سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۰:۱۲ /جمعه/۵ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۹:۱۸ /شنبه/۱۳ مرداد ۱۴۰۳

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه مطرح کرد:

عدم تحقق مشوق‌های وزارت نیرو در قبال خودتامینی برق صنایع

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه گفت: شرکت فولاد مبارکه به تعهدات خود در زمینه خودتامینی انرژی عمل کرد و این در حالی است که مشوق‌های قید شده در تفاهم‌نامه برای اجرای این طرح محقق نشد؛ چراکه بنا بود به همان میزان که برق تولید می‌کنیم، وزارت نیرو به ما برق تحویل دهد تا بتوانیم محدودیت‌های خود را به حداقل برسانیم.

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه گفت: شرکت فولاد مبارکه به تعهدات خود در زمینه خودتامینی انرژی عمل کرد و این در حالی است که مشوق‌های قید شده در تفاهم‌نامه برای اجرای این طرح محقق نشد؛ چراکه بنا بود به همان میزان که برق تولید می‌کنیم، وزارت نیرو به ما برق تحویل دهد تا بتوانیم محدودیت‌های خود را به حداقل برسانیم.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه، سید امیر طباطبائیان با بیان اینکه صنایع هر ساله با ناترازی‌های برق مواجهند و این ناترازی‌ها باعث شده است صنعت طی سال‌های اخیر دچار چالش‌های جدی شود، اظهار داشت: امسال نیز این ناترازی بیش از سال گذشته است و محدودیت‌های بسیار سنگین‌تری برای صنایع و به‌ ویژه صنایع فولادی اعمال شده است.

وی با بیان اینکه بر اساس آمار وزارت نیرو، سال گذشته ۱۰ تا ۱۲ هزار مگاوات و امسال نیز حدود ۱۵ تا ۱۷ هزار مگاوات کسری برق وجود دارد، افزود: این در حالی است که کل صنعت فولاد حدود ۶ تا ۷ درصد از مصرف برق را در شرایط عادی به خود اختصاص می‌دهد و این سهم در شرایط اعمال محدودیت‌ها به کمتر از ۲ درصد می‌رسد.

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: این شرایط به این معناست که ما عملا صنعت فولاد را متوقف می‌کنیم تا بتوانیم بخشی از نیاز شبکه را تامین کنیم. باید توجه داشت که این وضعیت خسارت زیادی به صنعت وارد می‌کند و کاهش رشد اقتصادی کشور را به دنبال دارد.

طباطبائیان با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۱۰۰ شرکت ازجمله صنعت خودرو، صنایع لوله و پروفیل، لوازم‌خانگی و از تولیدات صنایع فولادی، مس و آلومینیوم برای تولیدات خود استفاده می‌کنند، مطرح کرد: زمانی که شرکتی مانند فولاد مبارکه در تولید با چالش روبه‌رو است، تامین مواد اولیه شرکت‌های مصرف‌کننده محصولات فولادی و… نیز دچار مشکل می‌شود و عملا بعد از چند ماه باعث تغییر در قیمت‌ها، نابسامانی در بازار و مشکلات دیگری حواهد شد که به‌ صورت غیرمستقیم بر معیشت مردم اثرگذار است.

وی با تاکید بر اینکه به‌ هرحال این چالش‌ها طی سال‌های اخیر به‌ دلیل عدم سرمایه‌گذاری و نبود اقدام موثر، وضعیت صنعت فولاد را وخیم‌تر کرده است، ابراز امیدواری کرد که با اقدامات صنایع، مقداری از ناترازی‌ها در سال‌های بعد کاهش یابد.

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه اضافه کرد: بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که سه سال گذشته بین وزارت صمت و وزارت نیرو منعقد شد، مقرر شد صنایع معدنی و فولادی به کمک وزارت نیرو بیایند و با احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه، بخشی از نیاز خود را از محل تولید برق صنایع تامین کنند. به‌ دلیل مزایایی که در این تفاهم‌نامه پیش‌بینی شده بود، صنایع دیگری مانند آلومینیوم و مس نیز از این طرح استقبال کردند؛ به‌ گونه‌ای که موجودی فعلی این تفاهم‌نامه به ۱۷ تا ۱۸ هزار مگاوات رسیده است.

طباطبائیان سهم این شرکت در تولید برق را یک هزار و ۵۰۰ مگاوات اعلام کرد و گفت: در این راستا، پروژه بزرگ احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی با راندمان بیش از ۵۸ درصد را در دستور کار قرار دادیم که تاکنون واحد اول گازی با ظرفیت نامی ۳۰۷ مگاوات را در مهر ماه سال گذشته و واحد دوم گازی را نیز فروردین‌ ماه امسال بهره‌برداری کردیم و می‌توان گفت ۹۰ درصد برق مصرفی در شرایط محدودیت فولاد مبارکه از محل این نیروگاه تامین می‌شود.

