیل، به دانش و تصمیم نهایی برسد. این مدل تصمیمگیری باید در کل ساختار شرکت نهادینه شود.
وی با اشاره به اهمیت ایجاد انگیزه در نیروی انسانی، اضافه کرد: ضروری است که حس ارزشمندی و مشارکت در تیمها ایجاد شود. اگر تعلق سازمانی بالا رود، بهرهوری نیز به طور طبیعی افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل ایمپاسکو بیان کرد: تعلق سازمانی و انگیزه، به صورت دستوری ایجاد نمیشود. باید شرایطی فراهم شود که کارشناس ما بداند اگر ایده بدهد، شنیده میشود؛ اگر کار خوب انجام دهد، دیده میشود و اگر پیشرفت کند، مسیر رشد برای وی باز است.
زارع در ادامه عنوان کرد: در دنیا شرکتهایی وجود دارند که مجموعههای در آستانه ورشکستگی را احیا میکنند؛ نه با سرمایه مالی زیاد بلکه با سه اصل کلیدی شنیدن صدای کارکنان «Listening»، مربیگری و کوچینگ «Coaching» و ایجاد حس مالکیت در تیم «Empowerment». از این رو ضرورت دارد که ما نیز به همین سمت حرکت کنیم.
وی یادآور شد: همه چیز در سازمان پول نیست. خیلی وقتها نیرویی که در یک اتاق دورافتاده کار میکند، اگر احساس کند که دیده نمیشود یا تاثیرگذار نیست، انگیزه خود را از دست میدهد اما اگر همان فرد بداند که بخشی از یک هدف بزرگتر است، انرژی و انگیزه وی چند برابر میشود.
مدیرعامل ایمپاسکو در پایان خاطرنشان کرد: ما باید نردبان رشد همدیگر باشیم. سازمان موفق، سازمانی است که شایستهسالاری در آن جریان دارد و افراد احساس میکنند میتوانند از پله اول تا قله بالا بروند.
انتهای پیام//