دونالد ترامپ اخیرا با امضای یک فرمان اجرایی، احیای بخش رو به رکود زغالسنگ آمریکا را هدفگذاری کرد. در این دستور اجرایی، برخی محدودیتهایی که پیش از این به دلیل نگرانیهای زیستمحیطی و تغییرات اقلیمی وضع شده بودند، نادیده گرفته میشوند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از وبسایت «mining.com»، ترامپ از دستگاههای دولتی خواسته است تا محدودیتهای مربوط به معدنکاری، واگذاری اراضی و صادرات زغالسنگ را که در دوران ریاستجمهوری اوباما وضع شده بودند، لغو کنند. وی همچنین از وزارت کشور خواسته است تا معادن زغالسنگ را در اراضی فدرال شناسایی، موانع مربوط به استخراج را حذف و فرایند واگذاری این اراضی را تسریع کند.
ترامپ در سخنرانی خود در جمع معدنکاران در کاخ سفید، مطرح کرد: اگر کارخانههایی که تعطیل شدهاند، از نظر فنی بهروز باشند، دوباره راهاندازی خواهند شد. در غیر این صورت تخریب میشوند و کارخانههای جدیدی به جای آنها احداث خواهند شد.
تا سال ۲۰۲۳، تولیدکنندگان زغالسنگ تنها ۲۷۹ مجوز بهرهبرداری فدرال برای استخراج در مساحتی نزدیک به ۴۲۲ هزار هکتار در اختیار داشتند که کاهش قابل توجهی را از ۴۸۹ اجارهنامه با حدود ۷۳۰ هزار هکتار در سال ۱۹۹۰ نشان میدهد.
ترامپ همچنین به شورای انرژی ملی که اخیرا تشکیل شده است، دستور داد زغالسنگ را به عنوان یک ماده معدنی حیاتی طبقهبندی کند و آن را در ردیف موادی قرار دهد که برای سیستمهای دفاعی و تولید باتری ضروری هستند. این تصمیم ادامهدهنده دستور اجرایی قبلی است که برای دولت بودجه و اختیارات ویژهای در نظر میگرفت تا بتواند زنجیره تامین مواد معدنی حیاتی و عناصر نادر خاکی را در داخل آمریکا تقویت کند.
وزارت انرژی و دیگر سازمانها اکنون بررسی خواهند کرد که آیا امکان دارد تعداد بیشتری از نیروگاههای برق زغالسنگی را فعال نگه داشت یا دوباره راهاندازی کرد تا نیاز فزاینده به برق تامین شود. به همین دلیل، برخی از نیروگاههای قدیمی که پیشتر قرار بود تعطیل شوند، ممکن است همچنان به فعالیت خود ادامه دهند.
دلیل افزایش تقاضا برای برق توسعه سریع مراکز داده، هوش مصنوعی و خودروهای برقی است. ترامپ میگوید زغالسنگ برای تامین انرژی این فناوریها و حمایت از صنایعی مانند فولادسازی حیاتی است.
با وجود وعدههای مداوم ترامپ برای احیای بخش زغالسنگ آمریکا، این بخش برای مدتی طولانی است که رکود را تجربه میکند. تولید زغالسنگ در این کشور طی سالهای اخیر کاهش شدیدی داشته است و گاز طبیعی و انرژیهای تجدیدپذیر ارزانقیمتتر جایگزین آن شدهاند.
مساعدت آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا
آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا در تلاش است برخی مقررات مربوط به آلایندگی نیروگاههای زغالسنگ را که شامل محدودیتهای مربوط به جیوه و دیاکسید کربن میشود، لغو کند. این آژانس همچنین در نظر دارد برخی تاسیسات را از رعایت قوانین مربوط به کیفیت هوا معاف کند.
گروههای زیستمحیطی دستور اجرایی ترامپ را به شدت نقد کردهاند و آن را اقدامی واپسگرا میدانند که با روندهای فعلی بازار در تضاد است. طبق پیشبینیهای دولت، در حال حاضر انرژیهای تجدیدپذیر بخش اعظم تولید برق آمریکا را تشکیل میدهند و ۹۳ درصد از برقی که امسال به شبکه برق این کشور اضافه میشود، از منابع خورشیدی، بادی و باتریها تامین خواهد شد.
طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده آمریکا، هماکنون زغالسنگ تنها ۱۵ درصد از تولید برق این کشور را به خود اختصاص میدهد،؛در حالی که این میزان در سال ۲۰۰۰ بیش از ۵۰ درصد بود.
ترامپ در دوره اول ریاستجمهوری خود نتوانست بخش زغالسنگ را احیا کند اما حالا شرایط تغییر کرده است. شرکتهای تامین برق هشدار میدهند که تعطیلی سریع نیروگاههای زغالسنگی ممکن است فشار زیادی به شبکه برق وارد کند؛ به ویژه با توجه به افزایش وقوع پدیدههای آبوهوایی شدید ناشی از تغییرات اقلیمی.
دستور اجرایی ترامپ بر استراتژی تسلط بر انرژی، بر این موضوع تاکید دارد: حداکثر کردن تولید سوختهای فسیلی در داخل کشور برای پاسخ به تقاضای فزاینده برق و حفظ قابلیت اطمینان شبکه، بدون توجه به پیامدهای زیستمحیطی آن.
انتهای پیام//