سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۱:۱۳ /جمعه/۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۵:۰۶ /چهارشنبه/۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد خوزستان:

فرهنگ بومی‌سازی در فولاد خوزستان نهادینه شده است

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد خوزستان گفت: در حالی یک هزار و ۵۶۰ قطعه استراتژیک صنعت فولاد طی دو سال اخیر در شرکت فولاد خوزستان بومی‌سازی شده است که در گذشته بسیاری از قطعات و تجهیزات مورد استفاده در این شرکت از طریق واردات تامین می‌شد. در حال حاضر با اقدامات پررنگ فولاد خوزستان در حوزه بومی‌سازی، بی‌نیاز از واردات این قطعات هستیم که به مراتب از کیفیت بهتری نسبت به نمونه مشابه خارجی برخوردارند.

محمود لندی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین در خصوص هدف از برگزاری سومین نمایشگاه تخصصی بومی‌سازی قطعات، تجهیزات و مواد مصرفی صنعت فولاد توسط شرکت فولاد خوزستان، بیان کرد: فولاد خوزستان، اولین شرکت تولیدکننده فولاد به روش احیا مستقیم و دومین فولادساز بزرگ در سطح کشور است. در گذشته بسیاری از تجهیزات و ملزومات مورد استفاده صنعت فولاد، از طریق واردات تامین می‌شد اما با اقدامات پررنگ شرکت فولاد خوزستان در سال‌های اخیر، در حال حاضر حدود ۲۵ هزار قطعه مورد نیاز در این صنعت بومی‌سازی شده است.

هدف‌گذاری تولید بیش از ۱۳ میلیون تن فولاد در استان خوزستان

وی افزود: با توجه به پتانسیل‌های موجود در استان خوزستان، تولید حدود ۱۳ تا ۱۴ میلیون تن فولاد هدف‌گذاری شده و به همین دلیل ترویج فرهنگ بومی‌سازی اهمیتی بیش از پیش پیدا کرده است. فرهنگ بومی‌سازی به اشتغال‌زایی در استان و همچنین توسعه‌ تولید کمک‌های فراوانی می‌کند. به همین دلیل شرکت فولاد خوزستان در برگزاری سومین نمایشگاه تخصصی بومی‌سازی قطعات، تجهیزات و مواد مصرفی صنعت فولاد پیش قدم شد و از شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین مجموعه‌هایی که سابقه همکاری با فولاد خوزستان داشتند، جهت حضور در این نمایشگاه دعوت به عمل آورد. همچنین کتابچه قطعات مورد نیاز صنعت فولاد که هنوز بومی‌سازی نشده‌اند، در اختیار این شرکت‌ها قرار گرفت؛ فولاد خوزستان متعهد است که حمایت‌های مالی لازم از مجموعه‌های دانش‌بنیان جهت بومی‌سازی این قطعات را به عمل آورد.

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد خوزستان در ارتباط با مقایسه کیفیت قطعات بومی‌سازی شده با نمونه‌های مشابه خارجی، تصریح کرد: در گام نخست، بدیهی است مقایسه کیفیت قطعه‌ای که به تازگی بومی‌سازی شده با قطعه‌ای که چندین سال در شرکت‌های معتبر خارجی مورد استفاده قرار گرفته است، کمی زیاده‌خواهی باشد. با توجه به توسعه و پیشرفت قابل توجهی که طی سالیان اخیر در صنعت فولاد کشور حاصل شده است، تولیدکنندگان داخلی به خوبی توانستند تولیدات خود را جایگزین تامین‌کنندگان خارجی کرده و حتی قطعاتی با کیفیت بهتر نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی را تولید کنند. این در حالی است که بازار، مملو از برندهای تقلبی و قطعات غیراستاندارد شده است و قطعات اصلی در اختیار مصرف‌کنندگان قرار نمی‌گیرد.