عدم تحقق تعهدات وزارت نیرو در قبال خود تامینی برق فولاد مبارکه

وی ادامه داد: شرکت فولاد مبارکه به تعهدات خود در زمینه خودتامینی انرژی عمل کرد و این در حالی است که مشوق‌های قید شده در تفاهم‌نامه برای اجرای این طرح محقق نشد. بنا بود به همان میزان که برق تولید می‌کنیم، وزارت نیرو به ما برق تحویل دهد تا بتوانیم محدودیت‌های خود را به حداقل برسانیم.

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه در ادامه با بیان اینکه بر اساس اعلام وزارت نیرو در حال حاضر دو هزار مگاوات برق توسط صنایع تولید می‌شود، یادآور شد: این در حالی است که ۸۰۰ مگاوات از این برق توسط گروه فولاد مبارکه تولید می‌شود؛ به‌ گونه‌ای که ۶۱۴ مگاوات در شرکت فولاد مبارکه و ۱۸۰ مگاوات نیز با سرمایه‌گذاری غیرمستقیم فولاد مبارکه با سهم ۵۰ درصد، در نیروگاه شهید باکری سمنان راه‌اندازی شده است.

طباطبائیان خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاران بخش تولید به این حوزه وارد شدند و انتظار تحقق مشوق‌ها را دارند اما به رفتار وزارت نیرو نگاه می‌کنند که آیا به تعهدات خود در زمان پیک مصرف شبکه عمل می‌کند یا خیر. در صورت عدم تعهد به توافقات، این امر می‌تواند در ادامه سرمایه‌گذاری آن‌ها برای تولید برق تاثیرگذار باشد.

وی با تاکید بر اینکه بهینه‌سازی در هر بخش و صنعتی ضروری است، اضافه کرد: ما در صنعت برای افزایش راندمان نیروگاه‌ها و سایر فرایندهای خود برنامه داریم و باید بهینه‌سازی در بخش‌های خانگی، تجاری، کشاورزی و سایر بخش‌های مصرف‌کننده انرژی نیز دنبال شود.

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه مدیریت منابع محدود انرژی را امری ضروری دانست و گفت: زمانی که صنعت دچار محدودیت شود و نتواند تولید داشته باشد، ضرر آن به‌ صورت غیرمستقیم مردم و جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد و عملا به رشد اقتصادی کشور آسیب می‌زند و تورم، کمبود منابع مالی و افت شاخص‌های اقتصادی در همه بخش‌ها را به دنبال دارد؛ از این‌ رو ما باید سرمایه‌گذاری بیشتری برای اقدامات فعلی و آتی داشته باشیم.

وارد مدار شدن ۱۲۰ مگاوات از ظرفیت نیروگاه انرژی خورشیدی فولاد مبارکه

طباطبائیان در خصوص نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه، افزود: امیدواریم ۳۰ تا ۴۰ مگاوات از برق تولیدی این نیروگاه نیز تا پایان شهریور ماه در مدار تولید قرار گیرد. این نیروگاه با برنامه‌ریزی برای تولید ۶۰۰ مگاوات برق، بزرگ‌ترین نیروگاه تولید برق خورشیدی کشور محسوب می‌شود و تا آخر سال جاری ۱۲۰ مگاوات آن وارد مدار خواهد شد.

وی تصریح کرد: پروژه نیروگاه خورشیدی اصفهان به‌صورت فاز به فاز تعریف‌ شده و با حمایت‌هایی که از طرف سرمایه‌گذار یعنی فولاد مبارکه انجام شده است، به بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه در خصوص تامین آب مورد نیاز برای تولید در فولاد مبارکه، ابراز کرد: برای این امر چند پروژه برای تامین آب را دنبال کرده‌ایم. یکی از این پروژه‌ها جمع‌آوری و انتقال پساب شهری بوده که با پیشرفت بالای ۹۹ درصد رشد خوبی داشته است.

طباطبائیان عنوان کرد: شرکت فولاد مبارکه با همکاری آبفا اصفهان طی چهار سال، ۴۶۰ کیلومتر شبکه جمع‌آوری فاضلاب در دو شهرستان لنجان و مبارکه و معادل ۱۱۵ کیلومتر در هر سال راه‌اندازی کرده؛ این در حالی است که این عدد از پس از انقلاب شکوهمند جمهوری اسلامی تا سال ۱۳۹۳ که ما قرارداد بستیم، سالانه پنج کیلومتر بوده است، یعنی اگر قرار بود این پروژه با تامین اعتبارات دولتی انجام شود، بیش از ۹۰ سال به طول می‌انجامید.

وی در خصوص پروژه انتقال آب دریای عمان به اصفهان، اظهار داشت: این پروژه در دو فاز تعریف شده؛ فاز اول انتقال آب از سیرجان به اصفهان است که پیشرفت بالای ۹۶ درصد دارد و فاز ۲ نیز از ساحل شرقی تنگه هرمز اجرایی می‌شود که آب را از دریای عمان به سیرجان منتقل می‌کند و می‌توان گفت این پروژه در مجموع دارای ۷۸ درصد پیشرفت است.

