دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران گفت: وزارت صمت به منظور کاهش تاثیر تغییر نرخ پایه حقوق گمرکی، در زمینه کاهش عوارض واردات مواد اولیه، اجزا و قطعاتی که تولید داخل آنها کمتر است و حقوق ورودی بالایی دارند، اقدام کند.
به گزارش «فلزات آنلاین»، عباس هاشمی با بیان اینکه با افزایش نرخ پایه حقوق گمرکی از چهار هزار و ۲۰۰ تومان به بیش از ۲۳ هزار تومان، عوارض واردات نزدیک به ۶ برابر میشود، عنوان کرد: این افزایش هزینه، تاثیر مستقیم بر مواد اولیه و اجزا و قطعات وارداتی دارد. بدیهی است اقلامی که درصد قطعات و تجهیزات آنها بیشتر به واردات وابسته باشد، تاثیر بیشتری از این شرایط را میپذیرند.
وی افزود: در این شرایط وزارت صمت به عنوان متولی اصلی، باید به کاهش حقوق ورودی مواد اولیه، اجزا و قطعاتی که تولید داخل آنها کمتر است و عوارض واردات نسبتا بالایی دارند، اقدام کند. برای مثال این رقم را به همان ۴درصد پایه برسانند و سود بازرگانی را صفر کنند.
دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با بیان اینکه این افزایش تاثیر خود را بر مشکلات زندگی مردم خواهد گذاشت، اذعان کرد: یکسانسازی نرخ ارز در درازمدت گریزناپذیر است و دولت باید از راههای دیگر این کمبود را جبران کند.
هاشمـــی بـــا اشـــاره بـــه دریافــت تعهـــد از واردکنندگان تا زمان اجرای طرح برای پرداخت مابهالتفاوت، در پاسخ به سوالی درباره تاثیر تغییر این طرح بر قیمت لوازم خانگی، گفت: پیشبینی میشود تصمیمات دولــت در حوزه درآمدزایی در بودجـــه، افزایش حقـــوق کارگران، افزایش عوارض واردات و افزایش سایر هزینههای تولید احتمالا منجر به افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصدی قیمت لوازم خانگی شود. اگرچه این رقم فقط قابل تصور و نوعی پیشبینی است و در این زمینه تصمیمی گرفته نشده است.
بر اساس گزارشی از ایسنا، وی با بیان اینکه کاهش آسیب و شوکهای قیمتی مستلزم ورود به زنجیره ارزش جهانی تولید و تجارت است، یادآور شد: هر چقدر در این زمینه تعلل کنیم، آسیبهای ناشی از آن متوجه کشور خواهد شد.