رئیس کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران گفت: این رقمی که ۲۷ میلیارد دلار ارز به کشور بازنگشته، کاملا اشتباه است. باید توجه داشت سهم بخش خصوصی از صادرات ۴۰ میلیارد دلاری کشور، ۱۰ میلیارد دلار یعنی ۲۵ درصد است که در دو سال اخیر ۲۰ میلیارد دلار میشود.
به گزارش «فلزات آنلاین»، جمشید نفر اظهار داشت: تا زمانی که بانک مرکزی اسامی شرکتها را به اتاق بازرگانی ارسال نکند و ما آن را پایش نکنیم، هرگونه ارقام عنوان شده تقریبی هستند. اگر بخش خصوصی ارزی هم نیاورده باشد کمتر از دو میلیارد دلار است که مقصر آن نیز خود بانک مرکزی است که با بخشنامههای غلط خود یک سری صادرکنندهنما را ایجاد کرد که این افراد در کنار کارتهای بازرگانی اجارهای، هیچ تعلقی به بخش خصوصی ندارند.
وی افـــزود: بـــر اســـاس مقـــررات ســـال ۹۷ صادرکنندگان ملزم به بازگرداندن ۵٫۶ میلیارد دلار و در سال ۹۸، هشت میلیارد دلار به کشور بودنــد یعنـــی سهـــم ایــن بخــش در دو ســال ۱۳٫۶میلیارد دلار میشود.
رئیس کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران گفت: بسیاری از این شرکتها که به نام بخش خصوصی مطرح میشوند یا خصولتی هستند و یا حمایت دولت را پشت خود دارند. اگر بخش خصوصی ارزی هم نیاورده باشد کمتر از دو میلیارد دلار است که مقصر آن نیز خود بانک مرکزی است که با بخشنامههای غلط خود یک سری صادرکنندهنما را ایجاد کرد که این افراد در کنار کارتهای بازرگانی اجارهای، هیچ تعلقی به بخش خصوصی ندارند.
بر اساس گزارشی از ایلنا، نفر در مورد تاثیر ارز بازنگشته به کشور بر نوسانات نرخ ارز یادآور شد: معمولا کسی که در کار خود اشتباه میکند به دنبال مقصر است الان هم بانک مرکزی اینگونه رفتار میکند و متاسفانه دیواری کوتاهتر از بخش خصوصی پیدا نمیکند. همانطور که یادآور شدم از کل صادرات غیرنفتی کشور ۲۵ درصد آن بـــرای بخــش خصـــوصی اســت؛ در حالــی کــه ۸۰درصد اشتغال کشور را در این بخش مدیریت میکند بنابراین اگر مشکلی پیش بیاید مقصر آن بانک مرکزی است.
وی در مورد پیشنهاد ۱۳بندی اتاق بازرگانی به بانک مرکزی، اشاره کرد: بانک مرکزی در اجرا یا عدم اجرای آن و یا انتشار اسامی یا عدم انتشار، اختیار کامل دارد. اما ما نباید فرصتسوزی تاریخی بکنیم در حالی که صادرات نفت کنار گذاشته شده باید به صادر کنندگان با اهلیت اهمیت بدهیم که در غیر این صورت تنگناهای خود دولت افزایش مییابد.