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: این پروژه با همت وزارت صمت و سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه با ۴۰ درصد سهم، هلدینگ پتروپالایش اصفهان، ذوب‌ آهن و اتاق بازرگانی بوده که طبق برنامه و حتی جلوتر از آن است و امیدواریم تا پایان شهریور ماه بتوانیم آب را به استان اصفهان منتقل کنیم.

طباطبائیان با بیان اینکه انتظارات سرمایه‌گذاران در پروژه انتقال آب دریا به اصفهان از دولت این است که با ارائه تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی روند اجرا را تسریع کند، گفت: همچنین دولت باید در خصوص صدور مجوزهای محیط زیستی، منابع طبیعی و دیگر ارگان‌های مرتبط با این ابرپروژه کمک کند.

وی در خصوص تامین گاز فولاد مبارکه، یادآور شد: ره‌نگاشت گاز در فولاد مبارکه با چندین هدف ازجمله توسعه میادین گازی با همکاری وزارت نفت، ذخیره‌سازی گاز مجازی و یا گاز در شرکت فولاد مبارکه تدوین شده است که بخشی از آن انجام شده و بخشی نیز از آنجا در حال مطالعه است و امیدواریم با این رویکردها بتوانیم بخشی از ناترازی انرژی گاز را جبران کنیم.

فولاد مبارکه؛ پیشتاز خودتامین برق در صنعت

سعید محسنی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان نیز با اشاره به اینکه شرکت فولاد مبارکه با راه‌اندازی دو فاز نیروگاه سیکل ترکیبی و همچنین اجرای عملیات‌های زیرساختی نیروگاه خورشیدی پیشتاز صنایع کشور در زمینه خودتامینی برق است، اظهار داشت: تلاش ما بر این بوده تا ناترازی انرژی را برای دو صنعت بزرگ فولادی استان اصفهان به حداقل برسانیم.

وی مطرح کرد: گرمای غیرقابل پیش‌بینی هوا ما را در بدترین شرایط ناترازی انرژی قرار داد و امیدواریم با بهبود وضعیت جوی بتوانیم به شرایط تولید مناسب برسیم.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان در خصوص دلیل عدم تحقق تعهدات وزارت نیرو در خصوص تامین صنایعی مانند فولاد مبارکه در زمینه تحویل برق معادل برق تولیدی، خاطرنشان کرد: تعهد کل صنایع برای سال جاری پنج هزار مگاوات و برای سال آینده پنج هزار مگاوات برق دیگر بوده که تنها دو هزار مگاوات آن تولید شده و از این‌ رو با توجه به قانونی که دو سال گذشته در مجلس مصوب شد، اولویت مدیریت مصرف برق در زمان محدودیت‌ها به صنایع فولادی، مس و آلومینیوم رسید.

انتهای پیام//

هم‌زمان با سفر رئیس جمهور به استان خوزستان،

۱۴:۳۹ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳

صعود ۱۴ پله‌ای فولادساز بزرگ شرق کشور؛

۱۳:۲۴ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳

با هدف بررسی ارکان مختلف تولید،

۹:۴۲ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳

در بیستمین سمپوزیوم روابط عمومی ایران رخ داد؛

۶:۲۴ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر عنوان کرد:

۱۳:۴۷ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳

در بیست‌ و هفتمین همایش یکصد شرکت برتر ایران،

۷:۵۱ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۵ /یکشنبه/۳۰ دی ۱۴۰۳

جواد حاتمی، مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۹ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۳۰ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۱ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۲ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

روزهای دشواری در انتظار اوکراین است؛

۱۱:۳۷ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳

آماده‌باش در صنعت فولاد آسیا؛

۱۰:۵۹ /دوشنبه/۱۷ دی ۱۴۰۳

در ششمین دوره جشنواره ملی فولاد محقق شد؛

۱۶:۳۱ /چهارشنبه/۱۹ دی ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه مطرح شد؛

۱۷:۴۹ /سه شنبه/۱۸ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۶:۱۷ /شنبه/۲۹ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۶:۱۰ /شنبه/۲۹ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت مجتمع فولاد خراسان؛

۶:۰۶ /شنبه/۸ دی ۱۴۰۳

اینفوگرافیک توسعه آهن و فولاد گل‌گهر؛

۵:۵۶ /شنبه/۸ دی ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/4

247286

فلزات آنلاین

1403/11/4

673106

فلزات آنلاین

1403/11/4

1093960

فلزات آنلاین

1403/11/4

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/4

25639

فلزات آنلاین

1403/11/4

14081

فلزات آنلاین

1403/11/4

41297

فلزات آنلاین

1403/11/4

48908

فلزات آنلاین

1403/11/4

44202

فلزات آنلاین

1403/11/4

42772

فلزات آنلاین

1403/11/4

32265

فلزات آنلاین

1403/11/4

30682

فلزات آنلاین

1403/11/4

29739

فلزات آنلاین

1403/11/4

39061

فلزات آنلاین

1403/11/4

37526

فلزات آنلاین

1403/11/4

61433

فلزات آنلاین

1403/11/4

28750

فلزات آنلاین

1403/11/4

43509

فلزات آنلاین

1403/11/4

48664

فلزات آنلاین

1403/11/4

5482400