مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در مراسم افتتاحیه فاز دوم انتقال آب خلیج فارس به معادن مس سرچشمه گفت: شرکت ملی مس در سال ۱۴۰۰ سه پروژه مهم در زمینه تولید کنسانتره را به بهرهبرداری خواهد رساند و با توجه به اجرای طرح انتقال آب خلیج فارس، دیگر نگرانی بابت تامین آب نخواهد داشت.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، فاز دوم خط انتقال آب خلیج فارس از معادن گلگهر سیرجان به معادن مس سرچشمه با حضور ویدئوکنفرانسی رئیس جمهور و علیرضا رزمحسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت افتتاح شد. در این مراسم اردشیر سعدمحمدی اظهار داشت: منطقه غرب آسیا ۴۷٫۷ درصد از شیرینسازی آب را انجام میدهد. در منطقه خلیج فارس روزانه ۲۶ میلیون متر مکعب آب دریا شیرینسازی میشود. این آمار بیانگر این است که کشور ما به شیرینسازی آب نیاز دارد.
وی افزود: در سال ۱۳۹۹ برای نخستین بار در شرکت ملی صنایع مس ایران به تولید ۲۸۰هزار تن مس کاتد دست یافتیم که بالاترین رکورد ثبت شده در تاریخ شرکت مس است. این میزان نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۸، ۱۲درصد افزایش نشان میدهد. در میزان فروش و صادرات رقم ۲۷۰ هزار تن به ثبت رسیده که این میزان رکوردی در تاریخ این شرکت محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران خاطرنشان کرد: با توجه به طرحهای توسعهای که برای شرکت مس در نظر گرفته شده است که حجم سرمایهگذاری آنها بالغ بر ۲٫۴ میلیارد یورو به علاوه ۳۰ هزار میلیارد تومان میشود، تا پایان سال ۱۴۰۴ ظرفیت تولید مس کاتدی کشور به ۶۰۰ هزار تن ارتقا خواهد یافت.
سعدمحمدی تصریح کرد: برای سال ۱۴۰۰ سه پروژه جدید در کارخانههای کنسانتره در منطقه دره آلو، دره زار و مس سرچشمه افتتاح خواهد شد. به این ترتیب، ۸۰۰ میلیون دلار به آورده مس از نظر درآمدی اضافه میشود. برای انجام این پروژهها شرکت ملی مس حدود ۲۷میلیون متر مکعب آب مصرف خواهد کرد و برای اجرای پروژهها نیازمند ۳۱ میلیون متر مکعب آب جدید در سال خواهیم بود.
وی ادامه داد: خوشبختانه با انتقال آب خلیج فارس دیگر نگرانی بابت تامین آب جهت اجرای پروژههای توسعهای نخواهیم داشت. در همین حال برق مورد نیاز را نیز با افتتاح نیروگاه برق تامین خواهیم کرد.