سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۱:۰۳ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۴:۴۰ /یکشنبه/۱۹ شهریور ۱۴۰۲

طراحی و تولید ورق فولادی مقاوم به دمای بالا در فولاد مبارکه

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه اصفهان از طراحی و تولید ورق فولادی مقاوم به دمای بالا (گرید P235 GH NR) برای نخستین بار در کشور در فولاد مبارکه خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، غلامرضا سلیمی با اشاره به روند روبه‌رشد تولید فولادهای خاص در فولاد مبارکه، بیان کرد: یکی از رویکردهای مهم و موفق فولاد مبارکه طی سال‌های گذشته و همچنین در زمان فعلی، پرداختن ویژه به مقوله کیفیت و تنوع سبد محصولات در قالب تولید گریدهای جدید فولادی است. این رویکرد استراتژیک طی دو سال اخیر به‌ طور ویژه با نگاه متفاوت و به‌ عنوان یک الزام حیاتی مدنظر مدیریت عالی سازمان بوده است؛ همچنان که وزیر صمت نیز در بازدید اخیر خود از فولاد مبارکه، بر این راهبرد تاکید کرد و راه متعالی ماندن را حضور در سطح بین‌المللی و تولید گریدهای جدید دانست.وی با بیان اینکه این رویکرد در سطوح بالای مدیریت کشور نیز دنبال می‌شود، افزود: سال گذشته فولاد مبارکه موفق شد ۱۴ گرید جدید را تولید کند و برای سال جاری نیز همین رویکرد را به تعداد بیشتر در دستور کار خود قرار داده است.

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه اصفهان با بیان اینکه تولید گرید (P235 GH NR) یکی دیگر از دستاوردهای فولاد مبارکه در حوزه تولید محصولات جدید است، عنوان کرد: به لطف خداوند و با همت همکاران، تولید گرید جدید با موفقیت همراه بود. اساسا یکی از وجوه تمایز فولاد مبارکه از سایر تولیدکنندگان این است که فولاد مبارکه، به دنبال مشعوف کردن مشتریانی است که تا قبل از این برخی محصولات را وارد می‌کردند و از این پس می‌توانند همان محصول را با همان کیفیت و قیمت تمام‌شده کمتر از داخل کشور توسط فولاد مبارکه تامین کنند.

سلیمی خاطرنشان کرد این استراتژی، مستلزم تجهیز خطوط تولید و بهره‌مندی از آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا، آموزش کارکنان مرتبط، انجام کار بازرگانی قوی با افق میان و بلندمدت و نگاه تحول‌گراست که به یاری خدا در مدیریت عالی سازمان وجود دارد.

وی در بخش پایانی سخنان خود خاطرنشان کرد: ضمن قدردانی از همه عزیزانی که در تولید این محصول جدید، مجموعه بهره‌برداری را همراهی و حمایت کردند، از همه همکاران محترم و ساعی خود می‌خواهیم در این خصوص چابکی را با اولویت بالا چاشنی فعالیت‌های خود کنند و قرار گرفتن در این مسیر را با سرعت و دقت بیشتری میسر سازند.

علیرضا مولوی‌زاده، مدیر متالورژی و روش‌های تولید شرکت فولاد مبارکه اصفهان بیان کرد: در راستای تامین نیاز مشتریان داخلی و حضور قوی‌تر در بازارهای صادراتی و از آنجا‌یی که طی سال‌های اخیر تولید حداکثری محصولات ویژه و با ارزش‌ افزوده بیشتر در راس اولویت‌های فولاد مبارکه قرار گرفته است، طراحی و تولید گرید (P235 GH NR) که از انواع فولادهای مقاوم به دمای بالاست و کاربرد گسترده‌ای در صنایع مرتبط دارد، با موفقیت انجام شد.

بابک شهریاری، رئیس تروپروسس شرکت فولاد مبارکه اصفهان در این راستا اظهار داشت: تولید این گرید برای نخستین بار در کشور در خطوط تولید فولاد مبارکه با موفقیت انجام شد و علاوه بر تامین بازار داخل، صادرات آن نیز صورت گرفت و خوشبختانه علاوه بر برآورده کردن الزامات استاندارد، رضایت مشتری سفارش‌دهنده را نیز در پی داشت.

