مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان گفت: نمایشگاه بومیسازی و ساخت داخل شرکت فولاد خوزستان در میانه مرداد ماه در محل نمایشگاههای اهواز برگزار خواهد شد. هدف از برگزاری این نمایشگاه حمایت از صنایع داخلی و توانمندکردن صنایع استان خوزستان است.
محمد کشانی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» در خصوص برگزاری نمایشگاه بومیسازی شرکت فولاد خوزستان اظهار داشت: در این نمایشگاه هر یک از تولیدکنندگان و تامینکنندگان که توانایی برآورده کردن نیازهای شرکت فولاد خوزستان را دارند، میتوانند حضور داشته باشند و به این شرکت در جهت داخلیسازی و بومیسازی برای خودکفایی و جلوگیری از واردات کمک کنند. تمامی صنایع استان خوزستان و نیز سایر شرکتهای توانمند از دیگر استانها و شهرها در این نمایشگاه حضور دارند.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان با بیان اینکه در حال حاضر بالغ بر ۸۵ درصد از نیازهای شرکت فولاد خوزستان به ماشینآلات، تجهیزات و قطعات از داخل کشور تامین میشود، بیان کرد: امیدواریم این میزان از واردات با برگزاری چنین نمایشگاههایی کاهش پیدا کند. چرا که در حال حاضر صنعت فولاد کشور برای واردات بهطور متوسط بهازای هر تن محصول حدود ۱۲۰ دلار ارز مصرف میکند.
کشانی خاطر نشان کرد: این میزان ارزبری بهدلیل حجم بالای واردات نیست، بلکه علت واقعی ارزبری صنعت فولاد، واردات کالاهای استراتژیک با قیمتهای نسبتا بالا است.
وی در توضح ارزبری واردات، با ذکر مثالی گفت: قیمت الکترود گرافیتی در سال ۹۶ حدود ۲ هزار یورو بهازای هر تن بود؛ در حالی که این رقم در سال ۹۷ طی مقاطعی به ۲۰ هزار یورو نیز رسید. در حال حاضر نیز قیمت آن حدود ۱۲ تا ۱۳ هزار یورو است. از این رو، دلیل وابستگی ۱۲۰ دلاری صنعت فولاد کشور به ارز نیز به ارزش بالای کالاهای وارداتی بازمیگردد. در مورد برخی قطعات و ماشینآلات حساس نیز همین وضعیت وجود دارد.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان به ارزش بالای نیازهای وارداتی اشاره کرد و افزود: اگر ارزش ۱۵ درصد واردات صنعت فولاد با ۸۵ درصد تامین داخلی مورد مقایسه قرار گیرد، ممکن است ارزش واردات حتی به ۴۰ درصد از نیازها نیز برسد.
کشانی با بیان اینکه دو وابستگی اساسی شرکت فولاد خوزستان به واردات فروآلیاژها و الکترود گرافیتی است، اظهار داشت: اقداماتی در خصوص تولید الکترود گرافیتی با همکاری فولاد خوزستان آغاز شده، اما تا به نتیجه رسیدن آن باید صبر کرد. البته سایر وابستگیها به واردات، قابلیت بومیسازی دارند و اقدامات خوبی برای ساخت داخل شروع شده است که امیدواریم با برگزاری نمایشگاه بومیسازی، این مهم هر چه زودتر تسریع و محقق شود.