همزمان با افزایش ظرفیت تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر، اتکای تولیدکنندگان انرژی در ایالات متحده آمریکا به طور فزایندهای بر انرژی گاز طبیعی در تولید برق روندی صعودی را به ثبت رسانده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از خبرگزاری رویترز، انرژیهای تجدیدپذیر چندین سال است که روند رو به رشد ثابتی را در سیستم تولید برق آمریکا به خود اختصاص دادهاند و بر همین اساس نیروگاههای برق در این کشور توانستهاند تولید انرژی مبتنی بر سوخت زغالسنگ و به دنبال آن میزان کربن تولیدی را کاهش دهند.
به دلیل ماهیت ناپایدار انرژیهای تجدیدپذیر، شرکتهای تولیدکننده برق در آمریکا زمانی که دسترسی به منابع انرژی تجدیدپذیر کاهش مییابد، از گاز طبیعی به منظور تولید برق استفاده میکنند.
بر همین اساس، وابستگی شرکتهای تولیدکننده برق در آمریکا به استفاده از گاز در تولید انرژی در ماه جولای ۲۰۲۴ به دنبال کاهش تولید برق از انرژی بادی افزایش را به ثبت رساند. از سوی دیگر، مصرف کلی برق در این کشور به دلیل افزایش دما و رشد قابلتوجه حجم تقاضا برای استفاده از سیستمهای تهویه مطبوع هوا روندی صعودی را تجربه کرد.
تولید برق از گاز طبیعی در برابر تولید برق از انرژی بادی در آمریکا طی سال ۲۰۲۴
وضعیت تولید برق در آمریکا
شرکتهای تولیدکننده برق آمریکا باید بتوانند برای تامین حجم تقاضای مصرفکنندگان انرژی، در روند توزیع و تولید برق تعادل ایجاد کنند. در همین راستا، این شرکتها در ماه جولای ۲۰۲۴ مجبور شدند به دلیل کاهش شدید تولید برق از مزارع بادی و جبران کاهش تولید انرژی به دلیل رشد استفاده از سیستمهای خنککننده در بیشتر مناطق آمریکا که موجب جهش حجم تقاضا برای انرژی شد، میزان تولید برق مبتنی بر سوخت گاز طبیعی را افزایش دهند.
در همین رابطه، دادههای بورس اوراق بهادار لندن (LSEG) نشان میدهد که از اول جولای تا ۲۳ جولای سال ۲۰۲۴، میزان تولید برق از مزارع بادی در ایالات متحده آمریکا با ثبت کاهش ۷۸ درصدی، از ۵۷ هزار و ۲۷۴ مگاوات ساعت به ۱۲ هزار و ۶۰۸ مگاوات ساعت رسیده است.
افت میزان تولید برق از انرژی بادی در آمریکا به دلیل کاهش سرعت باد
میزان تولید برق از نیروگاههای بادی آمریکا اغلب در طول فصل تابستان به دلیل کاهش سرعت باد روندی نزولی به خود میگیرد. با این حال، دادههای دریافتی نشان میدهد میزان تولید برق از انرژی بادی در روز ۲۳ جولای ۲۰۲۴ به کمترین میزان خود در بیش از سه سال گذشته رسیده است.
طبق دادههای بورس اوراق بهادار لندن (LSEG)، برای جبران چنین کاهش قابلتوجهی در تامین برق از انرژی بادی، شرکتهای تولیدکننده برق در آمریکا میزان تولید برق از سوخت گاز طبیعی را ۲۷ درصد در ماه جولای ۲۰۲۴ افزایش دادند. بر همین اساس، میزان تولید برق از سوخت گاز طبیعی در آمریکا از ۲۱۷ هزار و ۶۱۷ مگاوات ساعت در روز اول جولای ۲۰۲۴، به ۲۷۶ هزار و ۴۵۳ مگاوات ساعت در روز ۲۳ همین ماه رسیده است.
روند افزایشی تولید برق از انرژی گاز طبیعی، سهم سوخت فسیلی نامبرده از حجم کل تولید برق آمریکا از ابتدای سال جاری میلادی تا روز ۲۳ جولای را به ۴۶٫۳ درصد رساند که نسبت به سهم ۴۰ درصدی اعلام شده برای نیمه ابتدایی سال ۲۰۲۴، روند افزایشی را تجربه کرده است.
رشد تولید برق از سوخت گاز طبیعی در آمریکا باعث شد میزان کل تولید برق در این کشور حدود ۳٫۴ درصد در بازه زمانی اول تا ۲۳ جولای سال ۲۰۲۴ افزایش پیدا کند. این مسئله نشان میدهد سیستم تولید برق آمریکا قادر به پاسخگویی به حجم افزایشی تقاضا برای مصرف برق در کشور نامبرده خواهد بود.
سهم گاز طبیعی در سیستم تولید برق آمریکا
استفاده از گاز طبیعی به منظور رفع سریع کمبودهای تامین برق از دیگر منابع تولید انرژی در آمریکا به این معنا است که با وجود تداوم رشد سریع راهاندازی سیستم تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر، سوختهای فسیلی به خصوص گاز طبیعی همچنان در سالهای آینده به عنوان یکی از گزینههای اصلی در تامین برق آمریکا باقی خواهد ماند.
بر اساس گزارش اندیشکده «Ember»، سهم گاز طبیعی در تولید برق آمریکا بیش از ۴۲ درصد در سال ۲۰۲۳ اعلام شد.
گاز طبیعی، مهمترین منبع تامین برق در ایالات متحده آمریکا
علاوهبراین، سهم تولید برق در آمریکا از انرژیهای بادی و خورشیدی حدود ۱۵٫۶۱ درصد، نیروگاههای مبتنی بر سوخت زغالسنگ ۱۶ درصد، نیروگاههای هستهای ۱۸٫۲۵ درصد و نیروگاههای برقآبی حدود ۶ درصد در سال ۲۰۲۳ گزارش شد.
با توجه به تعهد شرکتهای تولیدکننده برق به کاهش میزان انتشار گازهای گلخانهای، به نظر میرسد سهم انرژیهای تجدیدپذیر و سهم زغالسنگ در سیستم تولید برق در آمریکا به ترتیب روندی افزایشی و نزولی را ثبت کند.
بر همین اساس، گاز طبیعی همچنان جایگاه خود را به عنوان منبع اصلی تامین سوخت در اکثر سیستمهای تولید برق آمریکا حفظ خواهد کرد. با این حال از دهههای آینده این سهم به تدریج روندی نزولی به خود خواهد گرفت.
به نظر میرسد نیروگاههای تولید برق با ظرفیت تولید انرژی بیش از یک مگاوات سعی دارند با افزایش مداوم ظرفیت سیستمهای ذخیره انرژی باتری که امکان ذخیره برق تولید شده از انرژیهای تجدیدپذیر مازاد را به منظور استفاده در زمان اضطراری فراهم میکند، سهم تولید برق از انرژیهای پاک از کل ظرفیت تولید انرژی را در راستای رسیدن به هدفگذاریهای تعیین شده در گذار به انرژیهای تجدیدپذیر افزایش دهند.
انتهای پیام//