تحقق شرایط موردنظر مشتری با رعایت استاندارد EN 10028-2 2017

محمدجواد کرمی، کارشناس متالورژی شرکت فولاد مبارکه اصفهان مطرح کرد: پس از دریافت سفارش مشتری، تولید گرید (P235 GH NR) که در تولید لوله‌های دیگ‌های بخار کاربرد دارد، مطابق با مشخصات فنی ارائه‌شده (spec) از سوی شرکت درخواست‌کننده و استاندارد (EN 10028-2 2017) مورد بررسی‌های اولیه و در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: جذب حداقل ۳۰ ژول انرژی در تست ضربه در دمای منفی ۲۰ درجه سانتی‌گراد و تست کشش در دماهای ۳۰۰ و ۴۰۰ درجه از ویژگی‌های این گرید است. تلرانس عرض کلاف ۲۰ میلی‌متر، ازجمله موارد تاکیدشده در مشخصات فنی مورد نظر مشتری است.

کرمی ابراز کرد: با توجه به اینکه مشتری، لوله‌های تولیدشده با ورق‌های مذکور را نرماله می‌کند و خواص مکانیکی باید بعد از نرماله کردن نمونه آزمایشگاهی موردقبول باشد، بررسی‌های اولیه توسط واحد متالورژی و روش‌های تولید (MPT)در دستور کار قرار گرفت. در ادامه با همکاری واحد نورد گرم، نمونه‌هایی از گریدهای روتین در آزمایشگاه محصول، نرماله و تغییرات ریزساختار و میزان افت خواص مکانیکی قبل و بعد از فرایند نرماله‌سازی بررسی شد. در نهایت با توجه‌ به نتایج به‌دست‌آمده، طراحی گرید جدید با موفقیت انجام شد.

کارشناس متالورژی شرکت فولاد مبارکه اصفهان ادامه داد: بعد از طراحی آنالیز شیمیایی و طراحی داده (دیزاین دیتا) در واحد متالورژی و روش‌های تولید و اخذ تاییدیه‌های لازم از واحدهای فولادسازی و نورد گرم، تختال با ابعاد یک هزار و ۳۰۰ در ۲۰۰ میلی‌متر تولید شد.

وی خاطرنشان کرد: انجام عملیات کلسیم (Calcium Treatment)، ازجمله ویژگی‌های مورد نیاز بود که در واحد فولادسازی محقق شد. بعد از خنک‌سازی و بازرسی تختال‌های تولیدشده توسط واحد کنترل کیفی فولادسازی، تختال‌های مذکور در واحد نورد گرم به کلاف با ضخامت ۴٫۱ میلی‌متر و عرض یک هزار و ۲۶۰ میلی‌متر تبدیل شد. از کلاف‌های تولیدشده توسط واحد نورد گرم نمونه گرفته شد و در آزمایشگاه محصول، خواص مکانیکی شامل تست کشش در دمای محیط و دمای ۳۰۰ و ۴۰۰ درجه سانتی‌گراد و تست ضربه در دمای منفی ۲۰ درجه سانتی‌گراد، قبل و بعد از فرایند تست عملیات حرارتی انجام گرفت. نتایج حاصل نشان داد که تطابق شرایط خواسته‌شده در درخواست مشتری و استاندارد (EN 10028-2 2017) محقق شده است.

کرمی یادآور شد: بعد از موفقیت‌آمیز بودن نتایج تست‌های آزمایشگاهی، ۷۳۰ تن از این محصول مطابق با درخواست مشتری تولید و ارسال شد. نتایج به‌دست‌آمده حاکی از آن است که محصول تولیدشده در فولاد مبارکه در کارخانه مقصد، به محصول مورد نیاز تبدیل شده و تایید و رضایت مشتری را در پی داشته است.

