معاون امور معدنی وزارت صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی گفت: به لطف سرمایهگذاریهای کلان و ارائه طرحهای بلندپروازانه با هدف دستیابی به توسعه پایدار و تقویت اقتصادی، صنایع معدنی در این کشور تحولات عظیمی را تجربه کرده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از وبسایت «Argaam.com»، خالد المدیفر در حاشیه نشست خبری چهارمین کنفرانس بینالمللی معدن در عربستان سعودی، بیان کرد: سازمان زمینشناسی عربستان (SGS) که یکی از بزرگترین سازمانها در بخش مذکور در سطح جهانی به شمار میرود، با صرف میلیاردها دلار سرمایهگذاری توانسته است حدود ۶۰۰ هزار کیلومتر مربع از مناطق در نظر گرفته شده برای بررسی امکان وجود ذخایر معدنی را مورد ارزیابی قرار دهد.
وی افزود: درصد زیادی از هدفگذاریهای تعیین شده در طرح سازمان زمینشناسی عربستان محقق شده است و حدود ۶۲ درصد از دادههای زمینشناسی به دست آمده، از طریق پایگاه دادههای زمینشناسی دیجیتال اخیرا منتشر شده و طرح مذکور را به یکی از پیشرفتهترین پلتفرمهای دیجیتال در حوزه معدن در جهان تبدیل کرده است.
معاون امور معدنی وزارت صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی عنوان کرد: در این طرح از فناوریهای بسیار بهروز از جمله هواپیماهای پیشرفته و نقشهبرداری ژئوشیمیایی برای تهیه نقشههای زمینشناسی که نیاز سرمایهگذاران را تامین خواهد کرد، استفاده شده است.
المدیفر تاکید کرد: رشد تقاضا برای فلزات در سراسر جهان افزایش یافته است و عربستان نیز از این قاعده مستثنی نیست. در همین راستا، این کشور از سال ۲۰۱۸ تاکنون به چهارمین واردکننده بزرگ فلزات در جهان تبدیل شده است. طبق آمار، از محموله فلزات وارد شده بیشتر در توسعه ابرپروژههای مشخص شده در سند چشمانداز توسعه اقتصادی ۲۰۳۰ این کشور مانند پروژه «NEOM»، پروژه «Red Sea»، پروژه «Qiddiya» و پروژه «Riyadh Expo» استفاده شده که هزینهای بالغ بر هشت تریلیون ریال سعودی (حدود دو تریلیون دلار) بابت توسعه آنها اختصاص پیدا کرده است.
وی اظهار داشت: وزارت صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی شرایط را برای سرمایهگذاری در پروژههای حیاتی بخش صنعت و معدن در این کشور از جمله فولاد که در آن پروژههایی برای تولید ورقههای فولادی مورد استفاده در صنعت کشتیسازی و همچنین صنایع نفت و خودرو راهاندازی شده، فراهم کرده است.
به گفته معاون امور معدنی وزارت صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی، حجم سرمایهگذاریها در صنعت آلومینیوم عربستان سعودی، حدود ۴۰ میلیارد ریال سعودی (حدود ۱۰ میلیارد دلار) برآورد شده که قرار است محصولات آلومینیومی تولیدی، در صنایع خودروسازی پیشرفته و صنایع الکتریکی مورد استفاده قرار بگیرد.
المدیفر اظهار داشت: در حال حاضر چندین پروژه با سرمایهگذاری چند میلیارد ریالی سعودی در صنعت مس عربستان، به منظور تامین حجم مورد نیاز فلز سرخ برای توسعه فرایند تولید و تامین تقاضای صنایع داخلی در دست راهاندازی است.
وی ابراز کرد: عربستان سعودی اخیرا تمرکز خود را بر روی توسعه بخش عناصر نادر خاکی و همچنین توسعه مواد اولیه حیاتی مانند لیتیوم، گرافیت و نیکل که نقشی کلیدی در توسعه صنایع خودروهای الکتریکی و انرژیهای تجدیدپذیر دارند، افزایش داده است.
معاون امور معدنی وزارت صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی تاکید کرد: تلاشهای انجام شده در توسعه صنایع معدنی، در چارچوب دستیابی به اهداف تعیین شده در سند چشمانداز توسعه اقتصادی عربستان سعودی ۲۰۳۰ انجام شده که هدف آن، تنوعبخشی به منابع کسب درآمد و ایجاد یک اقتصاد خودکفا و پایدار بوده است.
المدیفر خاطرنشان کرد: وزارت صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی در تلاش است تا سرمایهگذاران داخلی و بینالمللی را برای توسعه و تبدیل صنایع معدنی به محرک اصلی اقتصاد این کشور جذب کند و در عین حال از فناوریهای پیشرفته به منظور حفظ مقوله پایداری منابع معدنی استفاده کند.
وی در پایان یادآور شد: عربستان سعودی مسیری را که به سمت دستیابی به جایگاه پیشرو در صنایع معدنی جهانی با بهرهمندی از منابع طبیعی و استراتژیهای بلندپروازانه خود آغاز کرده است، ادامه خواهد داد.
انتهای پیام//