مدیر خرید مواد مصرفی شرکت فولاد خوزستان گفت: یکی از مشکلات ما در تامین فروآلیاژهای مورد نیاز شرکت و به خصوص فروسیلیسیم، تمایل زیاد تولیدکنندگان به فروش این محصولات در بازارهای خارجی است.
بابک بهادری در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: شرکت فولاد خوزستان یکی از بزرگترین شرکتهای فولادسازی کشور است که با توجه بـــه میــزان تولیــدات فــولادی خــود، یکـــی از مصرفکننــدگان اصلــی انــواع فروآلیـاژ کشور محســوب میشــود. ایــن شرکـــت بـــا توجــه بـــه رسالـت خـود در حمایــت از تولیــد ملــی، سعــی کــرده اســت با تلاش بــرای حفــظ کیفیـــت محصولات خود، مواد اولیه مورد نیاز شرکت را از تولیدکنندگان داخلی خریداری کند تا ضمن کاهش هزینههای ارزی، در شکوفایی صنعت کشور نیز گامی برداشته باشد.
وی در ایــن خصــوص میگویــد: بیشتــرین مصـرف فروآلیــاژ در واحــد فولادســازی فولاد خوزستان مربوط به فروسیلیسیم است که در تولیــد فــولاد نقــش حیـــاتی و اســاسی دارد. خوشبختانه فروسیلیسیم مورد استفاده در شرکت فولاد خوزستان و تمام فولادسازیهای کشور، به دلیل حجم تولید قابل قبول و کیفیت بالای این محصول، از طریق تولیدکنندگان داخلی تامین میشود.
مدیـــر خریـــد مــواد مصـــرفی شرکــت فــولاد خوزستــان در این خصــوص اذعـــان کــرد: در حــال حاضر بیشترین میزان فروسیلیسیم مورد نیاز شرکت فولاد خوزستان از طریق شرکت فروسیلیس ایران تامین میشود و تاکنون هم با مشکل خاصی در این خصوص مواجه نشدهایم.
بهادری درباره نحوه انتخاب شرکتهای تولیدکننده فروآلیاژ به منظور تامین فروآلیاژ مورد نیاز فولادد خوزستان، عنوان کرد: ما یک آنالیز خاص برای مواد مورد نیاز خود داریم که تولیدکنندگان فروآلیاژ موظف هستند محصول خود را مطابق با آن فاکتورها به ما ارائه دهند. پس از انتقال محصول به کارخانه، از هر محموله به صورت تصادفی نمونهبرداری شده و به آزمایشگاه ارسال میشود که در صورت تطبیق موارد مورد انتظار، اجازه استفاده از آنها صادر میشود.
وی در خصوص فروآلیاژهایی که از طریق واردات تامین میشوند، بیان کرد: از مهمترین این فروآلیاژها میتوان به فرومنگنز کمکربن و فروسیلیکومنگنز اشاره کرد که با توجه به تولید محدود در داخل کشور ناچار به تامین آنها از منابع خارجی هستیم.
مدیـــر خریــد مــواد مصــرفی شرکــت فـولاد خوزستان در خصوص مشکلات عمده تامین فروآلیاژهای مورد نیاز شرکت فولاد خوزستان، اذعان کرد: یکی از مشکلات ما برای تامین این مواد و به خصوص فروسیلیسیم، تمایل روزافزون تولیدکنندگان این فروآلیاژ به صادرات آن و عرضه در بازارهای خارجی است که دلیل اصلی این اشتیاق نیز ارزآوری بیشتر فروش این مواد در بازارهای خارجی است.
بهادری در توضیح این مطلب تصریح کرد: البته تولیدکنندگان همواره فروآلیاژ مصرفی ما را تامین کردهاند ولی میزان آن به حدی نیست که بتوان ذخیرهسازی مناسبی برای آن انجام داد.
وی در خصوص میزان مصرف این فروآلیاژ در شرکت فولاد خوزستان بیان کرد: میزان مصرف فروسیلیسیم ما در طول سال حدود ۱۸هزار تن است که البته ممکن است این میزان با توجه به افزایش تولید در مقاطع مختلف افزایش یابد.
مدیــر خریـــد مــواد مصــرفی شرکــت فــولاد خوزستان در خصوص تاثیر قیمت فروسیلیسیم بر قیمت محصول نهــایی نیــز عنــوان کــرد: تاثیر قیمت این فروآلیاژ در قیمت محصول نهایی در بیشترین حالت حدود ۲ درصد خواهد بود.
بهادری در مورد قیمتگذاری فروآلیاژها در کشور اظهار کرد: قیمتگذاری این محصولات به صـورت انجمنی صــورت میگیــرد و پس از رایزنی بــا نماینــدگان شرکتهـــای فـــولادی به تصویب میرسـد.
وی در پایــــان دربـــاره امکـــان جایگزینـــی فروسیلیکومنگنز به جای فروسیلیسیم در فرآیند فولادسازی، تاکید کرد: با اینکه استفاده از فروسیلیکومنگنز برای تامین آنالیز مورد نیاز ذوب، به دلیل قیمت کمتر تبدیل به یک امر متداول شده است، هنوز فروسیلیسیم اصلیترین فروآلیاژ مــورد استفــاده در فولادسازی محسوب میشـــود و استفـــاده از آن همچنــان جـــزو جداییناپذیر فرآیند فولادسازی است.