هادی قاسمی دهکردی، کارشناس گروه فنی فولادسازی و ریخته‌گری مداوم در همین راستا عنوان کرد: فولاد (P235 GH) که با گرید داخلی ۳۰۲۵ در ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم تولید شده، از جمله فولادهای پریتکتیک به شمار می‌آید که ریخته‌گری آن دارای حساسیت بسیار زیادی است. کنترل انجماد و سرعت ریخته‌گری در این گرید اهمیت ویژه‌ای دارد و در ناحیه فولادسازی با بهترین شرایط انجام شده است.

وی اضافه کرد: این فولاد، دارای فروآلیاژهای خاص مانند فروکروم و فروتیتانیوم است. تولید این گرید در متالورژی ثانویه با توجه ویژه به فولاد تمیز و حذف ناخالصی‌ها و همچنین عملیات کلسیم (Calcium Treatment) برای اصلاح مورفولوژی (ریخت‌شناسی) ناخالصی‌ها انجام شد.

فرزاد فرهادی آمینه، رئیس گروه فنی ناحیه نورد گرم بیان کرد: در ناحیه نورد گرم، تولید فولادهای خاص و با ارزش‌ افزوده بالا در راستای اهداف استراتژیک شرکت فولاد مبارکه و کشور همواره مورد توجه ویژه بوده است. در سال‌های اخیر در همین راستا، ناحیه نورد گرم با همکاری واحد متالورژی و روش‌های تولید، موفق به طراحی و تولید ده‌ها محصول ویژه با ابعاد و خواص مکانیکی خاص موردنیاز کشور شده است.

وی ادامه داد: تولید موفقیت‌آمیز ورق‌های فولادی مقاوم در دماهای بالا (P235 GH NR)، برگ زرین دیگری از این مجموعه است. با توجه به نیاز مبرم صنایع کشور به تولید فولادهای مقاوم در دماهای بالا به‌ ویژه در پروژه‌های نیروگاهی و…، طراحی و تولید این گرید ویژه در دستور کار ناحیه نورد گرم قرار گرفت و پس از شبیه‌سازی، تنظیم و کنترل دقیق پارامترهای فرایندی لازم، از کوره‌های پیشگرم و نوردها تا خنک‌کاری و کلاف‌پیچ‌ها در خط نورد گرم، تولید تستی این گرید با موفقیت محقق شد.

فرهادی آمینه تاکید کرد: با تولید این محصول استراتژیک خاص مطابق با استانداردهای بین‌المللی، علاوه بر رفع نیازهای داخل کشور، صادرات آن به سایر کشورها نیز امکان‌پذیر شد.

امکان تولید تجهیزات موردنیاز در بویلرهای نیروگاهی با تولید گرید فولادی جدید

سید محمود مانی، مهندس فرایند نورد گرم شرکت فولاد مبارکه اصفهان در این راستا مطرح کرد: روند رو‌به‌رشد تقاضای مشتریان صنایع فولادی، با سرعت زیادی به سمت محصولات کیفی‌تر و با تلرانس‌های ابعادی دقیق‌تر می‌رود. مسلما تولید این نوع محصولات، مستلزم ایجاد تغییرات و اجرای پروژه‌های توسعه مربوطه در طول خط نورد گرم است تا با اطمینان کافی از امکان‌پذیری تولید و عدم بروز خسارت و همچنین تامین کیفی خواسته‌های مشتری بتوان به تولید آن‌ها پرداخت.

وی افزود: در حال حاضر، با ورود سفارش‌های مربوط به این نوع تولیدات، طبیعتا در خط نورد گرم نیازمند بررسی‌ها و ایجاد شرایطی متناسب هستیم تا با حداکثر توان و با حفظ پایداری خط نورد گرم (بدون ایجاد گیر و توقف و خسارت تجهیزاتی) بتوانیم محصول منطبق و موردنظر مشتری را تولید کنیم.

مهندس فرایند نورد گرم شرکت فولاد مبارکه اصفهان بیان کرد: از جمله این نوع محصولات صادراتی، گرید (P235GH NR) است که با گرید داخلی ۳۰۲۵ و با ابعاد ضخامت سه تا چهار میلی‌متر و عرض بالای یک هزار و ۳۰۰ میلی‌متر جهت بررسی و امکان‌سنجی تولید به نورد گرم معرفی شد.

