سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۸:۲۶ /یکشنبه/۱۷ فروردین ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۸:۰۳ /جمعه/۲۸ آبان ۱۴۰۰

مدیرکل دفتر اکتشافات وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد:

ظرفیت مناسب استان خراسان جنوبی در حوزه معدن/ ایجاد برند ملی و بین‌المللی در بخش مواد معدنی

مدیرکل دفتر اکتشافات وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه وزارتخانه به دنبال ثبت برخی مواد معدنی به عنوان برند ملی و بین المللی است، گفت: در سطح کشور تاکنون حدود 13 نوع ماده معدنی ثبت ملی شده است.

مدیرکل دفتر اکتشافات وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه وزارتخانه به دنبال ثبت برخی مواد معدنی به عنوان برند ملی و بین المللی است، گفت: در سطح کشور تاکنون حدود ۱۳ نوع ماده معدنی ثبت ملی شده است.

به گزارش «فلزات آنلاین»، علی مولابیگی در آیین آغاز اجرای عملیات اجرایی پروژه تحول در بخش زمین‌شناسی و اکتشافات ذخایر معدنی خراسان جنوبی، اظهار داشت: از این تعداد هشت ماده از قبیل زغال سنگ طبس، بنتونیت، سنگ گرانیت سبز، سنگ مرمریت رنگی، سنگ گرانیت گل پنبه‌ای نهبندان، سنگ آندولزیت نهبندان، سنگ منیزیت و بازالت سربیشه مربوط به خراسان جنوبی است که به زودی در سطح بین‌المللی هم ثبت خواهند شد.

مدیرکل دفتر اکتشافات وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه تاکنون در کشور سه ماده معدنی در سطح بین‌المللی شده است، بیان کرد: برای امسال نیز در حال پیگیری برای ثبت هفت ماده معدنی در سطح ملی ازجمله فلورید، سنگ گارنت، سنگ قیمتی فردوس، سنگ عقیق شجر زیرکوه، سنگ قیمتی سه قلعه، پتاس طبس و منیزیت مربوط به خراسان جنوبی است.

مولابیگی افزود: اجرای برنامه تحول زمین شناسی رخداد بسیار مبارکی برای استان خراسان جنوبی است و این اتفاق نمی‌افتاد، مگر با پیگیری‌های بسیار جدی استاندار خراسان جنوبی.

وی عنوان کرد: از طرفی مجموعه سازمان زمین‌شناسی و ایمیدرو نیز به مسئولان استان خراسان جنوبی در اولین تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین ایمیدرو، سازمان زمین‌شناسی و معاونت مواد معدنی لبیک گفتند که حاصل آن دسترسی به ذخایر معدنی، ایجاد اشتغال و توسعه پایدار در استان خواهد بود.

پویایی و تحول در حوزه زمین‌شناسی با تکمیل اطلاعات پایه

مولابیگی تصریح کرد: سازمان زمین‌شناسی به عنوان سازمانی تخصصی، کار تهیه اطلاعات پایه زمین شناسی و ارائه آن به بخش خصوصی را برعهــده دارد که در سال‌هـــای اخیـــر شاهد پویــــایی و تحـــول در حـــوزه فعالیــت‌هــــای زمین‌شناسی هستیم.

وی اظهار کرد: به دنبال رخداد فرخنده اجرای طرح تحول زمین شناسی و اکتشافات ذخایر معدنی که قرار است ظرف چهار سال آینده استمرار پیدا کند، خراسان جنوبی به عنوان اولین استان انتخاب شده است.

مدیرکل دفتر اکتشافات وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطر نشان کرد: بزرگان زمین‌شناسی یا مسئولان از ایران به عنوان بهشت این حوزه یاد می‌کنند که در این زمینه استان‌های کرمان و یزد بیشتر معرفی شده است. اما استان خراسان جنوبی هم باید به عنوان بهشت زمین شناسی معرفی شود.

وی ادامــــه داد: علـــت اینکـــه بهشـــت زمین‌شناسی به این استان اتلاق نشده به خاطر نبود پتانسیل نیست؛ چراکه اگر اکتشافات و اطلاعات عمقی در این استان انجام شود می‌توان این ادعا را کرد.

مولابیگی افزود: در حال حاضر، آذربایجان غربی سردمدار معادن طلا است. اما خراسان جنوبـــی نیز در این مسیر قرار گرفته و اگر اطلاعات و اکتشافات تکمیل شود، به معادن زیادی دست خواهیم یافت.

وی تصریـح کرد: یکی از دلایلی که استان‌های کشور از لحاظ دسترسی به منابع معدنی عقب مانده‌اند، این است که معادن دست یک‌سری افراد حبس شده است که مدیران قبلی و مقام معظم رهبری نیز به این قصه اهتمام داشتند و فرمودند باید در این زمینه بیشتر کار شود.

ایران جزو کشورهای برتر دارای ذخایر معدنی

مدیرکل دفتر اکتشافات وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: ذخایر معدنی کشف شده در کشور حکایت از این دارد که ایران جزو ۱۵ کشور برتر در این زمینه است؛ چه بسا که بخش زیادی از ذخایر معدنی پنهان مانده است.

وی اظهار کرد: بر اساس سیاستی که از سال ۹۲ و ۹۳ در وزارت صمـــت اجــــرا می‌شـــود، ۲۸۵پهنه معدنی به مساحت ۸۵۰ هزار کیلومترمربع به شرکت‌های دولتی و خصوصی واگذار شده که ۲۵ فقره معادل ۱۰۰ هزار کیلومتر و ۱۲ درصد پهنه‌ها در این استان بوده است.

