طرح توسعه فولادسازی و نورد پیوسته سبا و راهاندازی پروژههای جنبی شامل نیروگاه ۲۵ مگاواتی فولاد سبا، کارخانه آهک کلسینه فولاد سنگ مبارکه، تصفیهخانه پسابهای صنعتی فولاد مبارکه و ایستگاه تقلیل فشار گاز فولاد مبارکه با حضور معاون اول رئیسجمهور افتتاح شد.
به گزارش «فلزاتآنلاین» و به نقل از ایسنا، بهرام سبحانی، مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان در آیین افتتاح این طرحها، اظهار کرد: فولاد مبارکه مولود انقلاب بزرگترین
واحد صنعتی است که بعد از انقلاب شروع و در دهه ۶۰ و ۷۰ به بهرهبرداری رسید.
بزرگترین تولیدکننده ورق در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا با سهم ۲۲ درصدی در منطقه است که تولیدات آن در سال ۹۶ از مرز ۱۰۰ میلیون تن گذشت. وی افزود: ظرفیت گروه در حال حاضر شامل ۳ مجموعه فولاد مبارکه، فولاد سبا و فولاد هرمزگان، از ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن عبور کرده است.
سبحانی گفت: فولاد مبارکه، امروز به یکی از بزرگترین هلدینگهای عملیاتی کشور تبدیل شده است. فولاد سبا، فولاد هرمزگان، فولاد امیرکبیر کاشان، صنایع معدنی فولاد سنگان، فولاد سپیددشت چهارمحال و وین الکترود اردکان، سه هولدینگ زیرمجموعه شرکت، واحدهای عملیاتی در شرق و جنوب و شمال کشور گستردهاند. ۳۰ درصد سهام آن به سهام عدالت، ۱۷ درصد ایمیدرو، حدود ۱۵ درصد شستا و حدود ۱۹ درصد سایر سهامداران حقیقی و حقوقی تعلق دارد.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان افزود: این شرکت در رتبه بندی ۱۰۰ شرکت برتر در شاخص فلزات اساسی رتبه اول را کسب کرده و فولاد هرمزگان رتبه دوم. این شرکت از نادر واحدهایی است که از سنگ تا رنگ از سنگآهن تا محصول را دارد و ارزش افزوده به دلیل این است که در هیچ کدام از مراحل تولید وابستگی نداریم.
تصفیه و بازچرخانی پسابهای صنعتی ۷۵ درصد کاهش مصرف آب داشتهایم، امروز با بیش از ۶ و نیم میلیون تن ۲۳ میلیون مترمکعب آب مصرف میکنیم. وی گفت: اجرای شبکههای فاضلاب و تصفیه خانههای بهداشتی شهرهای همجوار افتخارات زیادی داشته است.
فولاد مبارکه رتبه دهم تولیدکنندگان فولاد جهان و بین کشورهای آسیایی رتبه یازدهم در ۸ معیار را کسب کردهایم و بسیاری از افتخارات دیگر، در مسئولیتهای اجتماعی
سرمایهگذاریهای زیادی شده است.
سبحانی ادامه داد: امروز پنج طرح توسعه فولادسازی و نورد پیوسته سبا، احداث نیروگاه ۲۵ مگاواتی فولاد سبا و پروژه ایستگاه تقلیل فشار گاز، احداث تصفیهخانه پسابهای صنعتی فولاد مبارکه و کارخانه آهک کلسینه فولاد سنگ مبارکه با اعتبار ۱۵۰۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری میرسد.