مدیرعامل مجتمع مس آذربایجان گفت: مجتمع مس سونگون در حال حاضر شرایط مساعدی دارد و با سرمایهگذاریهای صورت گرفته است، توانستهایم فراتر از برنامه مقرر گام برداریم. در سال جاری نیز به همت پرسنل و حمایت سازمانهای مربوطه به این روند ادامه خواهیم داد و پروژه تولید کاتد را به طور جدی پیگیری خواهیم کرد.
علی بیات ماکو در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: در حال حاضر، مجتمع مس سونگون با طرفیت تولید یک هزار تن کنسانتره در روز و ۳۰۰ هزار تن از این محصول در سال فعالیت میکند که با این میزان تولید فراتر از ظرفیت اسمی مجموعه گام برداشته استو امیدوار هستیم در سال ۱۴۰۰، میزان تولید کنسانتره مس را به ۳۱۰ هزار تن برسانیم. معدن مس سونگون بر اساس ذخیره ۴۵۰ میلیون تنی طراحی شده و اکنون با توجه به عملیات اکتشافی که انجام شده، بالغ بر یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تن ذخیره شناسایی شده است، بنابراین برای اینکه طرحهای توسعهای داشته باشیم، هیچ تردیدی وجود ندارد.
وی افزود: اخیرا مناقصه فاز سوم تغلیظ برگزار و برنده مشخص شد و پیمانکار آن به زودی عملیات را آغاز میکند که پس از آن، ۱۵۰ هزار تن دیگر کنسانتره به ظرفیت مجموعه اضافه خواهد شد و یا به عبارت دیگر، ظرفیت تولید سالانه مجتمع مس سونگون از ۳۰۰ هزار تن به ۴۵۰ هزار تن افزایش خواهد یافت. علاوهبراین، کارهای مناقصه پروژه تولید کاتد مس نیز انجام شده که برنده آن بخشهای ذوب و پالایش این پروژه را بر عهده خواهد گرفت. در سال ۱۴۰۰ حرکت روبه جلویی خواهیم داشت و در سه سال پیش رو، نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان فقط در منطقه سونگون سرمایهگذاری خواهیم کرد که احتمالا کل منطقه شمال غرب کشور را از لحاظ حجم نقدینگی، گردش مالی و اثرگذاری صنعتی متحول خواهد کرد.
مدیرعامل مجتمع مس آذربایجان عنوان کرد: واحد تولید کاتد مس، خود مشتمل بر چهار کارخانه ذوب، پالایش، اکسیژن و اسید سولفوریک بوده که ظرفیت کارخانه ذوب، ۱۰۰ هزار تن و قابل افزایش به ۲۰۰ هزار تن است. طبیعی است که بعد از اجرای طرحهای توسعهای، میزان استخراج مجتمع سونگون از معدن، از ۱۴ میلیون تن در سال به ۲۱ میلیون تن ارتقا یابد.
بیات ماکو در ادامه اذعان کرد: در رابطه با کارخانه اسید سولفوریک باید گفت که هنوز فعالیت جدی آغاز نشده و تاکنون چیزی طی ده سال اخیر، حدود ۲۰۰ میلیون یورو در بخش ساختمانها، بخشهای زیربنایی و سالنهای این بخش سرمایهگذاری شده اما لازم است بعد از مشخص شدن برنده مناقصه این پروژه نیز با سرعت بیشتری پیش برود. قابل ذکر است که تولید اسید یکی از بحثهای مهم و جدی زیستمحیطی ما تلقی میشود.
وی در رابطه با مسائل زیستمحیطی این چنین توضیح داد: به دلیل شرایط سخت توپوگرافی، فضای کوهستانی و همچنین قرارگیری معدن در کنار جنگلهای ارسباران، عملیات معدنکاری در آن منطقه بسیار متفاوت و دشوار خواهد بود و این فرایند از حساسیتهای زیستمحیطی بالایی برخوردار است. با وجود این مسائل، تعامل با سازمانها و استفاده از ظرفیت و راهنمایی آنها و گاهی تقابل و دفاع از حقوق معدن و بهرهبرداری از این منابع خدادادی، این حساسیتها و دشواریها را به حداقل میرساند. گاهی اوقات برخی مسائل ناروا مطرح میشود که باید دفاع کنیم و پیش برویم اما در مجموع مدیران استانی و سایر نهادهای نظارتی کاملا از بحث معدنکاری و تولید سونگون حمایت میکنند.
مدیرعامل مجتمع مس آذربایجان در خصوص محصولات تولیدی این مجتمع تاکید کرد: مجتمع مس سونگون تا این لحظه فقط تولیدکننده کنسانتره بوده و کاتد مس تولید نکرده است. ناگفته نماند که ما یک پروژه هیپلیچینگ نیز در دستور کار داریم که برای اولین بار در منطقه آذربایجان بتوانیم از سنگهای کم عیار معدن و اکسید مس، به طور مستقیم حدود سه هزار تن در سال کاتد مس تولید کنیم.
بیات ماکو در پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، مبنی بر اینکه برنامه شما برای فروش صادراتی کاتد چیست، گفت: در خصوص صادرات، قابل ذکر است که با توجه به فعالیتها و رایزنیهایی که شرکت ملی صنایع مس ایران انجام داده است، کشور ترکیه یکی از جدیترین مشتریهای جدید کاتد مس به حساب میآید، بنابراین در بحث فروش هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت و رقابت شدیدی در این زمینه به وجود خواهد آمد.
انتهای پیام//