جذب سرمایه در تمامی سطوح تولید از اهمیت ویژهای برخوردار است، صنعت و معدن نیز از این قضیه مثتثنی بهنظر نمیرسد. توکافولاد بهعنوان یک شرکت سرمایهگذاری اولویت خود را فولاد و صنایع مرتبط با آن قرار داده و با جذب، هدایت و مدیریت سرمایه بهدنبال مشارکت در توسعه صنعت است. پایگاه خبری تحلیلی «فلزاتآنلاین» در همین خصوص با مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توکافوالد به گفتوگو نشسته است. پرویز اخوان از برنامههای این شرکت تا افق ۱۴۰۴ میگوید و راههای تحقق اهداف این شرکت را در نابسامانی اقتصادی کنونی که گریبانگیر کشور است، تشریح میکند. متن کامل گفتوگو را در ادامه میخوانید.
اهمیت سرمایهگذاری را در حوزههای مختلف به ویژه صنعت و معدن کشور، چهطور ارزیابی میکنید؟
بخش صنعت و معدن یکی از مهمترین بخشهای پیشران اقتصاد در هر کشوری بهشمار میرود که جایگاه رفیعی در اشتغالزایی و تولید ناخالص ملی دارد. این بخش از اولویت قابل توجهی در اقتصاد ایران برخوردار است چراکه رشد این بخش موجبات رونق در سایر بخشها را فراهم میآورد بهعلاوه آنکه با توجه به ظرفیتهای قابل توجهی که بخش صنعت در زمینه استفاده از دانش فنی موجود و افزایش تولید دارد، نهتنها میتواند بهرهوری این بخش را در کوتاهمدت افزایش دهد، بلکه با فراهمسازی رونق در اقتصاد میتواند حرکت چرخهای تولیدی بخشهای دیگر را بیش از پیش سرعت بخشد و بهرهوری در آن بخشها را نیز افزایش دهد.
از این رو با توجه به جمیع شرایط حال حاضر، ضرورت سرمایهگذاری در حوزه صنعت و معدن در راستای اهداف بلندمدت تعیین شده در سند چشمانداز بیستساله کشور یعنی افق احساس میشود.
شرکت سرمایهگذاری توکا فولاد چه برنامههایی را طی سالآتی و در افق ۱۴۰۴ در دستور کار خود دارد؟
شرکت سرمایهگذاری توکافولاد در این برهه از زمان و در خل چالشهای شدید اقتصادی موجود تلاش دارد تا با تمام توان ابتدا با اتکا به عنایات پروردگار متعال و سپس بر پایه تجارب چند ده ساله خود در جرای پروژههای عظیم صنعتی و مدیریت بنگاههای تولیدی و خدماتی با اصلاح ساختار سازمانی و یا اصلاح و تغییر نحوه اداره شرکتها و نیز توسعه سرمایهگذاریهای پر بازده در راستای افزایش ارزش دارایی سهامداران و سودآوری بیش از پیش، حرکت کند.
بنابراین بهمنظور تبدیل تهدیدهای موجود و به ویژه تبعات ناشی از بازگشت تحریمهای ظالمانه به فرصت و استفاده صحیح از موقعیتهای ایجاد شده، در مسیر توسعه اقتصادی و تحقق شعار حمایت از تولید و تولید کننده ایرانی و تکیه بر مبانی اقتصاد مقاومتیت تلاش میشود تا گامی در جهت اعتی صنعت و اقتصاد ایران و بالابردن اعتبار و ارزش شرکت، افزایش بهرهوری، سالمسازی محیطزیست و ارتقا منافع ذینفعان و در نتیجه سود و ارزش آفرینی برای سهامداران عزیز برداشته شود.
با توجه به تنشهای حاکم بر اقتصاد کشور به ویژه در سال جاری تحقق اهداف این شرکت چگونه امکان پذیر خواهد بود؟
در شرایط فعلی که اقتصاد کشور با فراز و نشیب همراه است و با توجه به عدم ثبات اقتصادی و به خصوص نوسانات بازار ارز، تصمیمگیری در جهت پروژههای تولید بسیار سخت و حتی در مواردی غیر ممکن به نظر میرسد. بدون تردید این اهداف بدون استفاده از خرد جمعی و همگرایی شرکتهای گروه و همدلی و پایمردی همه عزیزان و مردان پولادین ایران عزیز و اسمی و رادمردان با اراده گروه توکافوالد، در کنار حمایت و همراهی سهامداران شرکت محقق نخواهد شد.
به عقیده جنابعالی ثبات اقتصادی چه میزان ضروری است و چه اثراتی بر سرمایهگذاری در این بخش دارد؟ در شرایط کنونی چه برنامهای برای کاهش کارآمد میتواند نقش اساسی درتعدیل و به تثبیت رساندن اقتصاد ایفا کند. به هر حال آنچه که میتوان با قاطعیت اظهار داشت این است که دولت میبایستی از سرمایهگذاری در بخشهایی که به نوعی با بخش خصوصی در رقابت است جلوگیری کند و اهتمام خود را متوجه سرمایهگذاری در امور زیربنایی کند و دراین راستا اجرای سیاستهای مناسب و هماهنگ درسرلوحه کار سیاستگذاران قرارگیرد. از این رو با توجه به تنشهای حاکم بر اقتصاد کشور، اهمیت مدیریت اقتصاد کلان در اجرای سیاستهای پولی، مالی و ارزی است.
پیشبینی جنابعالی از آینده اقتصاد کشور چیست؟ عملکرد صحیح در این موقعیت برای بهبود اوضاع اقتصادی را چه میدانید؟
در شرایط فعلی در حالی که بنگاههای اقتصادی برای فعالیتهای پایدار و توسعهای خود نیازمند محیطی با ثبات و پیشبینی پذیر هستند، پیشبینی و برنامهریزی برای آینده
بسیار سخت و دشوار است. اما باید خوشبینانه قدم برداریم و راهکار مناسب برای خروج و عبور از شرایط فعلی پیدا کنیمت تش ما در توکافوالد و شرکتهای زیرمجموعه آن، این است که با شناسایی نقاط قوت و ضعف داخلی و فرصتها و تهدیدات خارجی، استراتژی مناسب جهت برخورد با شرایط فعلی را شناسایی کنیم و در مسیر صحیح گام برداریم.