استان خراسان شمالی در زمینه معادن کلسیت، باریت و سنگهای تزیینی ظرفیت بالایی دارد و در صورت فراوری قابلیت صادرات دارد و اگر صنایع معدنی آن ها در استان وجود داشته باشد، میتواند علاوه بر ارزش افزوده بالا، اشتغال زیادی در استان ایجاد کند.
به گزارش فلزات آنلاین و به نقل از شاتا، رئیس اداره صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان شمالی گقت: این استان در زمینه معادن کلسیت، باریت و سنگهای تزیینی ظرفیت بالایی دارد ولی از صنایع معدنی در این بخشها بیبهره است.
حیدر رستگار ثانی گفت: اکنون ۱۴۸ واحد معدنی در استان وجود دارند که بیش از ۸۵ درصد آنها فعال و نیمه فعال هستند.
وی گفت: ۴۵ درصد از این واحدها، سنگ و آهک هستند و در زمینه فراوری شن و ماسه و مخلوطهای آبرفتی فعالیت می کنند و ۱۸ درصد واحد فراوری آهن هستند که خاک رس را فراوری میکنند.
رستگار ثانی گفت: معادن کلسیت در تمام استان وجود و خراسان شمالی ظرفیت بالایی در این باره دارد اما برای فراوری آن ها، صنایع معدنی در استان وجود ندارد.
وی اظهارکرد: کلسیت به تنهایی ارزش خاصی ندارد ولی به محض این که فراوری شد در صنایع داروسازی، خوراک دام و طیور و دیگر صنایع قابلیت استفاده و باریت بعد از فراوری قابلیت صادرات دارد و اگر صنایع معدنی آن ها در استان وجود داشته باشد، میتواند علاوه بر ارزش افزوده بالا، اشتغال زیادی در استان ایجاد کند.
رئیس اداره صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان شمالی افزود: خراسان شمالی در زمینه سنگهای تزیینی از جمله مرمریت و مرمر هم قابلیت بالایی دارد که معادن مرمریت در گرمه و معادن مرمر در بجنورد متمرکز هستند و برای فراوری آن ها به کارخانه های سنگ بری پیشرفته نیاز داریم ولی در این زمینه محروم هستیم.