مانی تصریح کرد: ازجمله مشکلات قابل پیش‌بینی برای این محصول با توجه به ابعاد آن و تلرانس محدود عرض مثبت ۲۰ میلی‌متر مورد تقاضای مشتری، می‌توانست تامین عرض مناسب آن به لحاظ عملکرد سیستم (Edger) باشد. به همین علت، شرایط فرایندی متناسب با تولید این محصول در طول خط نورد گرم مورد بررسی قرار گرفت و شرایطی از نظر نحوه تولید و همچنین مواردی نظیر پروفایل دمایی در قسمت‌های مختلف خط نورد گرم و همچنین برنامه‌ریزی تولید آن لحاظ شد تا با حداکثر امکان، تامین عرض مورد نظر مشتری در محدوده مجاز تلرانس ذکرشده انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: با کنترل شرایط موردنظر، تولید تستی این نوع محصول در خط نورد گرم انجام گرفت و خوشبختانه از نظر ابعادی (ضخامت و عرض) و همچنین دماهای نورد گرم منطبق با شرایط خواسته‌شده مشتری بود. تولید منطبق این محصول در نورد گرم توانست پایه‌ای برای ادامه سیکل تولید و تست‌های آن باشد که نتایج خوبی را در تست‌های کشش دمای بالا و ضربه به همراه داشته است. با توجه به کاربرد این محصول صادراتی در تولید اجزای بویلرهای نیروگاهی، باعث افتخار است که نام شرکت فولاد مبارکه در زمره تولیدکنندگان آن قرار گرفته است.

مدیر متالورژی و روش‌های تولید، در پایان ضمن تشکر از حمایت‌های مدیرعامل و معاون بهره‌برداری شرکت، از همکاری واحدهای مختلف فولاد مبارکه به‌ویژه فولادسازی، نورد گرم، آزمایشگاه، کنترل کیفی، برنامه‌ریزی تولید، فروش و سایر واحدهای پشتیبانی در تولید این فولاد خاص، یادآور شد: با عنایت به اینکه امروز بسیاری از تولیدکنندگان توان تولید ورق‌های تجاری را کسب کرده‌اند، فولاد مبارکه با قوت هرچه بیشتر علاوه‌ بر تولید فولادهای تجاری، تولید انواع گریدهای خاص را که سایر تولیدکنندگان توان تولید آن‌ها را ندارند، در دستور کار خود قرار داده است تا علاوه بر تامین نیاز بازارهای داخلی و پیشگیری از خروج ارز، بتواند همانند گرید (P235 GH NR) برای کشور ارزآوری به ارمغان آورد.

انتهای پیام//

با کسب تقدیرنامه تک ستاره صورت پذیرفت؛

۱۱:۵۶ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳

به دنبال سهم ۵۰ درصدی در صادرات،

۱۰:۵۶ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد جهان‌آرا اروند:

۹:۱۸ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

جواد حاتمی، مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۹ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۳۰ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۱ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۲ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

در حاشیه بازدید از پروژه پیشران کنسانتره‌سازی گلالی عنوان شد؛

۱۴:۰۹ /دوشنبه/۵ آذر ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس عنوان شد؛

۱۵:۲۸ /یکشنبه/۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۵۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۵:۴۲ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد جهان آرا اروند؛

۶:۳۵ /شنبه/۱۹ آبان ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/1

224036

فلزات آنلاین

1403/10/1

611682

فلزات آنلاین

1403/10/1

900636

فلزات آنلاین

1403/10/1

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/1

26018

فلزات آنلاین

1403/10/1

13781

فلزات آنلاین

1403/10/1

42717

فلزات آنلاین

1403/10/1

50750

فلزات آنلاین

1403/10/1

42984

فلزات آنلاین

1403/10/1

41467

فلزات آنلاین

1403/10/1

28747

فلزات آنلاین

1403/10/1

30194

فلزات آنلاین

1403/10/1

28645

فلزات آنلاین

1403/10/1

37498

فلزات آنلاین

1403/10/1

35677

فلزات آنلاین

1403/10/1

59767

فلزات آنلاین

1403/10/1

28018

فلزات آنلاین

1403/10/1

43147

فلزات آنلاین

1403/10/1

47622

فلزات آنلاین

1403/10/1

4871000