رشد قابل توجه تقاضای فولاد عربستان سعودی باعث خواهد شد که این کشور تا سال ۲۰۲۵ دارای بیشترین رشد ظرفیت تولید فولاد و شاید بزرگترین بازار مصرف فولاد در خاورمیانه باشد.
به گزارش «فلزاتآنلاین» در حال حاضر صنعت فولاد عربستان سعودی وابسته به واردات است و نیمی از نیاز فولاد این کشور از محل واردات تامین میشود، اما از سال ۲۰۲۵ که کارخانههای جدید فولادسازی عربستان وارد مدار تولید شوند، نیاز وارداتی این کشور کمتر خواهد شد.
با توجه به نیاز این کشور به تولید فولاد ساختمانی، در حال حاضر عمده واردات فولاد خام عربستان به صورت بیلت فولادی و بهمنظور تامین ماده اولیه کارخانههای تولید محصولات طویل است به گزارش «فلزاتآنلاین» عربستان بعد از ترکیه با سهم ۶۰ درصدی از واردات فولاد خام خاورمیانه و امارات متحده سهم ۱۷ درصدی از واردات فولاد خام منطقه سومین واردکننده انواع محصولات فولاد خام در خاورمیانه است.
در سال ۲۰۱۶ عربستان با واردات یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن بیلت و بلوم فولادی حدود ۱۴ درصد از واردات منطقه خاورمیانه را به خود اختصاص داد و بعد از کشور ترکیه در بزرگترین واردکنندگان این محصول قرار گرفت.
طی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶ میزان واردات عربستان از این محصول حدود ۱٫۳۵ برابر شد و از ۷۸۰ هزار تن در سال ۲۰۱۰ به یک میلیون تن در سال ۲۰۱۶ رسید. نمودار ۱ حجم واردات شمش فولادی بیلت و بلوم و مبادی ورودی به عربستان طی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ را نشان میدهد.
اوکراین بهعنوان اصلیترین شریک تجاری عربستان در طی این سالها بهطور میانگین ۴۰ درصد از نیاز بازار وارداتی عربستان را تأمین کرده و سالانه حدود ۵۴۰ هزار تن فولاد خام به عربستان صادر کرده است.
ترکیه نیز در طی این سالها بهطور میانگین سالانه ۳۱۴ هزار تن فولاد خام به عربستان صادر کرد که حدود ۲۳ درصد از واردات عربستان را تشکیل میدهد. کشور روسیه سهم ۱۷ درصدی و کشورهای بحرین و چین بهطور میانگین سهم ۱۰ درصدی در تامین بازار عربستان داشتهاند.
در سال ۲۰۱۶ سهم چین از بازار وارداتی عربستان با صادرات حدود ۴۷۵ هزار تن به بیش از ۴۴ درصد افزایش یافت و رتبه اول تأمینکنندگان بازار وارداتی فولاد خام عربستان را بهخود اختصاص داد.