معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو گفت: تا پایان سال جاری، ظرفیت جدید نیروگاههای شرکتهای معدن و صنایع معدنی به بیش از دو هزار مگاوات خواهد رسید.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، برنامه احداث نیروگاه شرکتهای بزرگ معدن و صنایع معدنی بر اساس تفاهمنامه وزارتخانههای صمت و نیرو برای ایجاد ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق اجرایی میشود که راهبری آن بر عهده ایمیدرو قرار دارد.
حسام مقدمعلی، معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو در این خصوص بیان کرد: تا سال گذشته، بیش از یک هزار و ۶۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی در راستای تفاهمنامه فوق ایجاد شده و امسال ظرفیت نیروگاههایی که با سرمایهگذاری شرکتهای معدنی و صنایع ساخته میشوند، به بیش از دو هزار مگاوات میرسد.
وی عنوان کرد: طبق همان تفاهمنامه مقرر شده است برق نیروگاههایی که بدین روش در کشور راهاندازی میشوند، برای بخشهای صنعتی و معدنی مصرف شوند.
به گفته معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو، هماکنون ۸۹۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی ایجاد شده داریم که موضوع تامین گاز آنها حل نشده است.
مقدمعلی در پاسخ به سوالی در ارتباط با نحوه تامین مالی طرحهای توسعهای، مطرح کرد: شرایط بانکها و صندوق توسعه ملی به گونهای نیست که بتوان تمامی سرمایه مورد نیاز را از داخل کشور تامین کرد بلکه باید بتوان از فاینانس و منابع خارجی در جهت تحقق اهداف توسعهای بهره برد.
وی در ادامه به چشمانداز توسعه معدن و صنایع معدنی در داخل کشور اشاره کرد و گفت: طرحهای جامع فولاد، مس، آلومینیوم، سرب و روی، طلا، زغالسنگ و… با همکاری تشکلها، استادان دانشگاه و سایر نهادهای مرتبط طراحی و تدوین شدهاند.
مقدمعلی در پایان یادآور شد: این برنامههای کلان بر اساس توانمندیهای کشور پیریزی شدهاند و قابلتحقق هستند؛ با این وجود نیاز است که چالشهای اصلی همچون انرژی و تامین مالی آنها رفع شوند.
انتهای پیام//