مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچکمقیاس گفت: برای احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس در حوزه گچ، آهک و کرومیت با استفاده از تسهیلات صندوق بیمه سرمایهگذاری و فعالیتهای معدنی به تجهیز و تامین ماشینآلات معادن در استان هرمزگان کمک خواهیم کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، عباس جرجانی در جلسه کارگروه احیای معادن کوچک مقیاس در استان هرمزگان، بیان کرد: از اقدامات مهم انجام شده طی سال گذشته در طرح احیای معادن، اجرای بستههای سرمایهگذاری معدنی شامل چهار بسته در استان هرمزگان با هدف تشویق سرمایهگذاران به طرحهای توسعهای و ایجاد واحد فرآوری تدوین شده بود که خوشبختانه بستههای سرمایهگذاری استان با استقبال خوبی مواجه شد.
وی افزود: استان هرمزگان در بین سایر استانهای کشور در احیای معادن کوچکمقیاس موفق عمل کرده است.
مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچکمقیاس با اشاره به تعدد معادن گچ در این استان، به بررسی مشکلات صادراتی گچ پرداخت و گفت: برای رفع موانع این حوزه در بحث فرآوری و همچنین تامین مالی برای خرید ماشینآلات معدنی مورد نیاز، با صندوق بیمه سرمایهگذاری معدنی مذاکراتی صورت گرفته است تا پس از بررسی کارشناسی و وجود توجیه اقتصادی، وام خرید ماشینآلات در اختیار معدنکاران قرار گیرد.
جرجانی ادامه داد: در بازدید میدانی از معادن گچ، با ذخایر قابل توجه آهک با خلوص و کیفیت بالایی مواجه شدیم که برای استفاده از تمام ظرفیتهای این معادن لازم است در داخل و خارج از کشور، بازاریابی آن گسترش یابد.
وی با اشاره به ذخایر قابل توجه استان هرمزگان در زمینه سنگآهنهای هماتیتی، تصریح کرد: در حال حاضر، ۶ معدن سنگآهن به دلایل مختلف راکد هستند که مقرر شد تا سرمایهگذارانی که تمایل به سرمایهگذاری در این معادن دارند را معرفی کنیم تا از طریق مشارکت با معدندار، این معادن از حالت راکد خارج و وارد چرخه تولید شوند.
خلیل قاسمی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هرمزگان از جمله مشکلات استان در بخش معدن را تامین سوخت ماشینآلات معدنی خواند و مطرح کرد: در این رابطه اقداماتی انجام شد و با ایجاد هماهنگی میان دستگاهها توانستیم ۳۳ معدن کوچک غیرفعال را که با این مشکل مواجه بودند، به چرخه تولید برگردانیم که این اقدام در حوزههای دریافت حقوق دولتی و افزایش تولید اثرگذار بود. در سال جاری با استفاده از ظرفیتهای وزارت صمت و ایمپاسکو، ۵۰ معدن کوچکمقیاس غیرفعال را در سطح استان وارد چرخه تولید خواهیم کرد.
وی عمده مشکلات معدنکاران را با توجه به اینکه عمده واحدهای تعطیل، معادن گچ بوده و بازار صادراتی خیلی خوبی هم دارند، حملونقل دریایی دانست و تصریح کرد: در سطح ملی انتظار داریم شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی بتواند در این بحث به ما کمک کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هرمزگان عنوان کرد: یکی دیگر از مشکلات ما، بحث رقابت ناسالمی است که در بازارهای بینالمللی ایجاد شده و به دنبال آن هستیم که جایگاه انجمن گچ استان، به نقشآفرینی پیشین بازگردانیم که رقابت منفی تولیدکنندگان به حداقل برسد.
قاسمی تاکید کرد: بنا داریم در سال جاری، حداقل ۹ میلیون تن ماده معدنی گچ که بازار منطقهای هم دارد به چرخه تولید بازگردانیم.
گفتنی است مدیر اجرایی طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس در استان هرمزگان، همچنین بازدید حضوری از پنج پروژه جادهای استان و بازدید حضوری برخی معادن به عمل آورد.
انتهای پیام//