لندی در ادامه به معضل قطعی حامل‌های انرژی در کارخانجات فولادی در روزهای مختلف سال اشاره کرد و گفت: متاسفانه صنعت فولاد کشور در حوزه انرژی مظلوم واقع شده است. وجود منابع گازی عظیم در استان خوزستان، سبب راه‌اندازی نخستین واحد احیا مستقیم کشور توسط شرکت فولاد خوزستان شده و این شرکت به عنوان سردمدار تولید فولاد به این روش در داخل کشور معرفی شد. حدود ۵ درصد فولاد در قاره اروپا به روش احیا مستقیم تولید می‌شود و ایران، دومین تولیدکننده فولاد به این روش در سطح جهان است. بنابراین به‌کارگیری روش احیا مستقیم در کشورهایی مانند ایران، هند، مصر، مکزیک و عربستان سعودی که گازمحور هستند، مقرون به صرفه است و بدون شک قطعی گاز به تولید فولاد در این کشورها آسیب خواهد زد. از سوی دیگر، میزان کل مصرف گاز در صنعت فولاد کشور، تنها ۵ درصد است و بخش بسیار ناچیزی (حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیون مترمکعب) از مصرف ۶۵۰ میلیون مترمکعبی کل کشور را شامل می‌شود. یعنی اینکه در صورت اصلاح الگوی مصرف و صرفه‌جویی ۴ تا ۵ درصدی در مصرف گاز، مشکل قطعی گاز صنایع فولاد مرتفع خواهد شد.

وی در همین راستا ادامه داد: در کشورهای مختلف جهان، به صنایع مختلف یارانه انرژی تعلق می‌گیرد و برای مثال در قاره اروپا، قیمت برق صنایع، نصف برق سایر بخش‌های مصرف‌ است؛ در حالی که قیمت برق صنایع در داخل کشور، حدود هفت تا هشت برابر این بخش‌هاست. ضمن اینکه زیرساخت‌های لازم جهت تامین برق صنایع باید از سوی سازمان‌های ذی‌ربط فراهم شود. نه اینکه خود صنایع به دنبال تامین آب، گاز و برق مورد نیاز خود باشند. متاسفانه صنایع مختلف به ویژه فولاد با بی‌مهری مسئولان در این زمینه مواجه هستند که به هیچ وجه به نفع تولید و صنعت کشور نیست.

به دنبال تامین پایدار حامل‌های انرژی هستیم

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد خوزستان با بیان اینکه این شرکت تمهیدات لازم جهت تامین انرژی مورد نیاز خود را اندیشیده است، خاطرنشان کرد: احداث نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی جهت تامین برق در دستور کار قرار گرفته است که بهره‌برداری از آن حدود ۳۶ ماه زمان خواهد برد. همچنین با تولید CBSI )بریکت سرد آهن اسفنجی(، به نوعی در حال ذخیره گاز هستیم. بدین معنا که در روزهایی از سال که چالش تامین گاز نداشته و مازاد تولید آهن اسفنجی داریم، بتوانیم با تبدیل آهن اسفنجی به بریکت سرد و ذخیره‌سازی آن، مواد اولیه کافی برای فولادسازی در زمان‌های قطعی گاز در روزهای سرد سال را در اختیار داشته باشیم زیرا با قطعی گاز، دیگر امکان تولید آهن اسفنجی نداریم. واقعیت امر این است که گاز، تنها مشکل ما در روزهای سرد سال نیست بلکه خود نیروگاه‌ها نیز با چالش تامین گاز مواجه هستند و تمامی این مسائل دومینووار بر میزان تولید مجموعه  تاثیر می‌گذارد.

لندی با بیان اینکه طرح‌های خوبی در شرکت صنعت فولاد شادگان به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه فولاد خوزستان جهت تامین پایدار انرژی در حال انجام است، تصریح کرد: بر اساس افق ۱۴۰۴، تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در دستور کار شرکت‌های فولادی قرار گرفته است. اگر قرار باشد شرایط به همین شکل ادامه پیدا کند و افزایش برداشت از معادن با کاهش کیفیت کنسانتره همراه باشد، مواد اولیه مورد نیاز فولادسازان تا ۱۶ سال دیگر پایان خواهد یافت. سرمایه‌گذاری در اکتشاف، مقوله مهمی است که می‌تواند زمینه تامین خوراک هرچه بیشتر واحدهای فولادی را فراهم سازد. علی‌رغم اهمیت فراوان اکتشاف، متاسفانه اقدامات مناسبی در این حوزه انجام نشده است. البته شرکت فولاد خوزستان با راه‌اندازی شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان، اقدامات قابل توجهی در اکتشاف پهنه‌های سنگ‌آهن انجام داده است. سرمایه‌گذاری در منابع خارج از کشور مانند معادن سنگ‌آهن افغانستان نیز می‌تواند در این زمینه تاثیرگذار واقع شود.