مولابیگی ادامه داد: حاصل این پهنه‌ها دسترسی به ۸۰ منطقه امیدبخش بود و ۱۲پروانه اکتشافی تاکنون در این زمینه در استان صادر شده است.

مدیرکل دفتر اکتشافات وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: اکنون با توجه به محیط زیست و میراث فرهنگی جزیره‌ای به مسائل اقتصادی نگاه می‌کنیم. لذا اگر جایی قرار است معدن شود باید معدن شود؛ ولی این موضوع  باید به صورت علمی و منطقی بررسی شده و نباید با آن احساسی برخورد کرد.

جایگاه مناسب خراسان جنوبی در حوزه معدن

بر اساس گزارشی از شاتا، مولابیگی ابراز کرد: حدود ۳۲۸ پروانه اکتشاف جاری در استان خراسان جنوبی وجود دارد و ۷۶ فقر گواهی کشف صادر شده است. اما این استان علی‌رغم همه کم کاستی‌ها پیشتاز در بخش معدن است و رتبه اول تا هفتم را در برخی زمینه‌ها دارد.

وی افزود: مجموع اشتغال معادن کشور ۱۷۰هزار نفر است که رقم بسیار نازل و پایینی است؛ در حالی که باید حداقل یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر اشتغال داشته باشیم.

مدیرکل دفتر اکتشافات وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: سهم استان خراسان جنوبی از این میزان حدود ۱۲ هزار نفر است که در حال حاضر در این استان ۵۰۰ معدن فعال و ۲۰۰ معدن غیرفعال است.

وی اظهار داشت: به لحاظ میزان استخراج در سال ۶۰۰ میلیون تن ذخایر معدنی داریم. سهم این استان ۲۲ میلیون تن است و از مجموع این میزان، ۳۰۰ میلیون تن آن در سه نوع ماده معدنی سنگ آهن، سنگ آهک و مس است.

مولابیگی در پایان سهم استخراج اسمی معادن خراسان جنوبی را ۴ درصد کشور اعلام کرد و گفت: سهم استان در ذخایر مواد معدنی، دو میلیارد تن است که ۵ درصد سهم کشور است.

انتهای پیام//

محمدجواد مظفرپور، مدیرعامل شرکت آبادگران معادن کوچک‌مقیاس کویر در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۰ /شنبه/۶ بهمن ۱۴۰۳

امیرعلی طاهرزاده، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۸:۳۳ /شنبه/۸ خرداد ۱۴۰۰

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی

۱۵:۰۵ /شنبه/۳۰ تیر ۱۳۹۷

علی اصغر پورمند مدیرعامل هلدینگ میدکو

۱۳:۵۵ /جمعه/۲۵ اسفند ۱۳۹۶

داود رئیسی طی یادداشتی اختصاصی در «فلزات‌آنلاین» در خصوص سرمایه‌گذاری در بخش معدن، نوشت:

۶:۰۴ /شنبه/۹ اردیبهشت ۱۴۰۲

داوود رئیسی، مدیرعامل شرکت معادن و صنایع معدنی کارند صدر جهان در یادداشتی در «فلزات انلاین» نوشت:

۸:۵۶ /جمعه/۸ مهر ۱۴۰۱

به نگاه جدیدی برای توسعه بخش معدن نیازمندیم؛

۱۰:۳۴ /یکشنبه/۸ اسفند ۱۴۰۰

به رویکرد جدیدی در خصوص توسعه بخش معدن نیازمندیم

۱۲:۰۵ /شنبه/۲۷ آذر ۱۴۰۰

در بهار سال 1400 به ثبت رسید؛

۱۲:۳۷ /دوشنبه/۲۱ تیر ۱۴۰۰

ارسال اولین محموله کنسانتره روی معدن «Century» پس از بازگشایی مجدد به چین

۱:۴۲ /سه شنبه/۱۰ مهر ۱۳۹۷

ظرفیت تولید روی دنیا تا سال آتی میلادی بیش از یک میلیون تن افزایش خواهد یافت،

۶:۱۸ /چهارشنبه/۱۵ فروردین ۱۳۹۷

جهان وارد فاز جدیدی از زنجیره‌های تامین فلزات حیاتی شده است

۷:۱۹ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت:

۵:۰۶ /شنبه/۱۶ اسفند ۱۳۹۹

بررسی تحلیلی طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس

۸:۵۷ /شنبه/۹ اسفند ۱۳۹۹

اتفاق نظر فعالان بخش معدن؛

۹:۰۷ /شنبه/۳۰ آذر ۱۳۹۸
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/01/16

278400

فلزات آنلاین

1404/01/16

973636

فلزات آنلاین

1404/01/16

1518119

فلزات آنلاین

1404/01/16

1111676

فلزات آنلاین

1404/01/16

29788

فلزات آنلاین

1404/01/16

18175

فلزات آنلاین

1404/01/16

50246

فلزات آنلاین

1404/01/16

55899

فلزات آنلاین

1404/01/16

45488

فلزات آنلاین

1404/01/16

43790

فلزات آنلاین

1404/01/16

39803

فلزات آنلاین

1404/01/16

38264

فلزات آنلاین

1404/01/16

37720

فلزات آنلاین

1404/01/16

43660

فلزات آنلاین

1404/01/16

43728

فلزات آنلاین

1404/01/16

63521

فلزات آنلاین

1404/01/16

35392

فلزات آنلاین

1404/01/16

47938

فلزات آنلاین

1404/01/16

57235

فلزات آنلاین

1404/01/16

8238200