وی در همین راستا اضافه کرد: از سوی دیگر، باید مطالعات کافی روی استخراج در عمق، انجام و تکنولوژی و تجهیزات مورد نیاز نیز به داخل کشور وارد شود. در حال حاضر، برداشت از ذخایر سطحی سنگ‌آهن انجام می‌‎شود و امکان برداشت از عمق به دلیل عدم دسترسی به دانش و تجهیزات تخصصی فراهم نیست. نکته مهم دیگر اینکه به‌کارگیری تکنولوژی‌های ‌روز برای استفاده از سنگ‌‌آهن‌ کم‌عیار باید در دستور کار قرار بگیرد زیرا تا زمانی که سنگ‌‌‌آهن پرعیار در دسترس تولیدکنندگان فولاد قرار دارد، به دنبال سرمایه‌گذاری در زمینه سنگ‌‌آهن کم‌عیار نخواهند رفت.

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد خوزستان در پایان یادآور شد: شرکت فولاد خوزستان تولید سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن شمش فولادی در سال ۱۴۰۱ را هدف‌گذاری کرده است. در حالی در سال ۱۴۰۰، حدود ۶۳۰ هزار تن تولید خود را به دلیل عدم تامین انرژی از دست دادیم که موفق شدیم با برنامه‌ریزی و اقدامات انجام‌شده، این میزان را در سال جاری به حدود ۳۵۰ هزار تن کاهش دهیم و در سال آینده، به دنبال کاهش حداکثری این میزان هستیم. همچنین تولید سالانه ۶ میلیون تن گندله و سه میلیون و ۹۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در برنامه‌ریزی بلندمدت شرکت در نظر گرفته شده است که امیدوار هستیم به یاری خدا و حمایت سازمان‌های ذی‌ربط به این میزان تولید دست پیدا کنیم.

انتهای پیام//

در جلسه با راه‌آهن هرمزگان مطرح شد؛

۱۰:۵۴ /چهارشنبه/۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

در بازدید از مجتمع فولاد غدیر نی ریز مطرح شد؛

۹:۱۲ /چهارشنبه/۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

در سال 1404 تحقق خواهد یافت؛

۷:۰۴ /چهارشنبه/۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

باز هم دستاورد جهانی دیگر؛

۶:۴۲ /چهارشنبه/۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

در سال سرمایه‌گذاری برای تولید حاصل شد؛

۱۴:۲۲ /سه شنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

در راستای مقابله با تعرفه‌های ترامپ،

۱۰:۵۸ /سه شنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

علیرضا شریفی، مدیر تحقیق و توسعه شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۰ /چهارشنبه/۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

امین صفری، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۶ /شنبه/۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

رضا طالبی، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۴۷ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

علیرضا مخبر دزفولی، قائم مقام مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در امور ستادی و مسئولیت‌های اجتماعی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۱۳ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۱:۰۸ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

احمد صادقیان، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۲۱ /سه شنبه/۷ اسفند ۱۴۰۳

بهرام سبحانی، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۷ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همگام با اجرای طرح‌های توسعه‌ای،

۶:۴۷ /دوشنبه/۲۷ اسفند ۱۴۰۳

در نشست خبری مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان مطرح شد؛

۱۶:۴۱ /دوشنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

«کگهر» در مسیر توسعه و رشد سودآوری؛

۱۴:۲۱ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

با تایید سهام‌داران در مجمع فوق‌العاده،

۱۱:۴۲ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

در 11 ماهه 1403 محقق شد؛

۹:۱۰ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک فولاد خراسان؛

۵:۴۲ /شنبه/۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت فولاد خوزستان؛

۵:۵۲ /شنبه/۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت اپال پارسیان سنگان؛

۶:۳۶ /شنبه/۲۳ فروردین ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت صنعت فولاد شادگان؛

۱۱:۵۹ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز؛

۱۱:۳۰ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۱۱:۰۵ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/18

235500

فلزات آنلاین

1404/02/18

869230

فلزات آنلاین

1404/02/18

1398405

فلزات آنلاین

1404/02/18

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/18

28123

فلزات آنلاین

1404/02/18

16972

فلزات آنلاین

1404/02/18

44275

فلزات آنلاین

1404/02/18

65608

فلزات آنلاین

1404/02/18

47680

فلزات آنلاین

1404/02/18

44103

فلزات آنلاین

1404/02/18

36822

فلزات آنلاین

1404/02/18

35933

فلزات آنلاین

1404/02/18

35533

فلزات آنلاین

1404/02/18

43700

فلزات آنلاین

1404/02/18

38976

فلزات آنلاین

1404/02/18

60112

فلزات آنلاین

1404/02/18

32888

فلزات آنلاین

1404/02/18

43171

فلزات آنلاین

1404/02/18

56320

فلزات آنلاین

1404/02/18

6668300